Kastelen van de Loire

Kastelen van de Loire

De vallei van de Loire staat bekend om zijn vele kastelen. Chambord, Chenonceau en Amboise zijn kastelen waarvoor destijds de beste Italiaanse architecten naar Frankrijk werden gehaald. De kasteeltuinen zijn adembenemend mooi en het ganse dal van de Loire is een genot voor het oog.

Dag 1 • België - Tours

Voor de middag rijden we richting Parijs. Na de middag bezoeken we de stad Chartres. We wandelen door het oude stadscentrum en brengen een facultatief bezoek aan de gotische kathedraal (± € 6 pp). Aansluitend rijden we langs Châteaudun naar Joué-lès-Tours.

Dag 2 • Chenonceau - Amboise

Voor de middag brengen we vrijblijvend een bezoek aan het kasteel van Chenonceau (± € 10 pp), een meesterwerk van Franse renaissance. Aansluitend rijden we naar Amboise voor een facultatief bezoek aan het kasteel (± € 10 pp), één van de fraaiste kastelen van de Touraine. In de late namiddag rijden we naar Tours, waar we een wandeling maken doorheen “Vieux Tours”.

Dag 3 • Ussé - Azay-le-Rideau - Villandry

In de voormiddag rijden we naar Ussé waar we een facultatief bezoek brengen aan het meest romantische en sierlijkste kasteel van alle Loire kastelen (± € 8 pp). In de namiddag brengen we een vrij bezoek aan het renaissance-kasteel van Azay-le-Rideau (± € 6,50 pp). Aansluitend rijden we verder naar Villandry om een facultatief bezoek te brengen aan het kasteel (± € 8 pp).

Dag 4 • Blois - Chambord - Cheverny

Voor de middag rijden we naar de prachtige stad Blois. We brengen een facultatief bezoek aan het kasteel (± € 8 pp) dat getuigt van verschillende invloeden. In de namiddag maken we vrijblijvend kennis met de prachtige kastelen van Chambord (± € 9 pp) en Cheverny (± € 7 pp).

Dag 5 • Orléans - België

Voor de middag rijden we naar de stad van Jeanne d’Arc: Orléans en maken een stadswandeling. In de namiddag rijden we terug naar België.

BRIT HOTEL CHEOPS**

Ligging: in de Loire-vallei in de stad Joué-lès-Tours, op 7 km van de stad Tours en tegenover een tramhalte met directe verbinding naar het stadscentrum

Uitrusting: modern hotel met bar, restaurant, lift, gratis wifi

Kamers: comfortabele kamers met badkamer met douche en toilet, tv, haardroger, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen avondmalen

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België