Lazio, een regio vol bruisende rijkdom

Lazio, een regio vol bruisende rijkdom

Dag 1 • België - Piotta

We rijden doorheen Frankrijk richting Straatsburg. Na de middag gaat onze route verder via Basel naar Piotta waar we logeren in het ***Motel Gottardo Sud.

Dag 2 • Certosa di Pavia - Chianciano Terme

Vanuit Zwitserland vervolgen we onze reis richting Emilia-Romagna. Onderweg stoppen we aan Certosa van Pavia, één van de grootste kloosters in Italië. Daarna trekken we verder door naar Modena, gekend voor zijn auto-industrie met klinkende namen als Maserati, Lamborghini maar ook voor zijn balsamicoazijn. Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het legendarische Ferrarimuseum (facultatief ± € 15 pp). Aansluitend zetten we onze reis verder naar Chianciano Terme voor een overnachting in een ***hotel.

Dag 3 • Civita di Bagnoregio - Bolsena - Fiuggi

Spectaculair en uniek is de wandeling over de brug naar het arendsnest van de stervende stad Bagnoregio. Dit pittoreske stadje vormt een harmonisch geheel met de vallei met haar wonderlijke uitzichten. Rond de middag brengt de chauffeur ons naar Bolsena waar we o.a. genieten van een boottocht op het meer. We varen naar het eiland Bisentina, ooit het zomerverblijf van de paus. Van hieruit hebben we een mooi uitzicht op de omringende ongerepte natuur. Tijdens onze wandeling langsheen het kasteel, de kathedraal en het meer vertelt onze gids iets meer over het wonder van Bolsena (facultatief ± € 11 pp). We sluiten de middag af met een rit naar Fiuggi waar we ons installeren in het ****hotel Fiuggi Terme.

Dag 4 • Subiaco - Fiuggi

Vandaag lopen we in het voetspoor van de heilige Benedictus. Voor de middag bezichtigen we de abdij van Subiaco, de moederabdij van de benedictijnen. De abdij ‘Sacro Speco’ werd gebouwd tegen de heuvelrand boven de grot waar Benedictus zich terugtrok. In de namiddag voorzien we wat vrije tijd om Fiuggi verder te verkennen of maken we gebruik van de faciliteiten van ons hotel.

Dag 5 • Il Giardino di Ninfa - Sermoneta

In de middeleeuwse stad Ninfa staan de oogverblindende tuinen en ruïnes op het programma. Caetani, onze volgende stop en een burcht vol geschiedenis, biedt ons een immens uitzicht op de omgeving. We maken nog een korte wandeling door deze unieke borgo, die tot de mooiste van Italië behoort. Alvorens we terugkeren naar ons hotel, genieten we nog van wat vrije tijd in Fiuggi.

Dag 6 • Tivoli - Villa d’Este

De Romeinse keizers vierden het liefst vakantie in Tivoli. We bezoeken de Villa Adriana, gebouwd door de Romeinse keizer Hadrianus. Na de middag dompelen we ons onder in de tuinen van Villa d’Este met tal van prachtige waterpartijen en fonteinen (facultatief ± € 12 pp).

Dag 7 * • Rome

Vandaag herbeleven we de geschiedenis in Rome en verbazen we ons o.a. aan de Piazza del Popolo en de Spaanse trappen. Verder lopen we langs het Colosseum, Forum Romanum, de Trevifontein en het Pantheon. Onze vrije tijd kunnen we ‘s namiddags naar believen verder invullen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Viterbo - Bomarzo - Montecatini Terme

In de 13e eeuw was Viterbo het toevluchtsoord van de pausen. We brengen een bezoek aan dit middeleeuwse stadje met zijn statige kathedraal en het prachtige pausenpaleis (facultatief ± € 4 pp). Na de middag laten we ons in Bomarzo betoveren door het ‘Sacro Bosco’, het heilige woud. De talrijke beelden dragen elk een mythisch verhaal met zich mee. In Montecatini overnachten we in het ***hotel Giglio.

Dag 9 • Bolzano

We rijden naar Bolzano/Bozen. We kuieren door het knusse centrum, gekend door zijn Dom van Bozen, de kastelen en de ijsmummie Ötzi. Aansluitend zetten we koers richting Landeck en slapen we in een ***hotel.

Dag 10 • Landeck - België

In de vroege voormiddag zetten we onze terugreis in naar België.

Hotels *** & ****

Ligging: de hotels zijn rustig gelegen

Uitrusting: moderne hotels met restaurant, bar, lift, veelal zwembad (seizoensgebonden), comfortabel ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangen menu of buffet

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 10e dag het ontbijt

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België