Lourdes - Santiago - Fatima, een 'Zalige Drievuldigheid'!

Lourdes - Santiago - Fatima, een 'Zalige Drievuldigheid'!

Dag 1: België - Toulouse - Lourdes  

We nemen het vliegtuig naar Toulouse, waar onze chauffeur ons opwacht en ons verder voert met onze premium autocar naar Lourdes. In het hart van het bedevaartsoord staat de beroemde grot van Massabielle, waar Maria verscheen aan Bernadette. Diegenen die dit wensen, kunnen hier ook wat water van de heilige bron meenemen. Alvorens we onze intrek nemen in het nabijgelegen ****hotel Eliséo lopen we nog even binnen in de Rozenkransbasiliek. De liefhebbers kunnen ’s avonds de lichtprocessie bijwonen, een feeërieke afsluiter van de dag en een echte aanrader!

Dag 2: Lourdes - Bilbao - Oviedo 

Na het ontbijt trekken we naar Bilbao, waar we nabij de imposante architectuur van het Guggenheimmuseum genieten van ons vrij middagmaal. ’s Namiddags voorzien we een stadswandeling in het historisch centrum van de charmante stad Oviedo, waar we o.a. voorbij de kathedraal de San Salvador en de Palacio de Valdecarzana-Heredia wandelen. We logeren vanavond in het hotel ****Gran Hotel Los Abetos.

Dag 3: Oviedo - Santiago 

Tussen Oviedo en Santiago maken we een prachtige rit langs de kust en passeren we de streek van de cider, een uitgelezen moment dus om een tussenstop te maken en vrijblijvend eentje te proeven. Tegen de avond komen we aan in het hotel ****Gran Hotel Los Abetos.  Na het diner wacht ons nog een vurig spektakeltje bij het bereiden van de Queimada, een typisch drankje uit Galicië.  

Dag 4: Santiago - Ponte de Lima 

Santiago de Compostella is meer dan een bedevaartsoord. De gezellige straatjes nodigen ons uit voor een boeiende stadswandeling, waarbij we naast de levendige markt uiteraard ook de kathedraal bezichtigen. Na het vrije middagmaal - we kunnen pulpo en een ‘Tarta de Santiago’ zeker aanbevelen! - zetten we koers naar Ponte de Lima, waar we verblijven in het ***Axis Ponte de Lima Golf Resort. 

Dag 5: Ponte de Lima - Braga - Coimbra 

In Braga maken we kennis met het gezellige stadscentrum. Onderweg passeren we o.a. de romaanse Sé-kathedraal en het klooster. We sluiten ons stadsbezoek aan Braga letterlijk af met een hoogtepunt. De hoog op een heuvel gelegen kerk ‘Bom Jesus do Monte’ is bereikbaar via de markante zigzagtrappen of - iets minder vermoeiend - met de funicular, een hydraulische kabelbaan. Het spreekt voor zich dat we hier genieten van een magistraal uitzicht over de omgeving. De volgende nacht brengen we door in het hotel ****Hotel Vila Gale Coimbra.

Dag 6: Coimbra - Fatima - Caldas  

Coimbra leent zich uitstekend voor een stadsrondrit, waarbij een fotostop aan één van de oudste universiteiten van Europa zeker niet mag ontbreken. Onze Heilige Drievuldigheid maken we compleet met een bezoek aan het ‘Altaar van de wereld’, het bruisende bedevaartsoord Fatima. Wellicht voldoende gezegend en voldaan van onze meeste zonden komen we tegen het avondmaal aan in het hotel ****Sana Silver Coast Hotel. 

Dag 7*: Caldas 

Onze vrije dag in het lieflijke Caldas vullen we in naar eigen believen. ’s 0chtends kunnen we na ons bezoek in het plaatselijke Kuuroordmuseum bijvoorbeeld wat rondstruinen op de bio markt of het schilderijmuseum bezichtigen in het nabijgelegen park. Wie nog op zoek is naar een geschikt souvenir kan in de vrije namiddag wat shoppen en - nog interessanter - dit combineren met een heerlijk terrasje!

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8: Caldas - Lissabon - België

We verlaten het bevallige Caldas en rijden naar de luchthaven in Lissabon. Indien de vluchturen het toelaten, lopen we nog even langs de hypermoderne architectuur in het Expo Park der Naties.

Hotels *** & ****

Ligging: meestal vrij centraal en toch rustig gelegen

Uitrusting: mooie hotels, met restaurant, bar, salon en veelal met lift, sommigen hebben ook een zwembad, mooi en comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, veelal met airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu 

INBEGREPEN

• Vlucht Zaventem - Toulouse & Lissabon - Zaventem

• Luchthavenvervoer

• Vervoer met een *****ROYAL CLASS AUTOCAR

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt

• Toegangen: Sé kathedraal, funicular Bom Jesus do Monte en Kuuroordmuseum Caldas

• Gebruik van draadloze headset

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België