Kortrijk, de guldensporenstad

Kortrijk, de guldensporenstad

Kortrijk, gelegen in West-Vlaanderen en hoofdstad van het arrondissement Kortrijk is historisch verbonden met de vlas- en textielindustrie, en ook vandaag blijft de textielindustrie belangrijk in de regio. Grote bedrijven hebben hun bedrijfszetel in hoofdzetel in Kortrijk. Door de gekende Guldensporenslag van 11 juli 1302 wordt Kortrijk ook wel de Guldensporenstad genoemd. Vandaag gaan we op verkenning in deze boeiende stad.

Voormiddag: na de diverse opstapplaatsen rijden we naar het centrum van Kortrijk. Hier worden we ontvangen met een lekkere tas koffie. Daarna brengen we een bezoek aan Texture, het museum over Leie en Vlas. Een bezoek aan Texture start in de Wonderkamer: een speels laboratorium over vlas in je dagelijkse leven. Je ontdekt in welke producten vlas allemaal is verwerkt. Kijken, voelen, proeven, uittesten en ontdekken… De Leiekamer presenteert het verhaal van de linnen- en vlasindustrie. Met authentiek beeldmateriaal, warme getuigenissen en intrigerende objecten. Onder het gouden dak ligt de Schatkamer. Hier is het vooral genieten van de topstukken uit de collectie: damasten, kant, handwerk en fijne weefsels.

Middag: we genieten van een verzorgd 3 gangen middagmaal.

Namiddag: na onze deugddoende maaltijd maken we met onze gids een wandeling door het centrum van Kortrijk. Op de Grote Markt zien we het mooie stadhuis en het Belfort (Unesco Werelderfgoed), een overblijfsel van de middeleeuwse lakenhallen. Blikvanger is de Sint-Maartenskerk met de 83 m hoge toren en we eindigen in het begijnhof, dat dateert uit de 13de eeuw. Na de wandeling hebben we nog voldoende vrije tijd voor shopping of even te verpozen in één van de vele tavernes op en rond de Grote Markt. Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

INBEGREPEN

• Vervoer met luxe autocar

• Ontvangst met koffie

• Bezoek aan Texture

• Middagmaal

• Stadswandeling in Kortrijk

• Begeleiding door een gids

• BTW en wegentaksen