Kuurreis Hongarije

Kuurreis Hongarije

Hongarije beschikt over meerdere thermaal kuuroorden, maar de bekendste is en blijft Héviz, Het is de hoofdstad van de kuur-, wellness- en fitnessbehandelingen. Het plaatsje ligt ten westen van het Balatonmeer, men vindt hier het op één na grootste warmwatermeer ter wereld, het met waterlelies bedekte thermaal meertje. Een buitengewone geneeskrachtige werking heeft de modder op de bodem van het meer voor de genezing van stoornissen van de bewegingsorganen, reumatische-, ontstekings- en gewrichtsziekten.

Dag 1 • België - Passau

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit de centrale verzamelplaats Q8 Ranst richting Duitsland. Via de autosnelwegen E313, A4 en A3 rijden we naar Passau. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Installatie in het **** Rezidenz hotel te Passau.

 

Dag 2 • Passau - Héviz

Na het ontbijt rijden we naar Héviz waar we in de vroege namiddag aankomen. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Installatie in **** superior Europa Fit hotel, in het centrum gelegen op maar 400 meter van het wereldbekend meertje. De Duitse Medische Wellness Vereniging, TÜV Rheinland en de Oostenrijkse "Rheumaliga" adviseren dit thermaal hotel. ‘s Namiddags staat een medisch onderzoek op het programma, gevolgd door welkomstdrank en avondmaal.

 

Dag 3* • Héviz

Voor de middag,  op voorstel van de arts, behandeling met volgende mogelijkheden: modderpakking, gewrichtsbehandeling, hydroxeur (speciale onderwater massage), koolzuurbad, speciaal elektrisch bad, onderwater straalmassage, medische massage (20 minuten), gewrichtsbad (speciale behandeling van het hotel), privé medische gymnastiek (20 minuten), galvanische stroomtherapie, infrarode lichtbehandeling, UV solarium (10 minuten), inhaleren met kruiden (antibiotica en zout), magneet therapie, zuurstofbehandeling, mineraalbad, kruiden- en elixirbad. Lichte lunch met diverse soepen en brood. Na de middag verkenning van onze verblijfplaats Héviz.  De naam Hévíz wordt voor het eerst genoemd in de 14e eeuw en betekent "warme, stromende bron". Verwonderlijk is dat niet want in Hévíz bevindt zich het grootste thermale meer ter wereld. Het wordt gevoed door een geothermische bron, hierdoor variëren de watertemperaturen van circa 24°C tot 38°C. Op deze manier kan er het hele jaar door buiten in het meer gebaad worden. Het water bevat radiumbestanddelen en geneest spier- en gewrichtsziekten, alsmede zenuwontstekingen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 4 • Keszthely

’s Morgens behandeling en aansluitend lichte lunch in het hotel. Nadien vertrek naar Keszthely voor een bezoek aan het prachtige kasteel Festetics met zijn 101 kamers, wijds portaal en barokke torens waarin de Helikon bibliotheek werd ondergebracht. Na het bezoek is er nog tijd voor een korte wandeling door het gezellige centrum van het stadje.

 

Dag 5 • Badacsony

Na de behandeling en lichte lunch, kunnen we nog volop genieten van de hotel faciliteiten.  In de late namiddag vertrekken we naar het bekende wijngebied Badacsony aan de noordelijke oever van het Balatonmeer. Het klimaat is hier mild door de aanwezigheid van het meer, dat voorkomt extreme temperaturen en voorziet de lucht van een hoge vochtigheidsgraad. Belangrijk is de 436 meter hoge vulkaan Badacsony, wat resulteert in wijngaarden met vulkanische bodem. De wijnen kenmerken zich voornamelijk door hun vurigheid en sterk mineraal karakter. Het gebied produceert voornamelijk witte wijnen. We brengen een bezoek aan een bekende wijnproducent en genieten van een wijnproef met zes wijnsoorten.

 

Dag 6 • Tihany

In de voormiddag is er behandeling met nadien een lichte lunch. Kort na de middag rijden we naar Tihany, een schilderachtig plaatsje op het gelijknamige schiereiland. Door de Hongaren wordt dit gebied de «Romantische Hongaarse Riviera» genoemd! Op de top van de heuvel vallen de twee torens van de kerk onmiddellijk op, deze zijn het symbool van het dorpje geworden. De majestueuze kerk en benedictijnenabdij, welke een museum huisvest, zijn opgericht in de 11e eeuw door Koning Andras I. Het was de bedoeling er een mausoleum voor Hongaarse koningen te maken. Tot op heden is hij echter de enige Hongaarse koning die er begraven is. Het huidige gebouw is van de tweede helft van de 18e eeuw, de barokke abdijkerk met indrukwekkende beelden en plafondschilderingen is zeker een bezoek waard! Maar allereerst genieten we van een koffie/thee met gebak in het prachtig gelegen "Rege Café" op de top van het schiereiland met een adembenemend uitzicht over het hele Balatonmeer. Vervolgens bezoeken we de fraaie abdijkerk en daarna met de veerboot zuidwaarts langs de oever van het meer terug naar Héviz.

 

Dag 7 • Héviz

Na de behandeling en lichte lunch, kunnen we nog volop genieten van de hotelfaciliteiten.  ’s Avonds genieten we van een afscheidsdiner, rode of witte wijn - mineraalwater - koffie/thee, zijn inbegrepen.

 

Dag 8 • Héviz - Regensburg

We verlaten Héviz en rijden via de autosnelwegen E66, E60, E552  langs Sopron, Wenen en Passau naar Regensburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Installatie in het **** Best Western Premier Novina hotel te Regensburg.

 

Dag 9 • Regensburg - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we langs Nürnberg, Frankfurt en Keulen richting België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Hotels****

Europa Fit Hotel Héviz****s

Algemeen: ligt op een rustige locatie op 500 meter van het thermale meer Héviz en biedt een breed scala aan zwembaden, sauna's, behandelingen en evenementen. Gratis Wifi is beschikbaar in alle ruimtes.

Wellness en kuren: Vitalium Medisch Wellness Center - Vitalium Beauty & Wellness Instituut (beide met breed scala aan behandelingen) - Vitalium Laser Center (moderne technologie zonder operatie), hoog niveau gynaecologie, behandeling tegen snurken en dermatologische laserbehandelingen) - zwembad en sauna world (beleveniszwembad, thermaalbad, whirpool, in- en outdoor zwembad, Finse sauna’s, stoombad, herbarium, belevenisdouche, ontspanning ruimte) - stomatologie & mondhygiëne centrum.

Kamers: de kamers zijn standaard voorzien van Billerbeck beddengoed, badkamer met douchecabine of bad, regelbare air-conditioning/verwarming, minibar, safe, haardroger,  telefoon, LCD TV, badjas, terras of balkon, gratis Wifi, waterkoker voor koffie/thee. Er is keuze tussen standaard of superior kamers. Het verschil tussen de standaard en superior categorie kamers is de speciale aangenaam uitgeruste badkamer.

Maaltijden: ontbijt- en avondmaal in buffet vorm met Hongaarse, internationale en vegetarische gerechten.

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug
 • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
 • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 9e dag ontbijt.
 • In Héviz, vijf lichte lunchen met diverse soepen en brood
 • Medisch onderzoek en 5 behandelingen
 • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
 • Inbegrepen toegangen: kasteel Festetics, bezoek wijnproducent en wijnproef met zes wijnsoorten, koffie/thee met gebak in het "Rege Café", bezoek abdijkerk Tihany, afscheidsdiner met tafeldranken
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België