Kerststallentocht

Kerststallentocht

Vandaag maken we nog eens een echte ouderwetse kerststallentocht. Als sinds het begin van de vorige eeuw zijn de kerststallen een begrip in de Kempen. Je vindt ze in alle maten en kleuren maar allemaal vertellen ze hetzelfde kerstverhaal. Het is hoogst uitzonderlijk wat je allemaal aan de kerststallen terugvindt. Het kerstgebeuren wordt uitgebeeld in levensgrote kerststallen, soms zelfs met levende dieren zoals ezels, os en schapen.

Voormiddag: na onze diverse opstapplaatsen rijden we naar Postel, gelegen in de bosrijke Kempen. Hier worden we hartelijk ontvangen met een heerlijke maaltijd.

Middag: we genieten van een lekker 3-gangen middagmaal.

Namiddag: na ons middagmaal vertrekken we met onze gids op kerststallentocht. De gids vertelt je onderweg alles over de kerststallen. De eerste halte is Postel. Vandaar gaat het verder via Retie naar Arendonk. We zetten onze route verder via Ravels tot in Turnhout. Hier bewonderen we de grootste kerststal van de Kempen. Via diverse gemeenten zoals Gierle, Lille, Herentals, Itegem enz eindigen we onze tocht in Lier. Na het bezoek aan de kerststal genieten we nog even van vrije tijd in het gezellige centrum van Lier. Als je een echte liefhebber bent van de kerstsfeer, moet je zeker eens een kerststallentocht doen!

Avond: einde van deze dagreis omstreeks 18u30.

Inbegrepen:

• Vervoer met luxe autocar
• Middagmaal
• Kerststallentocht
• Begeleiding door een gids
• BTW en wegentaksen