Keizerlijk Corsica

Keizerlijk Corsica

Dag 1 • België - Mâcon

We rijden via de autosnelwegen richting Macon, waar we verblijven in het ****hotel Novotel Mâcon.

Dag 2 • Mâcon - Toulon - Bastia

Vanuit Toulon varen we met de ferry naar Bastia met avondmaal, overnachting en ontbijt aan boord.

Dag 3 • Bastia - Aléria - Col de Bavella - Porto-Vecchio

Eenmaal ontscheept in Bastia trekken we door de glooiende wijngaarden en kiwivelden langs de oostkust. Alvorens we halthouden in het granieten dorpje Zonza maken we een scenische rit over de Col de Bavella. Na het vrij middagmaal genieten we al rijdend van de overweldigende omgeving en bewonderen we o.a. het stuwmeer in het massief van Ospedale. Ten slotte bezoeken we de pitoreske haven van Porto-Veccchio. We overnachten in het ***hotel Maquis et Mer (of gelijkwaardig). 

Dag 4 • Porto-Vecchio - Bonifacio - Sartène - Porticcio

Deze ochtend wandelen we door Bonifacio, terecht de mooiste stad van Corsica. Een toeristentreintje brengt ons naar de middeleeuwse citadel, waar we vanop de hoge kalkrotsen genieten van een fenomenaal uitzicht. Voor het vrij middagmaal laten we ons nog even overweldigen door deze imposante rotsformaties en maken we een boottocht tot aan de Drakengrot. Sartène - idyllisch gelegen aan de Monte Rosso - mag zich de meest Corsicaanse stad van het eiland noemen. Tijdens een rondwandeling ontdekken we waarom. Via de Golf van Valinco zetten we onze reis verder naar Porticcio waar we verblijven in het ***hotel U Paradisu (of gelijkwaardig).

Dag 5* • Ajaccio

Met een navette varen we in de voormiddag naar het naburige Ajaccio. We ontdekken de geboorteplaats van Napoleon met een boeiende stadswandeling, die ons o.a. ook voert langs de kleurrijke markt op de ‘Place Foch’. De rest van de dag voorzien we vrije tijd.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 6 • Calanches van Piana - Golf van Porto  

We beginnen de dag met een fenomenale rit naar de Calanches, een natuurwonder bestaande uit 350 meter hoge robuuste rotspartijen. In de adembenemende baai van Porto bezichtigen we vervolgens de haven. Mochten we nog gebruik maken van een analoog fototoestel dan zou het filmpje vandaag al opgetrokken zijn alvorens we de Speluncakloof, de ‘rode bergen’ op 2000 meter hoogte bereiken. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we nog even het bergdorp Evisa.

Dag 7 • Porticcio - Corte - Calvi

Over de beboste Col de Vizzavona begeven we ons naar Corte. Een toeristentreintje voert ons naar het charmante historisch centrum waar het overweldigend omringende berglandschap ons als het ware omarmd. Met onze gids lopen we o.a. langs karakteristieke huisjes en de unieke Genuese citadel. We eindigen deze dag in schoonheid met een kennismaking aan Calvi, waar we logeren we in het ***hotel Revellata (of gelijkwaardig).

Dag 8  • Calvi

Vandaag kunnen we volop genieten van de faciliteiten van het hotel, ontdekken op eigen houtje Calvi of gaan we zwemmen en zonnebaden aan één van de nabij gelegen stranden. Voor diegenen die maar niet genoeg kunnen krijgen van dit prachtige eiland, voorzien we een dagtocht per boot naar La Scandola, met o.a. een tussenstop in het bevallige vissersdorpje Girolata, gelegen midden in een natuurlijk paradijs (facultatief ± € 55 pp).

Dag 9 • Calvi - St. Florent - Cap Corse - Bastia - Toulon

Onze laatste dag op Corsica starten we met een ochtendrit langsheen het Désert des Agriates richting Saint-Florent, het Saint-Tropez van Corsica. Op weg naar Bastia passeren we vervolgens de kleine Cap Corse en bezoeken we het pittoreske vissersdorpje Erbalunga. Alvorens in te schepen richting Toulon verkennen we ten slotte nog even de hoofdstad Bastia.

Dag 10 • Toulon - Mâcon

Na een verkwikkende nachtrust op de ferry zetten we onze terugtocht verder naar Mâcon, waar we opnieuw verblijven in het ****hotel Novotel Mâcon.

Dag 11 • Mâcon - België

Via Frankrijk rijden we terug naar de centrale opstapplaats in België.

 

 

HOTELS *** & ****

Ligging: meestal vrij centraal gelegen

Uitrusting: meestal lift, restaurant, bar, soms zwembad, gratis wifi, comfortabel ingerichte badkamer met douche of bad, toilet, telefoon, meestal tv, airco en wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 

 

INBEGREPEN

• **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Ferry Toulon - Bastia - Toulon in binnenkajuit met wc en douche, avondmaal en ontbijt

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 11e dag het ontbijt

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België 

NIET INBEGREPEN

• Excursiepakket: treintje Bonifacio, boottocht Drakengrot en boottocht Ajaccio