Krippana & kerstmarkt van Monschau

Krippana & kerstmarkt van Monschau

Kerstmis en kerststallen zijn onherroepelijk met elkaar verbonden. Tijdens deze dagreis brengen we een bezoek aan een fantastische tentoonstelling van miniatuurkerststallen. Na de middag bezoeken we de kerstmarkt in het idylische stadje Monschau, gelegen in de Eifel vlak bij de Belgische grens.

Voormiddag: na de diverse  opstapplaatsen rijden we naar het grensdorpje Bullingen voor een bezoek aan een unieke collectie miniatuurkerststallen. We nodigen je uit op een sprookjesachtige reis door de verschillende continenten om de traditie van de wieg die zich over de hele wereld heeft ontwikkeld te ontdekken. Elk land heeft zijn eigen kenmerken, zijn overtuigingen, zijn invloeden en zijn culturele regels. Al deze elementen vloeien naar de verschillende ideeën in de presentatie van de geboorte van Christus. Ervaar een unieke verscheidenheid in deze tentoonstelling, met inbegrip van belangrijke landschap kribben, een mechanische wieg, een grote windmolen wieg, een wieg van de paus, een kwekerij met geanimeerde dieren, landschappen en scenario’s met kerststallen van over de hele wereld en een outdoor kerststal met levende dieren.

Middag: vrij middagmaal.

Namiddag: na ons middagmaal kunnen we ons uitleven op de kerstmarkt van Monschau. Dit middeleeuws ogend stadje is in de kerstperiode op zijn mooist. Het is gezellig slenteren tussen de mooie vakwerkhuizen. Overal staan standjes met leuke kerstgeschenken en uiteraard ook met typische lekkernijen. Ook de winkels zijn in kerstsfeer en een bezoek aan de speciale kerstwinkel loont zeker de moeite. Voor de mensen die het wensen maakt onze gids nog een stadswandeling van ongeveer een uur en toont u de mooiste plekjes van de oude binnenstad.

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan Krippana
  • Stadswandeling in Monschau
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen