Kersentijd in Kassel

Kersentijd in Kassel

Dag 1 • België - Kassel - Baunatal
We rijden naar het midden van Duitsland, meer bepaald de deelstaat Hessen waar we in de namiddag een uitgebreid bezoek brengen aan de stad Kassel. Deze stad biedt u prachtige kastelen, mooie parken en diverse musea aan. We bezoeken het Bergpark Wilhelmshöhe met het Hercules-monument, waar u heerlijk kunt wandelen. Voldaan van alle indrukken begeven we ons naar het Geno Hotel Baunatal***.


Dag 2 • Baunatal - Witzenhausen - Kasteel Berlep - Baunatal
Vandaag staat onze dag in het teken van de bekendste vrucht van deze streek - de kers. We vertrekken naar Witzenhausen waar we met een huifkar een panorama tour door een kersenplantage maken zodat we de prachtige kersenbomen in bloei kunnen bewonderen. Een echte lust voor het oog. *Bij het vertrek in juni kunnen we de kersen ook plukken en zo onze andere zintuigen verwennen - we proeven als het ware de zomer. Voordat we verder trekken naar het kasteel Berlep, genieten we van een kersenwijn degustatie en ‘light lunch’. Het kasteel Berlep toont zich als een laatmiddeleeuwse vesting waar we een rondleiding bijwonen en zo de geschiedenis van de familie en het kasteel ontdekken. Vervolgens keren we terug naar ons hotel.


Dag 3 • Baunatal - Bad Wildungen - Edertal - België
Na ons ontbijt vertrekken we naar Bad Wildungen waar we de stad gaan verkennen met zijn kuuroorden, waaronder het dromerige kuurpark aan de Königsquelle met zijn kenmerkende lentetempeltje. De bron wordt beschouwd als de oudste in de regio en wordt al meer dan 2400 jaar lang gebruikt. Op weg naar België maken we nog een stop bij de 400 m lange Edersee-dam - één van de grootste dammen van Europa! Deze laatste reus uit het keizerlijke tijdperk is trouwens meer dan 100 jaar oud!

GENO HOTEL BAUNATAL ***+

Ligging: rustig gelegen aan de rand van Baunatal, 20 minutjes van Kassel.

Uitrusting: modern hotel met receptie, restaurant, lift, zonneterras, terras, tuin, moderne kamers met gratis wifi, tv, telefoon, bureau, badkamer met
douche en toilet.

Maaltijden: ontbijtbuffet, avond buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren


• **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
• Huifkartocht, kersenwijn degustatie en ‘light lunch’
• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België