Kerstsfeer in Wenen

Kerstsfeer in Wenen

Dag 1 • België - Deggendorf

Voor de middag rijden we richting Keulen en Frankfurt. ‘s Namiddags reizen we verder langs Würzburg en Nürnberg naar Deggendorf voor onze tussenovernachting in het ****hotel The Rilano Deggendorf.

Dag 2 • Deggendorf - Wenen - Unterkirchbach

Via Sankt-Pölten vervolgen we onze route naar Wenen. Na een vrije lunch brengt onze chauffeur ons naar Schönbrunn, het voormalige zomerpaleis van de Habsburgers. Facultatief kunnen we een bezoek brengen aan het paleis zelf (Grand Tour ± € 22 pp), het Koetsenmuseum (± € 7 pp) en eventueel de Apfelstrudelshow bijwonen (met proeven en koffie ± € 11,50 pp). We hebben ook ruim de tijd om te wandelen in de prachtige tuinen en te genieten van de Christkindlmarkt op het voorplein. Aansluitend rijden we naar Unterkirchbach voor onze overnachting en avondeten in het ***hotel Marienhof.

Dag 3 • Wenen

Na het ontbijt vertrekken we richting Wenen en maken bij aankomst eerst een rondrit langs de “Ringstrasse” met haar vele monumentale gebouwen opgetrokken in opdracht van Keizer Frans-Jozef, zoals de Opera, het Stadhuis, het Parlement, het Beursgebouw, enz. Daarna wandelen we door het historische centrum en maken kennis met de Hofburg, de Graben, Stephansdom en hebben we tijd om, facultatief, een bezoek te brengen aan de Hofburg, het paleis van de Habsburgers in de stad (± € 17 pp), de Kaisergruft (± € 7,50 pp), waar zowat 150 Habsburgse keizers en keizerinnen en hun kinderen begraven liggen of we genieten van de vele kerstmarkten in de buurt. ’s Avonds wonen we facultatief een Walzer- und Operettekonzert (± € 26 pp) in Wenen bij.

Dag 4 • Wenen - Deggendorf

In de voormiddag staat het “speelse Wenen” op het programma, met o.a. het Stadtpark met de “gouden” Strauss, het op zijn minst speciaal te noemen Hundertwasserhaus, de meer dan 250m hoge Donauturm (± € 14,50 pp) en het Prater met het wereldberoemde Riesenrad. We kunnen hier genieten van de vaak indrukwekkende, permanente “kermis” attracties, talrijke musea of kerstmarkt. In de namiddag verlaten we de Oostenrijkse hoofdstad en rijden naar de omgeving van Deggendorf voor een tussenovernachting.

Dag 5 • Deggendorf - België

We rijden doorheen Duitsland richting België.

Hotel Marienhof***

Ligging: rustig gelegen in Unterkirchbach, in het hart van het Wienerwald

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, binnenzwembad, sauna, solarium, fitness, gratis wifi in de openbare ruimtes, ruim ingerichte kamers, badkamer met douche, toilet en haardroger, tv, telefoon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 5e dag het ontbijt
  • Gebruik draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België