Lago Maggiore & Orta met Centovalli trein

Lago Maggiore & Orta met Centovalli trein

Dag 1 • België - Sausheim

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Q8 Ranst. Via de autosnelweg langs Luxemburg en Metz in de richting van Straatsburg. Na de middag gaat het doorheen de Elzas langs Obernai, Colmar naar Sausheim waar we overnachten in het **** hotel Golden Tulip.

Dag 2 • Sausheim - Bazel - Bern - Simplon Pass - Stresa

Aan weerszijden van de Rijn, ligt de idyllische stad Bazel. Er is nauwelijks een andere stad die haar historische trekken zo bewaard heeft als Bern, de hoofdstad van Zwitserland. De oude binnenstad staat op de Unesco werelderfgoedlijst en heeft 6 kilometer arcades. Uniek is de middeleeuwse sfeer met de talrijke bronnen, zandsteengevels en historische torens. In de namiddag passeren we de Thunersee in de richting van de Simplonpass, een tot in de 17e eeuw hoofdzakelijk door smokkelaars en huursoldaten gebruikte pas. Bovenop de pas, op 2005 m hoogte, staat het ‘Hospiz’ en een hoge steenarend. We rijden door naar Stresa waar we verblijven in het ****hotel Regina Palace.

Dag 3 • Milaan

Vandaag gaan we een dagje naar Milaan, waar de monumenten weten te imponeren: de Domkerk, het monumentale kerkhof of het kasteel Castello Sforzesco. De reusachtige kathedraal Santa Maria Nascente of Dom domineert het centrum. Via de Galleria Vittorio Emanuele II wandelen we naar ‘La Scala’, zoals het Teatro alla Scala in de volksmond genoemd wordt. Wellicht is het één van de bekendste theaters van Italië. Ook een schitterend plein is de Piazza Mercanti, verder brengen we ook een bezoek aan het Cimitero Monumentale. In de namiddag terug naar Stresa.

Dag 4* • Borromese eilanden

’s Morgens nemen we de boot naar Isola Madre een van de drie Borromese eilanden. Dit eiland wordt volledig in beslag genomen door Palazzo Madre met de paraderende pauwen. We bewonderen er het paleis met de prachtige tuinen die bekend staan om de azalea’s, rododendrons, camelia’s en blauwe regen. Het vrij middagmaal nuttigen we op Isola Pescatori. Gedurende de namiddag staat het highlight Isola Bella op het programma. Hier bevindt zich het 17e eeuwse Palazzo Bella dat bekend staat om de tuinen, kunstwerken en het bed waar Napoleon en Josephine in sliepen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 5 • Cannobio en Centovalli, rit over 100 dalen

In de ochtend vertrekken we naar Cannobio, een prachtig oud dorpje aan de westelijke oever van het Lago Maggiore. Aan de oever van het Lago Maggiore ligt het mooie religieuze gebouw de Santa Piëta. Kort na de middag bereiken we Locarno, als de zonnigste en warmste stad van Zwitserland. De palmbomen, citroenbomen, prachtig bloeiende bloemen en planten geven de stad een bijzondere charme. Een treinreis door Centovalli, ‘de honderd dalen’, is een bijzondere belevenis en een echte aanrader om te doen. De bijna 60 kilometer lange treinrit leidt ons over duizelingwekkend hoge viaducten, diepe kloven en langs bulderende watervallen. Onze autocar brengt ons van Domodossola terug naar het hotel in Stresa.

Dag 6 • Lago d’Orta

Niet alleen Lago d’Orta is prachtig, ook het middeleeuwse dorpje Orta San Giulio is een pareltje dat schrijvers al eeuwenlang weet te betoveren. Dit juweeltje omvat sfeervolle smalle straatjes, waar nog de adem van vervlogen tijden te voelen is. Neem op het gezellige plein Piazza Motta plaats op één van de terrasjes en laaf je aan de bijzondere sfeer en het unieke uitzicht. We schepen in aan boord van een schip dat ons naar Isola di San Giulio zal brengen.

Dag 7 • Stresa - Luzern - Sausheim

Voor de middag rijden we langs Lugano, Bellinzona en de St. Gotthardtunnel naar Luzern. De stad is dankzij haar bezienswaardigheden en attractieve ligging aan het Vierwoudstrekenmeer een reisdoel op zich. We zetten onze rit verder naar Sausheim waar we  logeren in het **** hotel Golden Tulip.

Dag 8 • Sausheim - België

We rijden langs Metz richting Luxemburg terug naar België.

HOTELS****

HOTEL REGINA PALACE STRESA****

Ligging: gelegen in het centrum van Stresa, tegenover de Borromese Eilanden  met uitzicht op de oevers van het Lago Maggiore

Uitrusting: majestueus 4 sterren hotel in 19e-eeuwse stijl  met hoge plafonds en kristallen kroonluchters, met receptie, lift, 2 restaurants, snackbar, pianobar, terras, park met openluchtzwembad, tennisterrein (tegen betaling), Regina Sport Club met o.a. binnenzwembad, fitness, sauna, Turks bad en wellness behandelingen (tegen betaling), airco, gratis wifi,  prachtige kamers met antiek interieur en tegelvloer met alle modern comfort zoals telefoon, tv, eigen badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, kluisje, individueel regelbare airco/verwarming, minibar

Maaltijden:  ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: Dom Milaan, Cimitero Milaan, boottocht naar de Borromese eilanden, toegang Isola Bella, rit met de Centovalli trein van Locarno naar Domodossola, boottocht op het Lago d’Orta.
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België