Lente in IJsland

Lente in IJsland

Dag 1 • België - Keflavik - Hveragerði (o,a)

We nemen onze vlucht naar Keflavik. Tijdens onze transfer kunnen we facultatief een IJslandse topper, nl. de Blue Lagoon (te reserveren bij inschrijving) beleven. We kunnen genieten van een relaxerend bad in het mineraal houdend water met een constante temperatuur van 36°C.Vervolgens rijden we naar Hveragerði voor installatie in hotel Örk.

Dag 2 • Hveragerði - Vik (o,a)

Langsheen de ringweg rondom IJsland houden we halt aan de mooie waterval Seljalandsfoss. Vervolgens bewonderen we een van de hoogste watervallen van IJsland: de Skogafoss. Bezoek aan het heemkundig museum te Skogar. Iets verderop ligt kaap Dyrholaey, het meest zuidelijke punt van het eiland. Na een stop aan de unieke basaltformaties van Hálsanefshellir rijden we naar Vik voor installatie in hotel Dyrhólæy.

Dag 3 • Landmannalaugar - Vik (o,a)

We verlaten de bewoonde wereld en bewegen ons op pistes die ons tot het hoogland van Landmannalaugar brengen. De weg gaat dwars door gletsjerrivieren, langs vulkaanflanken, lavavelden en zwavelbronnen naar het dal waar een warmwater rivier en een koelwater rivier elkaar ontmoeten. Er is mogelijkheid voor een wandeling of voor een heerlijk ontspannend bad op de plaats waar de rivieren in elkaar vloeien. De terugweg voert ons langs de imposante Heklavulkaan.

Dag 4 • Vik - Vatnajökull - Höfn (o,a)

We gaan verder langs de voet van de Myrdalgletsjer en over het Myrdalssandur naar Kirkjubaejarklaustur. De weg voert ons langs de indrukwekkende gletsjertongen van de Vatnajökull, de grootste ijskap van Europa. Skaftafell is een uniek beschermd natuurgebied. We maken een wandeling naar de Svartifoss met zijn basaltorgelpijpen. We ontdekken het gletsjermeer Jökulsarlon en varen tijdens een boottocht langs kolossale, blauwgroene ijsbergen. Verder naar Höfn voor installatie in het hotel Jökull.

Dag 5 • Höfn - Fáskrúðsfjörður (o,a)

Oostelijk IJsland wordt compleet gedomineerd door impressionante fjorden en basaltplateaus. Middagpauze in de buurt van Djupivogur en dan verder door naar Fáskrúðsfjörður, voor installatie in Fosshotel Eastfjords.

Dag 6 • Fáskrúðsfjörður - Húsavik (o,a)

We rijden via Egilsstadir naar het Noorden en houden halt in Möðrudalur waar we bij helder weer een mooi zicht hebben op één van de mooiste tafelvulkanen van IJsland: de Herðubreið. Nadien trekken we naar de krachtigste en adembenemende waterval van Europa: de Dettifoss. Via het schiereiland Tjörnes bereiken we Húsavík, een charmant kusthaventje. Installatie in het Fosshotel Húsavík.

Dag 7 • Húsavik - Akureyri (o,a)

De groep gaat met een omgebouwde visserssloep op zoek naar walvissen in de baai van Husavik. Daarna volgt nog een hoogtepunt van het Noorden: Myvatn, bekend om zijn kokende modderpoelen en indrukwekkende explosiekraters. Centraal ligt het Muggenmeer. We bezoeken de meest spectaculaire sites, o.a. Dimmuborgir, de Kraflakrachtcentrale, de Viti-krater en maken een lavawandeling naar Leirhnjukur. Op weg naar Akureyri, houden we halt aan de Godafoss, één van IJslands mooiste watervallen. Overnachting en avondmaal in Kea hotel Akureyri.

Dag 8 • Akureyri - Glaumbaer - Stykkishólmur (o,a)

Na het ontbijt rijden we naar Glaumbaer voor een bezoek aan het streekmuseum dat werd ondergebracht in een 19e eeuwse turfboerderij. Vervolgens langs Blonduos naar Laugarbakki en Stykkishólmur voor installatie in Fosshotel Stykkishólmur.

Dag 9 • Stykkishólmur - Reykjavik (o)

We verkennen het schiereiland Snæfellsnes met de fotogenieke Kirkjufell en de Snæfelsjökull. We wandelen langs de prachtige rotskust van Arnarstapi. We houden halt bij het zwarte strand in Djúpalónssandur en rijden via Borgarnes naar Reykjavík. We sluiten de dag af met een rondleiding in de hoofdstad van IJsland. Overnachting in Center hotel Plaza.

Dag 10 • Geysir - Gullfoss - Thingvellir - Reykjavik (o)

Met de befaamde “Gouden Cirkel” wordt deze rondreis afgesloten. Eerst ziet u de majestueuze Gullfoss en vervolgens het warme bronnenveld van Geysir. In Thingvellir Nationaal Park zien we de verzakking van het Midatlantische rif en wandelen we rond op de plaats van het eerste democratische Vikingparlement van Europa, de Althing. Terugrit naar Reykjavik voor avondmaal en overnachting.

Dag 11 • Keflavik - België (o)

In de vroege ochtend nemen we onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België en worden terug thuisgebracht.

Hotels*** & ****

Ligging: centraal gelegen, vaak in een prachtige omgeving

Uitrusting: moderne tot luxehotels met bar, restaurant, comfortabel ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, radio, telefoon, tv, minibar

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen avondmalen of buffetten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: IJslandse Kronen

  • Vluchten Keflavik heen en terug

  • Transport met plaatselijke aangepaste terrein-autocar
  • Maaltijden volgens programma (o = ontbijt, a = avondmaal)
  • Boottocht gletsjermeer, toegang tot Glaumbaer-museum & Skogar-museum en walvissentocht
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België