Lyon

Lyon

Lyon wordt gedomineerd door twee heuvels, La Croix-Rousse en Fourvière, en strekt zich uit naar de Rhône die de stad in verschillende wijken opsplitst. Lyon heeft heel wat te bieden: overblijfselen uit de Romeinse tijd, een middeleeuwse oude stad, interessante musea, enz. Bovendien kunt u er heerlijk eten!

Dag 1 • Brussel - Lyon

We nemen de TGV naar Lyon en wandelen bij aankomst naar ons hotel Ibis Lyon Gare la Part Dieu voor installatie. We verkennen de stad en maken een boottocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 2 • Lyon

We bezoeken de oude wijk Vieux Lyon met de grootste verzameling renaissance architectuur in Europa. Met de kabeltrein gaan we naar de top van de Fourvière-heuvel en bezoeken er de witte basiliek Notre Dame de Fourvière met prachtige mozaïeken. We genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de Rhônevallei. We wandelen langs het Romeinse amfitheater naar de typische “traboules”, smalle overdekte steegjes die dwars door woonhuizen en binnenplaatsen lopen. Nadien bekijken en beluisteren we het astronomisch uurwerk in de St Jean kathedraal. ’s Namiddags kuieren we langs de typische winkeltjes alvorens we de Saône oversteken naar het stadsdeel Presqu’île met zijn winkelwandelstraten en imposante gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Er rest voldoende vrije tijd om een museum te bezoeken of langs de kade te wandelen.

Dag 3 • Lyon

“Hoofdstad van de gastronomie” is een titel waar de bewoners van Lyon terecht trots op zijn. Chef-kok Paul Bocuse heeft zijn basis in Lyon met o.a. de “Halles Bocuse”. We bezoeken deze smaaktempel en kunnen kaas, charcuterie en kraakverse oesters degusteren. Nadien wandelen we door de chique 19e eeuwse wijken van Part Dieu op de Rive Gauche. ’s Namiddags verkennen we de arbeiderswijk Croix Rousse, gekenmerkt door hoge woonkazernes. Hier woonden en werkten de “canuts” of zijdewevers. We bewonderen de Bartholdi-fontein op de Place des Terreaux, het kloppende hart van de stad, en genieten van nog wat vrije tijd. ’s Avonds genieten we van het magisch verlichte Lyon.

Dag 4 • Lyon - Brussel

Vandaag kunnen winkelfanaten zich uitleven. Wie liever een museum bezoekt, heeft ruim de keuze. Het is ook de laatste kans om te genieten van streekgerechten in een “bouchon”, bistroachtig restaurant waar vroeger de arme zijdewerkers stevige maaltijden aten. In de namiddag gaan we naar de Gare Part Dieu waar we de TGV naar Brussel nemen. 

Opgelet: programma kan aangepast worden in functie van de treinuren

 

HOTEL IBIS LYON GARE LA PART DIEU***

Ligging: gelegen op 3km van het historische centrum van Lyon, op 200m van het winkelcentrum La-Part-Dieu, op 700m van het TGV-treinstation Part Dieu en vlakbij het openbaar vervoer naar het centrum

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, bar met terras, gratis wifi

Kamers: geluidsdichte kamers met badkamer met douche, haardroger en toilet, tv, radio, telefoon, bureau en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • TGV Lyon heen en terug
  • Alle verplaatsingen met het openbaar vervoer en te voet
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Inbegrepen: 3d City Lyon Card (met o.a. vrije of gereduceerde toegang tot tal van musea)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België