Langs de Romantische Rijn tot Frankfurt

Langs de Romantische Rijn tot Frankfurt

Dag 1 • België – Keulen - Bonn

Vanaf de centrale vertrekplaats rijden we richting Keulen, waar we in de loop van de voormiddagaankomen en we met onze gids een bezoek brengen aan de stad, alvorens omstreeks 16u00 in te schepen aan boord van de MS Dutch Grace. Hier worden we met een drankje verwelkomd door de kapitein en zijn bemanning. We varen verder tot Bonn waar we omstreeks 20u00 aanmeren.

 

Dag 2 • Bonn - Koblenz

In de ochtend verlaten we Bonn. Nadat we het Siebengebirge  gepasseerd zijn, zal de omgeving van de Rijn veranderen. De eerste wijngaarden komen in zicht. Na de middag meren we aan in Koblenz bij het beroemde Deutsche Eck, waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Facultatief brengt een spectaculaire kabelbaan ons van de binnenstad over de Rijn naar de vesting Ehrenbreitstein vanwaar we een adembenemend uitzicht op de Middenrijn krijgen. We blijven tijdens de avond aangemeerd in Koblenz.

 

Dag 3 • Koblenz - Cochem

We vertrekken deze ochtend vanuit Koblenz en beginnen aan het mooiste gedeelte van de Rijn. We genieten van een prachtige vaart tussen de berghellingen met steile wijnterrassen. Tijdens de lunch meren we aan in Cochem, een karakteristiek Moezelstadje. De oude binnenstad met vakwerkhuizen  en prachtige straatjes nodigt uit om er naar hartenlust te wandelen. Hoog boven de stad torent de romantische Reichsburg uit. Cochem is ook onze aanlegplaats voor de nacht.

 

Dag 4 • Cochem - Rüdesheim

Vandaag varen we vanaf Cochem langs de romantische Rijn. De historische stadjes, kastelen en burchten aan de oevers van de rivier zorgen voor een fantastisch panorama vanaf ons schip tijdens deze vaardag. ’s Namiddags gaan we aan wal in Rüdesheim, een romantisch wijnstadje met een mooi middeleeuws centrum met eeuwenoude vakwerkhuizen. Daarnaast is Rüdesheim vooral bekend om zijn ‘Drosselgasse’, een smalle straat met talrijke cafés, wijnlokalen en terrasjes. ’s Avonds kan u hier volop genieten van de sfeer

 

Dag 5 • Rüdesheim – Mainz

Deze voormiddag zetten we koers naar Mainz waar we rond de middag aankomen. Mainz, aan de rivier de Main, is een prachtige oude stad. Na de lunch wandelen we door de binnenstad met tal van historische gebouwen en monumenten. Het bekendste bouwwerk is de indrukwekkende Dom van Mainz. Daarnaast is de stad ook gekend voor de vele musea waaronder het Gutenbergmuseum.

Dag 6 • Mainz – Frankfurt

Tijdens het ontbijt varen we naar Frankfurt waar we kort na de middag aanmeren.  Frankfurt is enerzijds een ultramoderne stad met glazen en stalen wolkenkrabbers wat de stad de bijnaam ‘Mainhattan’ bezorgt maar met anderzijds ook een prachtige Altstadt met historische gebouwen. Nergens in Frankfurt zijn er zoveel toeristen als hier. Er wordt volop genoten van de talrijke bars, restaurants en leuke terrasjes. Bovendien zijn ook de vele mooie winkelstraten een echte toeristische trekpleister.

Dag 7 • Frankfurt – België

Na het ontbijt ontschepen we en kunnen we nog een laatste keer de pracht en praal van Frankfurt bewonderen vooraleer we terugkeren naar België.

MS DUTCH GRACE ****

Uitrusting: modern en tegelijk tijdloos elegant 4-dek schip met een breed scala aan faciliteiten, uitgerust met een zonnedek met ligstoelen en een whirlpool, panoramarestaurant, panoramabar, wifi, souvenirshop,

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 15 m²), de ramen in de hutten op het Haydn Deck beneden kunnen niet worden geopend. De hutten op het Strauss- en Mozartdek hebben Franse balkons - d.w.z. kamerhoge panoramische ramen die volledig kunnen worden geopend. In elk van de smaakvol ingerichte hutten vinden is er een separaat tweepersoonsbed, douche/toilet , flatscreen-tv, individueel regelbare airconditioning, föhn, een ruime kast, telefoon en kluis.

Animatie: regelmatig live muziek met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3 gangenmenu en ’s avonds 4 gangenmenu aan boord, koffie/thee  inbegrepen, 1x per dag koffie/thee met cake of biscuits in het salon, middernacht snack Extra: captain’s diner (afscheidscocktail in de bar en 1x 5 gangendiner)

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers heen Keulen en terug Frankfurt met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 7e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord