Jordanië - Jeruzalem

Jordanië - Jeruzalem

Het betoverend land van Lawrence of Arabia met zijn boeiende geschiedenis, uitzonderlijke landschappen en een gastvrije bevolking. Tijdens deze rondreis ziet u niet alleen Petra, de geheel uit steen gehakte Verborgen Roze Stad, maar bezoekt u ook per jeep de woestijn van Wadi Rum met zijn onwerkelijke stiltes. Bedoeïenen slaan hier al eeuwenlang hun tenten op. Uniek is de combinatie met Jeruzalem in Israël, een smeltkroes van religies en tradities. Een heerlijke rondreis met de uitzonderlijke hoogtepunten van Israël en Jordanië

DAG 1 •  Brussel-Amman

Vliegreis naar Jordanië. Na een late aankomst op de luchthaven en de visaformaliteiten wordt u naar het hotel Rum in Amman gebracht waar u drie nachten zal verblijven. 

DAG 2 • Amman-Jerash-Ajloun-Amman (o,m,a)

Laat ontbijt en dan op naar Jerash, dat ook wel het ‘Pompeï van het Oosten’ wordt genoemd, een indrukwekkende stad uit de Griekse en de Romeinse oudheid. In de achtste eeuw werd deze stad tijdens een aardbeving geheel onder zand bedolven, waardoor alle tempels goed bewaard zijn gebleven. Dwaal rond over het ovale plein en bezoek het Romeinse theater of de Byzantijnse kerken met hun mozaïekvloeren. Na de middag ontdekt u in Ajloun het Al-Rabid Castle uit de 12de eeuw.

DAG 3 • Amman-Madaba-Nebo-Um Rasas-Amman (o,m,a)

Na het ontbijt stadstour van Amman langs onder andere de citadel, het mooie Romeinse theater, het historische centrum, enkele oude moskeeën en de soeks natuurlijk. Aan de 5000 jaar oude ‘King’s Highway’ ligt Madaba. U vindt er een zesde-eeuwse mozaïekplattegrond van Jeruzalem en het Heilige Land. Twee miljoen gekleurde steentjes beelden de heuvels, valleien, dorpen en steden uit. De volgende stop is Mount Nebo, de plek waar Mozes voor het laatst gezien werd. Om deze reden wordt het ook wel beschouwd als zijn begraafplaats. U kan de kerk van Mozes bezoeken en als de lucht helder is ziet u aan de overzijde van de Dode Zee zelfs Jeruzalem, Jericho en Bethlehem liggen. Laatste stop is de ommuurde stad Um Rasas waarvan reeds vermeldingen stonden in het Oude Testament. 

DAG 4 • Amman-King Houssein Bridge-Bethlehem-Jeruzalem (o,m,a)

Vandaag rijdt u de grens met Israël over aan de King Houssein Bridge. Hier zal een andere gids u opwachten en begint het bezoek aan Jeruzalem. Deze stad en vooral de Tempelberg wordt zowel door de Christenen, Joden en Moslims als heilig beschouwd. Bezoek aan Jeruzalem met onder andere de Klaagmuur, de Via Dolorosa, de bedrijvige en sfeervolle bazaar, de Heilige Grafkerk en de Olijfberg. Nadien naar Bethlehem voor een bezoek aan de geboortekerk van Jezus Christus. In Jeruzalem zal u overnachten in hotel Holy Land.

DAG 5 • Jeruzalem-Allenby Bridge-Dode Zee (o,m,a)

In de voormiddag nog wat extra bezoeken aan Jeruzalem, onder andere de Golgotha berg, het Joodse kwartier en de Aqsa Moskee. Na de lunch naar de Alleby Bridge waar u terug zal opgewacht worden door de Jordaanse gids die u zal begeleiden richting laagste punt op aarde: de Dode Zee, 400 meter onder de zeespiegel. Het zou de locatie zijn van de vijf Bijbelse steden Sodom, Gomorrah, Admah, Zebouin en Zoar. Verblijf in het hotel Dead Sea & Spa. 

DAG 6 • Dode Zee-Kerak-Little Petra

 (o,m,a)

Tijd om u te laten drijven op het mineraalrijke zoute water van de Dode Zee. Het meer ligt aan de westelijke grens van Jordanië en is over de hele wereld bekend om zijn hoog zoutgehalte. Geef uw lichaam een oppepper met de zwarte modder langs de kust. Tegen de middag in zuidelijke richting verder naar het fort van Kerak, een oude Kruisvaarders burcht die uitkijkt over de omringende heuvels. In de late namiddag komt u toe in Petra, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. Bezoek aan Little Petra (Beidha en Barid); het kleine broertje als opwarmer voor de grote site morgen. Twee overnachtingen in hotel La Maison.

DAG 7 • Petra (o,m,a)

Het begin van een onvergetelijke dag: uitgebreid bezoek aan de legendarische roze stad Petra. De mystieke stad is Unesco Werelderfgoed en werd enkele duizenden jaren geleden door mensen- handen uit de rode rotsen gehakt. Petra lag als centraal punt op de Nabatese handelsroutes van specerijen. Tweeduizend jaar geleden werd het de hoofdstad van het Nabatese Rijk. De Nabateeërs wisten de natuurlijke middelen uit hun omgeving op een bijzondere wijze te mixen met hun verfijnde cultuur en grootse architectuur. Uit de rotsen hakten ze een theater, tempels, façades, tombes, kloosters, huizen en wegen. Om bij Petra te komen loopt u eerst door de Siq, een diepe en smalle kloof. Aan het einde daarvan doemt meteen het meest bekende monument van Petra voor je op: al-Khazneh. Al verder wandelend en klimmend onthullen de rotsen honderden gebouwen. Onvergetelijk!

DAG 8 • Petra-Aqaba-Wadi Rum-Amman (o,m,a)

Ritje naar de bekende badplaats Aqaba aan de Rode Zee waar tijd is om wat te zwemmen of te zonnebaden of facultatief een boottochtje te maken. Na de lunch zoekt u de stilte op in Wadi Rum. Deze woestijn met zijn eeuwenoude droge rivierbeddingen en woeste rotsformaties in verschillende kleurschakeringen zorgt voor een adembenemend decor. Het lijkt wel of u een andere wereld binnenstapt, tijdloos en stil. Spannend tochtje per 4X4 jeep om nog beter de pracht van de omgeving te kunnen ervaren. Afscheidsdiner in het tentenkamp Sun City. Transfer naar Amman voor opfrissen en nadien naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

DAG 9 • Amman-Brussel

Aankomst op Zaventem en einde van een plezante en erg leerrijke reis.

volgens programma

 

 • VISUM: Wij zorgen voor uw visum indien nodig! De visumkosten, inclusief de volledige afhandeling, zijn inbegrepen in de prijs van uw reis. U bezorgt ons uw geldig internationaal paspoort en wij zorgen voor alle administratieve beslommeringen en gaan voor u naar de desbetreffende ambassades of consulaten. 
 • •Reizigers met Belgische nationaliteit dienen zelf enkel te zorgen voor een internationaal, digitaal paspoort dat minstens 6 maanden geldig is na retour. De ingevulde visumaanvraagformulieren moeten ons uiterlijk 1 maand voor afreis terugbezorgd worden. Reizigers van andere nationaliteiten dienen hun visumaanvraag zelf te verzorgen via hun ambassade.

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Vlaamstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • GRATIS LUCHTHAVENVERVOER in gans Vlaanderen

 

Gerelateerde reizen