Julische Alpen

Julische Alpen

Dag 1 • België - Deggendorf

We doorkruisen Duitsland en rijden via Nürnberg en Regensburg naar Deggendorf. Overnachting in het **** Rilano hotel Deggendorf.

Dag 2 • Deggendorf - Cerkno

We rijden via Salzburg en de Tauern- en Katschbergtunnel richting Villach en de Oostenrijks-Sloveense grens. We maken een stop in Skofia Loca, een renaissance stadje dat dankzij de vele middeleeuwse huizen, kerken en smalle straatjes nog steeds de sfeer uitstraalt van 500 jaar geleden. Verder naar het plaatsje Cerkno waar we logeren in het ***hotel Cerkno.

Dag 3 • Postojna - Lipica

In de voormiddag bezoeken we facultatief de grotten van Postojna (± € 24 pp). Het Postojna grottenstelsel werd gevormd door de rivier Pivka en bestaat uit een netwerk van gangen en zalen, gevuld met grillige rotsformaties, stalagmieten, stalactieten en andere druipsteenformaties. Het eerste gedeelte van de circa 20,50 km lange grot, bezoeken we met een treintje, gevolgd door een geleide wandeling. Na de middag naar Lipica, in de buurt van het Italiaanse Triëst, voor een facultatief bezoek aan de stallen en een dressuurvoorstelling van de beroemde Lipizaner paarden (± € 24 pp). Wie kent de prachtige witte hengsten van de Spaanse Rijschool in Wenen niet? De oorsprong van deze prachtige paarden ligt echter in Slovenië. In de stoeterij Lipica worden nog steeds de mooiste Lipizaners gefokt.

Dag 4 • Bled – meer van Bohinj                                                                                                                                                                 

We rijden naar het mondaine Bled, bekend van keizers en koningen. We maken een wandeling tot aan het meer van Bled, wellicht één van de bekendste bezienswaardigheden van Slovenië. Daarna rijden we richting het meer van Bohinj voor een vrij middagmaal (bv met verse wilde forel, een culinaire specialiteit). Nadien maken we een boottocht op het meer van Bohinj en brengen we nog een bezoek aan het de kerk van Ribcev Laz.

Dag 5 • Ljubljana

Vandaag brengen we een bezoek aan de centraal gelegen Sloveense hoofdstad Ljubljana. Met trots mag het zich de meest barokke stad ten zuiden van de Alpen noemen. We maken een wandeling langs het Prešerenplein, de oude markt, de kathedraal, het stadhuis…. In de namiddag hebben we vrije tijd in de stad om te ontspannen of om te shoppen.

Dag 6 * • Cerkno

Vandaag genieten we van een vrije ochtend in Cerkno. Voor de liefhebbers staan er in het hotel fietsen ter beschikking of is er gelegenheid tot zwemmen. Rond de middag rijden we met een plaatselijke bus naar het skicentrum van Cerkno (1300 m). We genieten van een wondermooi panorama op de Julische Alpen en de Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Aansluitend brengen we nog een vrij bezoek aan het Partizanen hospitaal van Franja (± € 7,5 pp).

*wettelijke verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Triglavski Narodnipark - Traunreut

Na het ontbijt rijden we richting Bovec, gelegen in het noordwestelijk deel van Slovenië. Met een oppervlakte van meer dan 838 km2, beslaat het Nationaal Park Triglav ruim vier procent van het oppervlak van Slovenië. We brengen een facultatief bezoek aan het Kobarid museum (± € 7 pp), de partner van Flanders Fields voor het Isonzo front. In dit gebied kwamen ±1 miljoen mensen om het leven. We zetten onze weg verder langs de Soca rivier. Deze turquoise rivier is de meest bekende rivier in Slovenië en wordt terecht een van de mooiste rivieren van Europa genoemd. Na het middagmaal klimmen we verder tot aan de Mangartpas en rijden langs fort Kluze naar Tarvisio in Italië. Vrij bezoek aan het stadje met de bekende ledermarkt. Aansluitend rijden we naar Duitsland voor onze overnachting in een *** hotel.

Dag 8 • Traunreut - België

We keren we terug naar België.

Hotel Cerkno***

Ligging: in het centrum van het plaatsje Cerkno dat centraal gelegen is in de Julische Alpen

Uitrusting: mooi hotel met lift, bar, verwarmd binnenzwembad, whirlpool, sauna, kleine fitnessstudio, Kapsalon, mooi ingerichte standaardkamers met bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, minibar en tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds uitgebreid nationaal en internationaal buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension van de 1e dag avondmaal t.e.m. 8e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België