Magnifiek Salzburgerland

Magnifiek Salzburgerland

Als je in de zomer naar Salzburgerland gaat, is het om op en top te genieten van de magnifieke natuur. Je kijkt er naar de bergtoppen met de eeuwige sneeuw, maar ook de schilderachtige dorpjes, de prachtige steden en de vele bossen hebben hier hun charme! De rustgevende stilte en de geur van de bomen zijn top kenmerken van dit prachtig stukje Oostenrijk. Meer dan de helft van Salzburgerland bestaat uit bos, het is dan ook een paradijs voor de wandelaar. De bossen vormen een haast oneindige bron van energie en inspiratie in dit magnifieke land!

Dag 1 • België - Würzburg - Margetshöchheim

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit de centrale verzamelplaats Q8 Ranst richting Duitsland. Via de autosnelwegen E313, E314 rijden we langs Keulen, Bonn en Frankfurt am Main in de richting van Würzburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag rijden we verder naar de fraaie en levendige universiteitsstad Würzburg. Als oude bisschopsstad heeft Würzburg vele kerken. Het absolute hoogtepunt tussen al deze kerken is de Dom. Aansluitend naar Margetshöchheim voor installatie in het **** Main Hotel Eckert.

 

Dag 2 • Margetshöchheim - Filzmoos

In de voormiddag rijden we naar Oostenrijk, langs Neurenberg en Regenburg  gaat het richting Duits - Oostenrijkse grens. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag passeren we Salzburg en rijden verder doorheen Salzburgerland richting Filzmoos  Installatie in het **** hotel Bischofsmütze.

 

Dag 3* • Filzmoos - Hofalmen

Voor de middag maken we een geleide wandeling doorheen onze verblijfplaats Filzmoos. Dit typisch familieoord aan de oostkant van de Salzburger Sportwelt, biedt veel voor liefhebbers van een landelijk landschap. Na de middag staat een rit met paard en koets op het programma, een natuurervaring met een lange traditie in dit bergdorp. We maken een ontspannen rit door een uniek landschap, een ervaring voor iedereen waarbij de tijd lijkt stil te staan.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 4 • Salzburg

We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals: de Dom, de Stiftkerk en het kerkhof van Sankt-Peter, de Getreidegasse met geboortehuis van Mozart, de Residenzplatz, de Mozartplatz, de Kapittelplatz, enz. Met zijn overweldigende uitstraling en de dubbele torens domineert de Dom in de oude stad. Het indrukwekkende interieur met mooie koepel is in barokke stijl aangekleed. Benedictijnerabdij St. Peter, wordt in Salzburg de Stift Sankt Peter genoemd. Het is een van de oudste kloosters in Oostenrijk, de bijbehorende oude bibliotheek beschikt over 800 zeer waardevolle manuscripten. De binnenkant van dit klooster is werkelijk adembenemend. Aan de prestigieuze winkelstraat Gertreidegasse, staat het geboortehuis van Mozart. Midden in het centrum van Salzburg ligt de Oude Markt, sinds de 13e eeuw het commerciële centrum van de stad. Na de middag bereiken we met kabelbaan de vesting Hohensalzburg bovenop de Festungsberg. Het behoort tot één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Onder de prachtige vesting Hohensalzburg ligt er een majestueuze tuin, Schloss Mirabel genoemd. De tuin heeft een prachtige verzameling van historische en mythische beelden zoals Hercules en Pluton. We rijden terug naar onze verblijfplaats Filzmoos.

 

Dag 5 • Berchtesgaden - Adelaarsnest - Königssee

Via een prachtige panoramische route rijden we langs Mühlbach, Maria Alm en Saalfelden naar Berchtesgaden. Hier bezoeken we Hitlers toevluchtsoord in de bergen: het Adelaarsnest, een fascinerende en historisch belangrijke bezienswaardigheid. De woning bevindt zich op 1834 meter hoogte boven op de berg Kehlstein en heeft de meest verbluffende uitzichten in Duitsland over de Alpen. Wat ironisch is, is dat Hitler last had van hoogtevrees en nauwelijks van de uitzichten kon genieten. Met een speciale bus en een lift die recht door de berg loopt komen we uit bij het Adelaarsnest op de Obersalzberg. Hitler vestigde zich hier en hield er vergaderingen met andere nazi's in de jaren 20. Nadat Hitler aan de macht was gekomen maakte hij van de Obersalzberg een nazi-berg waar de belangrijkste nazi's een eigen huis hadden. Hitler zelf kocht er in 1928 een huis dat hij tot een gigantisch complex liet verbouwen, dat via een tunnelstelsel in verbinding stond met de huizen van Göring en Martin Bormann. Verdedigingswerken werden aangelegd, luchtafweergeschut werd geïnstalleerd en er kwamen tuinen en serres. De nederzetting kon dus volledig voor zichzelf zorgen. Het Kehlsteinhaus is nu in gebruik als een bergrestaurant en biedt ons een uniek uitzicht op de Berchtesgaden Alpen en het gebied rond Salzburg. Door de omringende bergen heeft de Königssee wel iets weg van een Noorse fjord. Highlights die we zeker niet gaan missen zijn de ‘echowand' en de St. Bartholomä kerk die op het schiereiland Hirschau ligt. De Königssee is zeer schoon en een dergelijke waterkwaliteit is vrijwel in geen enkel ander meer in Beieren te vinden. Om dit zo te houden, mogen er alleen elektrisch aangedreven boten over het meer varen. Een stop tijdens onze boottocht is de beroemde echowand. Hier demonstreert de kapitein met behulp van een trompet of een bugel de indrukwekkende echo. We komen ook bij de bedevaartkapel St. Bartholomä,  bekend voor de Almer bedevaart. Aansluitend rijden we terug naar Filzmoos.

 

Dag 6 • Dachstein distilleerderij - Papageno gondelbaan

In de voormiddag bezoeken we in Mandberg de Dachstein distilleerderij. Voor "branden" zijn vreugde, tijd en liefde de belangrijkste ingrediënten. Waarom de "ware geest" alleen opengaat voor degenen die het weten, vertellen ons de plaatselijke gidsen. Na de middag nemen we de Papageno-kabelbaan naar de "Schörgi-Alm" en wandelen over de bergkam naar de "Radstädterhütte". Hier genieten we van een wondermooi panoramisch uitzicht. ’s Avonds is er een galadiner in ons hotel.

 

Dag 7 • Filzmoos - Karlsruhe

We rijden langs de Chiemsee en Munchen in de richting van Karlsruhe. Een belangrijk weetje over deze stad: het openbaar vervoer in Karlsruhe is jarenlang voorbeeld geweest voor verkeerskundigen in heel Europa vanwege de geslaagde integratie van tram en trein. Vanuit de omliggende voorsteden en dorpen kan direct naar het centrumgebied worden doorgereden, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel het spoorwegnet als het bestaande tramnet. Dit zogenaamde 'Karlsruhe model' wordt tegenwoordig met lightrailprojecten in verschillende Europese steden nagedaan. Installatie in het **** hotel Achat Plaza.

 

Dag 8 • Karlsruhe - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we richting België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Hotels****

Hotel Bischofsmütze****

Ligging: uitstekend hotel in het centrum van het gezellige kleine dorp Filzmoos.

Kamers: ruime en goed ingerichte kamers met balkon, Wifi, tv, telefoon, radio, safe, minibar, badkamer met bad/douche, toilet, haardroger en badjas.

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet met verse eiergerechten, 3-gangen avondmaaltijd met keuze op het hoofdgerecht en een saladebuffet, dagelijks taartbuffet in de namiddag.

Extra: welkomstdrankje, 1 x origineel Pongauer boeren buffet met delicatessen uit de regio, 1 x galadiner, gratis gebruik van de wellnessruimte met bubbelbad en saunawereld: stenen grenen sauna, biosauna, infraroodcabine, pekelbad, stoombad, belevenisdouches, massage- en fitnessruimte, evenals een rustig en fluisterend gebied en een overdekt zwembad.

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug
  • Vervoer met *****ROYAL CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: geleide wandeling door Filzmoos, 3 uur durende rit met paard en koets, Geboortehuis Mozart, Vesting Hohensalzburg, Adelaarsnest, boottocht op de Königssee, bezoek Dachstein distilleerderij, Papageno-kabelbaan.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België