Londen met een koninklijke toets

Londen met een koninklijke toets

Dag 1 • België - Londen
Vanuit Calais steken we over naar Dover. We rijden door Kent naar Greenwich met o.a. het Queen’s House en het Royal Naval College. Van hieruit maken we een facultatieve boottocht (± £ 10 pp) langs de Docklands, vervolgens onder de beroemde Tower Bridge en daarna bekijken we aan beide kanten verschillende Londense bezienswaardigheden van dichtbij. Na de stadsrondrit kunnen we een bezoek brengen aan het natuurhistorisch Museum met een collectie van 55 miljoen verschillende dieren, planten en mineralen, of aan het Victoria & Albert museum met een collectie van 5 miljoen kunstwerken van over de hele wereld. Wilt u liever shoppen? Dat kan vlakbij in het beroemde grootwarenhuis Harrods of de aangrenzende winkelstraat. Nadien rijden we naar Heathrow voor onze overnachting in ons hotel.

Dag 2 • Windsor - Tower of London
In Windsor, een idyllisch stadje en weekendverblijf van de koningin, bezoeken we het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld: Windsor Castle (reserveren bij inschrijving). In het kasteel zien we kunstig uitgestalde wapens, wandelen doorheen prachtige staatsievertrekken en zien meesterwerken van o.a. Rubens en Rembrandt. Wie niet inschrijft, kan het stadje bezoeken met 17e- en 18e-eeuwse huizen, winkels, grootwarenhuizen, pubs en restaurants of de Thames oversteken en wandelen naar het wereldberoemde Eton College. ‘s Namiddags keren we terug naar Londen en bezoeken we een ander gebouw dat koninklijke macht uitstraalt: de Tower (reserveren bij inschrijving). Hier bewonderen we de grote verzameling kroonjuwelen maar ook de executieplaats van koninginnen, de raven, het middeleeuwse paleis en van op de wallen hebben we een prachtig uitzicht.

Dag 3 • Londen - België
Vanaf de indrukwekkende St. Paul’s Cathedral gaan we over de Thames via de Millennium Bridge naar het Tate Modern Museum. Vanaf de hoogste verdieping van een achterliggend gebouw hebben we een prachtig zicht op de hele City en dus ook op de ‘Shard’, het hoogste gebouw van Londen. Nadien rijden we naar Dover voor onze overtocht naar Calais en van daaruit verder naar België. 

Opgelet: afhankelijk van plaatselijke evenementen kan het programma aangepast worden.

ATRIUM HOTEL HEATHROW****

Ligging: in het stadsdeel Heathrow op 15 km van het centrum van Londen , vlakbij het metrostation Hatton Cross (Piccadilly Line).

Uitrusting: splinternieuw hotel met receptie, info-desk, lift, restaurant, bar, fitnessruimte, binnenzwembad, bubbelbad, gratis wifi , comfortabele & geluidsdichte standaardkamers, badkamer met douche, toilet & haardroger,  thee- & koffiefaciliteiten, schrijftafel,  frigo

Maaltijden: Engels ontbijtbuffet, ‘s avonds buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart  *** Vanaf oktober 2021 internationaal paspoort verplicht***
  • Elektriciteit: driepuntstekker
  • Vreemde munt: Britse Pond

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR

  • Kamer met Engels ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België