Lazio, een regio vol bruisende rijkdom

Lazio, een regio vol bruisende rijkdom

Dag 1 • België - Piotta

We rijden doorheen Frankrijk richting Straatsburg. Na de middag gaat het verder via Basel naar Piotta voor installatie in het ***motel Gottardo Sud.

Dag 2 • Certosa di Pavia - Chianciano Terme

Vanuit Zwitserland vervolgen we onze reis richting Emilia-Romagna. Onderweg stoppen we aan Certosa van Pavia, een van de grootste kloosters in Italië. Daarna trekken we verder door naar Modena, gekend voor zijn auto-industrie met namen als Maserati, Lamborghini maar ook voor zijn balsamicoazijn. Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het legendarische Ferrarimuseum. Aansluitend zetten we koers naar Chianciano Terme voor installatie in een ***hotel.

Dag 3 • Civita di Bagnoregio - Bolsena - Fiuggi

Spectaculair en uniek is de wandeling over de brug naar het arendsnest van de stervende stad Bagnoregio. Dit pittoreske stadje vormt een harmonisch geheel met de vallei met haar wonderlijke uitzichten. Rond de middag brengt de chauffeur ons naar Bolsena waar we o.a. genieten van een boottocht op het meer. We varen naar het eiland Bisentina, ooit het zomerverblijf van de paus. Van hieruit hebben we een mooi uitzicht op de omringende ongerepte natuur. Tijdens onze wandeling langsheen het kasteel, de kathedraal en het meer vertelt onze gids iets meer over het wonder van Bolsena. We sluiten de middag af met een rit naar Fiuggi voor installatie in het ****hotel Fiuggi Terme.

Dag 4 • Subiaco - Fiuggi

Vandaag lopen we in het voetspoor van de heilige Benedictus. Voor de middag bezichtigen we de abdij van Subiaco, de moederabdij van de Benedictijnen. De abdij ‘Sacro Speco’ werd gebouwd tegen de heuvelrand boven de grot waar Benedictus zich terugtrok. In de namiddag hebben we vrije tijd om Fiuggi te verkennen of genieten we van de faciliteiten van ons hotel.

Dag 5 • Il Giardino di Ninfa - Sermoneta

In de middeleeuwse stad Ninfa staan de oogverblindende tuinen en ruïnes op het programma. Caetani, onze volgende stop en een burcht vol geschiedenis, biedt ons een immens uitzicht op de omgeving. We maken nog een korte wandeling door deze unieke borgo, die tot de mooiste van Italië behoort. Alvorens we terugkeren naar ons hotel, genieten we nog van wat vrije tijd in Fiuggi.

Dag 6 • Tivoli - Villa d’Este

De Romeinse keizers vierden het liefst vakantie in Tivoli. We bezoeken de Villa Adriana, gebouwd door de Romeinse keizer Hadrianus. Na de middag dompelen we ons onder in de tuinen van Villa d’Este met tal van waterpartijen en fonteinen.

Dag 7 * • Rome

Vandaag herbeleven we de geschiedenis in Rome en genieten we van o.a. de Piazza del Popolo, de Spaanse trappen, een korte wandeling naar het Colosseum, Forum Romanum, de Trevifontein en het Pantheon. Daarna hebben we vrije tijd.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Viterbo - Bomarzo - Montecatini Terme

In de 13e eeuw was Viterbo het toevluchtsoord van de pausen. We brengen een bezoek aan dit middeleeuwse stadje. Na de middag laten we ons in Bomarzo betoveren door het ‘Sacro Bosco’, het heilige woud. De talrijke beelden dragen elk een mythisch verhaal met zich mee. Aansluitend naar Montecatini voor overnachting in het ***hotel Giglio.

Dag 9 • Bolzano 

We rijden naar Bolsano/Bozen. We kuieren door het knusse centrum, gekend door zijn Dom van Bozen, de kastelen en de ijsmummie Ötzi. Aansluitend richting Landeck voor installatie in een ***hotel.

Dag 10 • Landeck - België 

In de vroege voormiddag zetten we onze terugreis in naar België.

Hotels *** & ****

Ligging: de hotels zijn rustig gelegen

Uitrusting: moderne hotels met restaurant, bar, lift, veelal zwembad (seizoensgebonden), comfortabel ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, airco

Maaltijden: verzorgd ontbijtbuffet en ’s avonds goede 3-gangen maaltijden of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 10e dag het ontbijt
  • Inbegrepen: alle toegangsprijzen zoals beschreven in het programma
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België