Kerst in Elzas & Vogezen

Kerst in Elzas & Vogezen

De kerstmarkten in de Elzas zijn een ware traditie. Ze brengen vreugde voor groot en klein en de geur van kaneel en koekjes verspreidt zich in de Elzasser straten en huizen. Bovendien kunt u op tal van plekken schitterende kerstkribben ontdekken en bewonderen.

Dag 1 • België - Straatsburg - Le Bonhomme

Voor de middag rijden we doorheen Frankrijk richting Straatsburg. In de namiddag komen we aan te Straatsburg, de hoofdplaats van de Elzas. We verkennen er de Christkindelsmärik, de bekendste kerstmarkt van Europa en tevens de oudste en grootste kerstmarkt van Frankrijk. De markt vindt plaats op de verschillende pleinen rondom de gotische kathedraal, dé grote blikvanger van de stad. In de late namiddag zetten we onze reis verder naar Le Bonhomme.

 

Dag 2 • Riquewihr - Colmar

‘s Morgens worden we meegenomen naar Riquewihr, een typisch wijnplaatsje met een pittoresk decor: versterkte stadsmuren, geplaveide steegjes en prachtige vakwerkhuizen. Hier bezoeken we de kerstmarkt. Na de middag trekken we naar Colmar. De kerstmarkten zijn hier elk rond een thema opgesteld en worden geflankeerd door schilderachtige gebouwen. Aansluitend brengen we een facultatief bezoek aan een wijnkelder (± € 4 pp) waar we kunnen proeven van de Elsasser wijnen. Nadien keren we terug naar Le Bonhomme.

 

Dag 3 • Sélestat - Obernai - België

Voor de middag staat de kerstmarkt in Sélestat op het programma. Sélestat wordt beschouwd als de “wieg van de kerstboom”. De tot nu toe oudste vermelding van de kerstboom uit 1521 wordt hier bewaard. Bovendien nodigt het oude centrum uit tot een boeiende rondleiding met tal van historische ontdekkingen. Aansluitend brengt onze chauffeur ons naar Obernai. Het levendige centrum van dit typische Elzasser dorpje is een mengeling van de late middeleeuwen en de renaissance. De stad vormt met dennen en lichtjes een lust voor het oog van jong en oud. Na de middag keren we volledig in de kerststemming terug naar België.

Horel de la Poste***

Ligging: gelegen in een pittoresk dorpje nabij de Vogezen, op 25 km van Colmar, omgeven door dennenbomen

Uitrusting: Familiehotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, fitness, sauna, verwarmd binnenzwembad, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met douche, toilet en haardroger, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België