Lourdes, 160 jaar emoties

Lourdes, 160 jaar emoties

Vier mee het 160 jarig bestaan van de verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw in Lourdes. In 1858 kreeg Bernadette Soubirous 18 visioenen van de Heilige Maagd Maria in de grot van Massabielle nabij Lourdes. Sindsdien reizen miljoenen mensen naar deze stad en volgen daar het spoor van Bernadette tot bij de grot om er te bidden en zich te laven aan het heilzame water.

Dag 1 • België - Brive

Via de autosnelwegen rijden we richting Parijs. Na de middag gaat het via Tours naar Brive voor installatie in het **hotel Le Teinchurier.

Dag 2 • Brive - Lourdes

In de voormiddag reizen we verder richting Lourdes. Installatie in het ***hotel Acadia. Aansluitend maken we een geleide wandeling doorheen Lourdes met bezoek aan de Heiligdommen en de Grot Massabielle. ’s Avonds hebben we de gelegenheid om de Kaarskesprocessie bij te wonen.

Dag 3 • Lourdes - Gavarnie

In de voormiddag hebben we de mogelijkheid om deel te nemen aan de Vlaamse eucharistieviering en de begeleide kruisweg. Aansluitend genieten we van een facultatieve rit met een toeristisch treintje (± € 7 pp) en brengen we een facultatief bezoek aan Petit Lourdes (± € 13 pp) In de namiddag rijden we naar Gavernie, een dorpje in de Pyreneeën op 1380m hoogte met de wereldberoemde Cirque de Gavernie.

Dag 4 • Lourdes - Pic du Jer

We genieten van een vrije voormiddag in Lourdes en kunnen de internationale eucharistieviering bijwonen. ’s Namiddags nemen we facultatief de kabelbaan (± € 13 pp) om naar de top van de Pic du Jer te gaan. Hier genieten we van het mooiste vergezicht op de Pyreneeën. De Pic du Jer steekt boven de stad uit en is herkenbaar aan het grote kruis dat ’s nachts wordt verlicht. 

Dag 5 • Lourdes - België

We vertrekken vroeg in de ochtend vanuit Lourdes. Via de autosnelwegen rijden we langs Bordeaux en Tours. In de namiddag rijden we via Parijs naar België. 

Opgelet: het programma kan aangepast worden naargelang de weersomstandigheden

HOTEL ACADIA***

Ligging: vlakbij de Heiligdommen en de bezienswaardigheden van Lourdes

Uitrusting: receptie, lift, tv-salon en kleine shop, dakterras met prachtig uitzicht op het kasteel en de Pyreneeën, restaurant en bar met airco

Kamers: gerenoveerde kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv en airco

Maaltijden: Frans ontbijt, ’s middags en ’s avonds verzorgde 4-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België