Kroatië & de Dalmatische kust

Kroatië & de Dalmatische kust

Dag 1 • België - Zagreb - Slunj
We nemen onze vlucht vanuit België naar Zagreb, waar we opgewacht worden door onze plaatselijke Nederlandstalige reisleider en de Premium autocar. Aansluitend rijden we naar Slunj voor installatie in het ****hotel Mirjana-Rastoke.

Dag 2 • Nationaal Park Plitvice meren
De Plitvice meren zijn dé topattractie van Kroatië, en terecht! Dit park lijkt, met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren, rechtstreeks uit een sprookje te komen. Het uniek Nationaal Park, met 16 meren die elkaar via een reeks van watervallen trapsgewijs voeden, is gelegen in een bosrijk berglandschap. De meren raakten bekend in de jaren 70 toen er verschillende verfilmingen van Karl May-boeken werden opgenomen. In de late namiddag rijden we naar Šibenik voor installatie in het Amadria Park Šibenik, één van de mooiste resorts van Kroatië.

Dag 3 • Šibenik
In de voormiddag bezoeken we de stad Šibenik, met het pittoresk middeleeuws centrum. Deze eeuwenoude stad heeft een heel bijzonder visitekaartje: de prachtige St. Jakobkathedraal uit de 15e eeuw. Deze indrukwekkende kathedraal van witsteen is op een heel unieke wijze gebouwd, zonder ook maar een bevestigingsmateriaal. We brengen een bezoek aan het St. Mihovil fort, middenin het oude centrum gelegen. In het verdedigingswerk Barone genieten we van een proeverij van verschillende soorten Dalmatische delicatessen en wijn.

Dag 4 • Split
Vandaag staat een bezoek aan Split, de grootste Kroatische stad aan de Adriatische kust, op het programma. Het hoogtepunt van een bezoek aan Split is het oude centrum met het paleis van Diocletianus gebouwd rond 300 na Christus. Vrij middagmaal en vrije namiddag in Split. Vandaag maken we nog even tijd voor een degustatie van lokale producten in het gebergte van Klis.

Dag 5 • Nationaal Park Krka & Etnoland Pakovo Selo
Voor de middag bezoeken we het Nationale Park Krka. Het water van de rivier Krka stroomt naar spectaculaire watervallen en vormt dan een serie meren en stroomversnellingen te midden van veel groen. Na ons bezoek vertrekken we naar Etnoland “Pakovo Selo”, waar we eerst een voorstelling over het leven van het Dalmatische volk van voor de geïndustrialiseerde periode meemaken. Een reis naar het hart van de Dalmatische cultuur! Middagmaal ter plaatse.

Dag 6 • Zadar en Nin
Vandaag trekken we naar de stad Zadar, de vroegere hoofdstad van Dalmatië. Het symbool van de stad is de St.Donatiuskerk uit de 9e eeuw. Het oude centrum van Zadar ligt op een schiereiland en is makkelijk te bereiken met een voetgangersbrug. Aan de boulevard bevinden zich twee bijzondere kunstwerken, een zee-orgel en een prachtig monument dat werkt op zonne-energie, genaamd ‘Groeten aan de Zon’. Vrij middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoek aan het pittoreske stadje Nin, gesticht door de Liburniers. Het was heel belangrijk in de Romeinse tijd, toen het Aenona heette. 

Dag 7* • Amadria Park Šibenik
Vandaag kunnen we volop genieten van ons verblijfsoord het Amadria Park en al haar fasciliteiten. 
*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Eilanden Zlarin en Prvic
Wij varen met de boot in de richting van het eiland Zlarin. Dit eiland is bekend om zijn koraalriffen en sieraden gemaakt van koraal. Middagmaal. Nadien vertrekken we naar het eiland Prvic. Het eiland is slechts 2,3 km² groot met twee dorpen, een klein strandje en veel wijngaarden. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, met kleine steegjes en stenen vissershuisjes is het een wondermooie plek om te ontsnappen aan de drukte.

Dag 9 • Trogir & Primošten
In de voormiddag gaan we naar Trogir, een stadje op een eiland in de Adriatische Zee. De omwalling is bewaard gebleven en binnenin vind je een prachtige middeleeuwse stad. Niet te missen is de kathedraal en dan vooral het prachtige romaanse portaal. Vrij middagmaal. Nadien vertrekken we naar Primošten met mooie oude huisjes, tegen elkaar aan gelegen op een klein schiereilandje met een kerkje aan de top. Primošten is een prettige plaats met zijn kiezelstranden en staat ook bekend om zijn wijngaarden en de lekkere rode Babicwijn.

Dag 10 • Zagreb - België
We nemen vandaag onze vlucht vanuit Zagreb terug naar België.

HOTELS****

AMADRIA PARK ŠIBENIK ****

Ligging: op een schiereiland aan de baai van Sibenik, direct aan het 4 km lange kiezelstrand

Uitrusting: modern hotel dat deel uitmaakt van het Amadria Park Resort, met receptie, lift, restaurant, café, lobby bar, terras, eigen shopping,  het resort beschikt over tennisbanen, buitenzwembad met zout water een spa- en wellnesscomplex met binnenzwembaden (betalend) met zoetwater, zeewater en tal van onderwatereffecten, diverse massage-, gezichts- en lichaamsbehandelingen, geneeskrachtige modderpakkingen, hamam, sauna, fitnessruimte. De standaardkamers met parkzicht of zeezicht hebben een eigen badkamer met douche, toilet en haardroger, airco, tv, minibar, een kluisje

Maaltijden: het ontbijt en avondmaal worden in buffetvorm geserveerd

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren.
 • Vreemde munt: De Kroatische Kuna 

 • Transfer van bij u thuis naar Ranst en terug
 • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 10e dag het ontbijt
 • Drie extra middagmalen
 • Uitstappen zoals beschreven
 • Toegangen: Nationaal Park Plitvice meren, Kathedraal van Sibenik, verdedigingswerk Barone met proeven delicatessen en wijn, Paleis van Diocletianus Split, Nationaal Park Krka, Etnoland Pakovo Selo met middagmaal, boottocht naar Eilanden Zlarin en Prvic met middagmaal, Kathedraal van Trogir
 • Gebruik van draadloze headset
 • Begeleiding door een Nederlandstalige reisleider