Meren van Annecy & Genève

Meren van Annecy & Genève

Het meer van Annecy is zonder twijfel een van de mooiste meren van Frankrijk. Ingeklemd tussen de uitlopers van de Alpen en het leuke stadje Annecy aan de noordpunt van het meer is het terecht een van de populairste vakantiebestemmingen.

Dag 1 • België - Annecy

In de voormiddag rijden we richting Nancy. In de namiddag via Bourg-en-Bresse naar Annecy en Saint-Jorioz .

Dag 2 • Genève - Lausanne - Montreux  

We starten onze dag in de elegante stad Genève. Na een verkennende stadsrondrit maken we een wandeling door het oude stadsgedeelte. Na de middag rijden we naar Lausanne waar we een bezoek brengen aan het Olympisch Park. Via Vevey rijden we naar Montreux, waar we de tijd nemen voor een wandeling over de promenade.

Dag 3 • Annecy-le-Vieux

We brengen een bezoek aan Annecy-le-Vieux. We wandelen langs het stadspark, de “Pont des Amours”, het “île des Cygnes” en de “Rue Sainte-Claire”, de voornaamste winkelstraat. Aansluitend vrije tijd in het centrum om te kuieren of een terrasje op te zoeken. 

Dag 4 • Yvoire - Evian

’s Morgens bezoeken we de stad Yvoire, een prachtig middeleeuws dorpje gelegen aan het Lac Léman. ’s Namiddags rijden we via Thonon-Les-Bains naar Evian, bekend vanwege de “Source Cachat”, de bron van Evian mineraalwater gebouwd in de 18e eeuw. Nadien via de Vallée Verte naar Annecy.

Dag 5 • Chamonix

Vandaag rijden we naar Chamonix. De plaats is wereldberoemd vanwege de ligging aan de voet van de hoogste berg van Europa: de Mont Blanc. We nemen facultatief de kabelbaan naar Aiguille du Midi (± € 58,50 pp). De kabelbaan brengt ons van Chamonix naar een hoogte van meer dan 3000 meter met een buitengewoon uitzicht op de Mont Blanc en alle andere bergen in een 360 graden panorama. In de namiddag hebben we de mogelijkheid om facultatief met een tandradbaan de ijsgrot van Mer de Glace (± € 31,50 pp) te bezoeken, één van de absolute publiekstrekkers van deze regio. Deze 7 km lange gletsjer ligt aan de noordzijde van de Mont Blanc bij Chamonix. De gletsjer is gemiddeld zo’n 200 m diep en beweegt 120 m per jaar.

Dag 6 • Annecy - België

Via de Franse autosnelwegen keren we terug naar België.

HOTEL AUBERGE LE SEMNOZ***

Ligging: op wandelafstand van het centrum van Saint-Jorioz

Uitrusting: receptie, restaurant, bar en terras

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, radio, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 6e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België