Meer van Genève, de pracht van zon, meer en de gletsjerwereld

Meer van Genève, de pracht van zon, meer en de gletsjerwereld

Dag 1 België - Annemasse

We worden thuis opgehaald en rijden langs de Franse snelwegen naar Annemase waar we overnachten in het ****Aparthotel Adagio Genève Saint Genis Pouilly.

Dag 2 Genève

In de voormiddag flaneren we door het historische centrum van Genève en het doolhof van eeuwenoude straten. We kunnen volop de rijke cultuur opsnuiven. We wandelen langs de Treillepromenade, die bekendstaat van de langste bank ter wereld. Hier kunnen we ook het imposante monument Mur des Reformations aanschouwen. Daarna wandelen we naar de Jardin Anglais, de iconische tuin met de mooie bloemenklok en de Jet d’Eau, de beroemdste fontein van de stad. In de namiddag maken we een boottocht op het Meer van Genève. Hierna rijden we nog even naar het overweldigende paleis van de Volkenbond, het hoofdkwartier van de Verenigde Natie in Genève.

Dag 3 Lausanne

Vandaag rijden we naar Lausanne, een charmante historische stad die prachtig aan het meer ligt. We maken een wandeling door het heuvelachtige oude centrum en verkennen de vele steegjes en pleinen rondom de prachtige gotische kathedraal. Na de middag kunnen we flaneren over de Ouchy promenade langs het meer van Genève. Nadien maken we een rondrit met het wijntreintje door de wijnvelden van Lavaux, UNESCO werelderfgoed en genieten onderweg van een korte wijndegustatie.

Dag 4 Montreux - Vevey

Voor de middag rijden we naar Montreux, waar vele standbeelden van beroemdheden de straten sieren. We wandelen door de oude stad, de overdekte markt en langs het meer. Na de middag rijden we naar Vevey dat ook wel het pareltje van de Zwitserse Riviera wordt genoemd. De stad staat bekend voor zijn natuurlijke schoonheid en charmante historische centrum. Charlie Chaplin heeft hier de laatste 25 jaar van zijn leven doorgebracht. We sluiten de dag af aan de bloemenpromenade aan het meer dat omzoomd is door palmbomen en prachtige gebouwen uit de Belle Epoque.

Dag 5 Yvoire – Evian-les-Bains

In de voormiddag bezoeken we Yvoire. Een klein gezellig middeleeuws dorpje dat wordt erkend als één van de mooiste uit de omgeving. Hier bezoeken we er de ‘Jardin des Cinqs Sens’. In deze kleurrijke bloementuin worden al onze zintuigen geprikkeld. Na de middag rijden we naar Evian-les-Bains, de kuurstad die wereldberoemd is om het mineraalwater. De stad bezit veel historische grandeur met zijn oude paleizen en casino. Hier kunnen we genieten van wat vrije tijd en een terrasje.

Dag 6 • Les Diableterts – Glacier 3000  

Deze dag staat in het teken van de Alpen, bergtoppen en gletsjers. Onze rit brengt ons tot aan de Col du Pillon in de Zwitserse Alpen. Met verschillende kabelbanen trekken we hoog te bergen in. Eens boven openbaart er zich plots een panorama met 24 bedekte sneeuwtoppen van meer dan 4000m hoog zoals de Matterhorn & de Mont Blanc. Nog spannender is de Peakwalk by Tissot. Hier kunnen we over de eerste hangbrug ter wereld tussen twee toppen wandelen.

Dag 7 Annecy

Hier verkennen we de mooie stad Annecy, idyllisch gelegen tussen de bergen en meren. De stad wordt het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Het middeleeuws historische centrum nodigt ons uit om de vele kleine steegjes en geplaveide straten te ontdekken. Langs de Louis-Lachenalpromenade vinden we typische souvenirwinkels met delicatessen uit Haut-Savoie en vele restaurants.

Dag 8 Annemasse - België 

We rijden langs de Franse snelwegen terug naar België.

APARTHOTEL ADAGIO GENEVE SAINT GENIS POUILLY****

Ligging: rustig geleden op 13 km afstand van Genève

Uitrusting: modern hotel met receptie, bar, restaurant, lift, terras, kamers met eigen kitchenette, waterkoker, thee- en koffiefaciliteiten, airco, bureau, kluisje, flatscreen-tv, gratis wifi, badkamer met wc, bad/douche, fitness- en wellnessfaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangenmenu in restaurant net naast het hotel

Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug
  • Vervoer met een *****ROYAL CLASS Autocar
  • Halpension van de 1ste dag het avondmaal t.e.m. de 8de dag ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: boottocht meer van Genève, rit wijntreintje Lavaux, wijndegustatie, Jardin des Cinqs Sens, Peakwalk by Tissot
  • Gebruik van draadloze headsets
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België