Lake District, prachtige meren, hoge bergtoppen & stoere valleien

Lake District, prachtige meren, hoge bergtoppen & stoere valleien

Van zestien sprankelende meren en de hoogste bergen in Engeland tot verscholen valleien. Heidelandschappen en zoute zeelandschappen: Cumbria en het Lake District inspireren al generaties lang bezoekers en bekende schrijvers en dichters. Maak gebruik van uw nieuwsgierigheid en ontdek ten volle deze unieke streek.

Dag 1 • België - Hull

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Zeebrugge waar we rond 17u00 verwacht worden voor de overtocht met P&O Ferries naar Hull (voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken). Uitgebreid avondmaal in buffetvorm en vrije avond aan boord. Disco, ruime bars, rustige pianobar, livemuziek, speeltafels en bioscoop staan ter beschikking. Overnachting aan boord.

Dag 2 • Whitby - Shap

Via Pickering bereiken we Whitby, een bekende vissershaven in Yorkshire, waar men de beste fish and chips van Engeland serveert. De geest van Captain Cook en Dracula dwaalt er nog rond in het oude vissersgedeelte. Via de ‘199 steps’ (een must) bereiken we de abdij die een heerlijk uitzicht over het stadje biedt. Daarna rijden we via Scotch Corner naar Shap voor installatie in het *** Shap Wells hotel.

Dag 3 • Ullswater- Derwent Water - Grasmere

De ochtendrit voert ons naar het Ullswater, waar we kennis maken met een van de mooiste meren van de Lakes. Met een steamer maken we een mooie boottocht van 60 minuten tot in Glenridding. Daarna rijden we naar Keswick voor een wandeling naar Friar’s Crag aan een van de mooiste meren van het Lakeland: Derwent Water. Vrije lunch. Aansluitend richting Grasmere voor een bezoek aan het dorp waar alles in het teken staat van William Wordsworth, de beroemdste Lake poet. Er is gelegenheid om zijn woning Dove Cottage te bezoeken of om een wandeling te maken rond het Grasmere.

Dag 4 • Keswick of ‘Beatrix Potter’s Favourite 

Countryside’ - tour

Gelegenheid tot een vrije dag aan het Derwent Water in Keswick met veel winkel- en wandelgelegenheid. Aanrader is een facultatieve boottocht (± £ 11) rond het Derwent Water met verschillende afstap- en opstapplaatsen met wandelgelegenheid langs het meer zoals de Lodore Falls. U kan ook opteren voor een rondrit met minibus door Beatrix Potter’s Countryside (te reserveren bij boeking). Op het programma staat een bezoek aan de tuinen van Hill Top Farm en shop, stop in Castlerigg, het middeleeuws dorpje Hawkshead en de beauty spot Tarn Hows, een ideaal wandelgebied langs een reeks kleine meertjes.

Dag 5 • Kirkby Lonsdale - Holker Hall - Levens Hall

We houden halt in Kirkby Lonsdale waar de Devil’s Bridge en Ruskin View de aandacht trekken. Via Grange-over-Sands komen we aan in Holker Hall, het enige echte stately home van het Lake District en eigendom van de bekende familie Cavendish. De tuinen behoren tot de top in Engeland. Daarna bezoeken we Levens Hall, vooral bekend omwille van zijn tuinen. Het vormsnoeiwerk dateert uit de 16e eeuw en is wereldberoemd door de omvang en de spectaculaire vormen. Via Kendal terug naar het hotel.

Dag 6 * • The High Adventure

Met plaatselijke minibusjes trekken we het centrale bergmassief in. ‘The High Adventure’ is een spectaculaire en zeer afwisselende tocht via de Langdales, de mooiste valleien van het Lakeland, de Wrynose Pass, de Hardknott Pass (de steilste bergweg in Engeland) en langs de resten van het Romeinse Hardknott Fort. Daarna bergaf naar het Eskdale waar we met een smalspoortreintje sporen tot waar het busje ons terug komt ophalen. In de namiddag brengen we een bezoek aan de tuinen van Muncaster Castle en is er gelegenheid tot het bijwonen van een demonstratie met roofvogels. We keren terug via Wast Water, met het mooiste uitzichtpunt van Engeland, en Keswick.

*Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Skipton - York - Hull

Na het ontbijt rijden we door Yorkshire naar Skipton. Facultatief bezoek aan het kasteel (± £8) of aan de populaire markt. Daarna verder naar het pittoreske en sfeervolle York, een van de oudste steden in Engeland. De Minster, een grote gotische kathedraal met schitterende glas-in-lood ramen, overheerst het stadsbeeld. Vrije tijd in het gezellige centrum voor shopping, bezoek aan een pub of het Railway museum. Daarna rijden we naar Hull waar we inschepen voor de overtocht naar Rotterdam (voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken).We genieten van het uitgebreid aanbod tijdens de vrije avond aan boord

Dag 8 • Rotterdam - België

De aankomst in Europoort is voorzien in de loop van de ochtend. Vervolgens rijden we langs de autosnelwegen richting België.

Hotel BEST WESTERN SHAP WELLS ****

Ligging: gelegen aan de rand van het Lake District.

Uitrusting: mooi hotel met restaurant, bar, lift, kleine fitnessruimte, tuin en gratis wifi in het ganse gebouw.

Kamers: mooi en comfortabel, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv.

Maaltijden: Engels continentaal ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden of buffetten.

Overtocht: de overtochten gebeuren met P&O ferries, Zeebrugge-Hull en Hull-Rotterdam. Aan boord beschikt u over tweepersoons binnenkajuit met stortbad en toilet.

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • VREEMDE MUNT: Britse pond

  • *** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
  • Inbegrepen: alle toegangsprijzen zoals beschreven in het programma
  • Begeleiding door Nederlandstalige gids vanuit België