Kreeftenfestijn

Kreeftenfestijn

De kreeft is een ware delicatesse. Waar vroeger kreeft enkel gegeten werd door de elite, is kreeft eten nu betaalbaar geworden. Volgens de etiquette mag u kreeft met de handen eten en het plaatje zou niet compleet zijn als we geen echt kreeftenslabbetje voorgehouden krijgen. Smakelijk!

Voormiddag: We maken een kleine rondrit door de Zwalmstreek, de streek met charmante dorpjes en romantische watermolens. De Zwalmstreek loopt over in de Vlaamse Ardennen. We maken kennis met haar ongerepte schoonheid en groene heuveltoppen.

 

Middag: Kreeft op het menu !

Aperitiefhapje

***

Halve kreeft “Belle-Vue”

***

Kreeftenbisque

***

Halve kreeft in de oven met rijst

 ***

 Gebakje

 

Namiddag: We zetten onze tocht verder tot in Geraardsbergen. Wie Geraardsbergen zegt, denkt natuurlijk onmiddellijk aan de befaamde Muur. We brengen een bezoek aan de Muur en de kapel op de Oudenberg. Deze locatie kennen we allemaal als de beruchte muur in de Ronde van Vlaanderen. Nadien verkennen we met onze gids het centrum. Op het Gezellige Marktplein vinden we “Manneke Pis” van Geraardsbergen en de prachtige Sint Bartholomeuskerk. We eindigen deze culinaire dag met nog wat vrije tijd in Geraardsbergen zodat we nog de tijd hebben om de befaamde mattentaarten te kunnen kopen.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00 

 

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Rondrit Zwalmstreek
  • Middagmaal: kreeftenmenu
  • Bezoek aan Geraardsbergen
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen