Karl May Festspielen

Karl May Festspielen

Dag 1 • België - Attendorn - Winterberg

Via de Biggesee rijden we naar Attendorn, omringd door prachtige natuur. In het nabijgelegen natuurpark Ebbegebirge ontdekken we een aantal fraaie natuurmonumenten. We bezoeken o.a. de Attagrot, één van de grootste en mooiste druipsteengrotten van Duitsland. De liefhebbers kunnen aansluitend een vrijblijvend bezoek brengen aan het Südsauerlandmuseum. In het gezellige stadscentrum van Attendorn houden we halt in het centrum voor ons vrij middagmaal. ‘s Namiddags reizen we verder naar Winterberg waar we onze intrek nemen in het ***Hotel Winterberg Resort.

Dag 2 • Winterberg - Elspe

Deze dag staat volledig in het teken van de Karl May Festspielen. We zetten na het ontbijt koers naar Elspe, waar zich het grootste festivalpark van Europa bevindt. Op deze schitterende locatie organiseert men al meer dan 60 jaar het Karl May-Festival, het absolute hoogtepunt van de festivalperiode. Op het programma staat een nieuwe, spannende voorstelling van Winnetou en Old Shatterhand. Maar liefst 60 acteurs en meer dan 40 paarden geven het beste van zichzelf op het 100 meter brede podium. Het voorprogramma begint al om 10 uur en belooft alvast boeiend, humoristisch en spannend entertainment met uiteraard veel actie. Na een dag met onvergetelijke shows en verleidelijke eetkraampjes keren we terug naar ons hotel in Winterberg.

Dag 3 • Winterberg - Ramsbeck - België

In de voormiddag rijden we letterlijk onder de grond in het dorpje Ramsbeck, hoofdzakelijk gekend voor de mijnbouw. Een treintje brengt ons tot 300 meter diep in de Sauerlandse bezoekersmijn, een aparte ervaring! In de centrale gang van de Dörnberg krijgen we een goed beeld van het werken en leven in de mijn. Deze mijn werd gesloten in 1974 omwille van het lage gehalte aan ertsen. Na dit fascinerende bezoek, genieten we nog van wat vrije tijd en vervolgens keren we terug naar de centrale opstapplaats.

HOTEL WINTERBERG RESORT***

Ligging: aan de voet van de berg Kahler Asten, op 3 km van het centrum van Winterberg, in het hartje van het Sauerland

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar met open haard, tuin, terras, verwarmd binnenzwembad, sauna, fitnessruimte, gratis wifi, mooi ingerichte kamers met badkamer/douche en toilet, telefoon, tv, zithoek

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension
  • Toegang: Attagrot in Attendorn, Karl May-Festspiele in Elspe, Bezoekersmijn in Ramsbeck,
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België