Koninklijk Museum van Mariemont & Nijvel

Koninklijk Museum van Mariemont & Nijvel

In het schitterende domein van Mariemont bevindt zich het Koninklijk Museum van Mariemont. Bezoek met ons dit tot de verbeelding sprekende museum met een schat aan kunstwerken en verzamelingen. In de namiddag brengen we een bezoek aan Nijvel, een middelgrote stad die u zal verbazen!

Voormiddag: we rijden naar de provincie Henegouwen voor een bezoek aan het Koninklijk Museum van Mariemont. Te midden van een prachtig park van 45 hectare stelt dit museum de rijke collecties voor die werden verzameld door de stichter van het museum, Raoul Waroqué. Mariemont is een museum waarvan de collecties qua kwaliteit, zo niet qua omvang, concurreren met die van de meest prestigieuze musea ter wereld. Het museum huisvest een nooit geziene verzameling decoratieve kunst, zoals porselein uit Doornik. Ook tal van voorwerpen uit Griekenland, Egypte en het Midden-Oosten zijn te bewonderen.

 

Middag: we genieten van een 3-gangen menu.

 

Namiddag: deze namiddag gaan we met onze gids op wandel in Nijvel. De kleine stad dweept met haar uitgebreide historische patrimonium en verbergt duizend-en-één goed bewaarde geheimen. De charmante stad is vooral gekend door de duizend jaar oude collegiale kerk Sint-Gertrude. Deze kerk is één der oudste en grootste thans nog bestaande romaanse kerken. Ze werd in 1046 gewijd in aanwezigheid van keizer Hendrik III. Na ons bezoek aan de collegiale kerk nemen we nog even vrije tijd in het gezellige centrum. Tijd om iets te drinken of nog even langs de vele mooie winkels te slenteren.

 

Avond: omstreeks 18u00 vertrekken we in Nijvel richting onze afstapplaats.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan Museum Mariemont
  • Middagmaal
  • Bezoek aan collegiale kerk Sint-Gertrude
  • Stadswandeling in Nijvel
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen