Japan • Sushi en Shinkansen

Japan Sushi en Shinkansen

Met dit uniek aanbod bewijzen wij dat een reis naar Japan niet te duur en toch uitstekend kan zijn. Japan is een land waarbij u van de ene verbazing in de andere valt door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovaties en het futurisme als in Japan. Vergelijk bijvoorbeeld de blitse skyline van de grote steden in Japan met de antieke dorpjes en de pittoreske natuurlandschappen. Laat u meeslepen in de gekte van de stadsjungle van Tokio en kom een paar straten verder tot rust in de oorverdovende stilte van een boeddhistische tempel of een Japanse tuin. Deze hoogwaardige samenleving laat een onuitwisbare indruk na en wij leggen ook bijzonder de nadruk op de verscheidenheid van de excellente Japanse keuken. Het is een land waar niets is wat het lijkt. Deze kans aan een scherpe prijs mag u niet laten liggen!

Meer info nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK MET ONZE SPECIALIST

Dag 1 • Brussel - Tokio

Vertrek vanuit Brussel voor de vlucht naar de hoofdstad van het Land van de Rijzende Zon. Tokio is met zijn 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. Japan is een uiterst proper land en de mensen zijn super vriendelijk en erg gedisciplineerd. Japan is het land van de heerlijke sushi en de fameuze shinkansen hogesnelheidstreinen.

Dag 2 • Tokio (a)

Aankomst op de luchthaven Tokio, onthaal en als eerste kennismaking met de stad dadelijk een bezoek aan het Meiji Shrine en de wijken Shibuya en Harajuku. Dan is het tijd om in te checken in uw keurig hotel Monterey Ginza dat heel centraal gelegen is en waar u de volgende drie nachten zal logeren. Nadat u wat hebt kunnen rusten zal u tegen de avond opgehaald worden voor het diner en aansluitend een sightseeing tour ‘Tokyo by night’ naar Odaiba dat een kunstmatig eiland is in de baai van Tokio. Het is een populaire bestemming voor de inwoners van Tokio met als belangrijkste bezienswaardigheden het opvallende Fuji Television gebouw ontworpen door Kenzo Tange, de Rainbow Bridge, het winkelcentrum Venus Fort en het reuzenrad Daikanransha.

Dag 3 • Tokio - Nikko - Tokio (o,m)

Na het ontbijt vertrekt u voor een daguitstap naar Nikko dat zo’n 150 kilometer van de hoofdstad gelegen is. De bekendste bezienswaardigheid hier is de Toshogu Tempel. Dit mausoleum werd in de 17de eeuw gebouwd voor de eerste Shogun (militair leider). Het complex is voorzien van ruim 2,5 miljoen goudbladen en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nikko staat verder bekend om zijn prachtige landschap met de Kegon watervallen en het Lake Chuzenji. Vandaag is de lunch onderweg inbegrepen. 

Dag 4 • Tokio (o,a)

Vandaag staat er een heel uitgebreid stadsbezoek aan de mega-wereldstad Tokio op het programma. Centraal in de stad ziet u het machtige Imperial Palace van Keizer Naruhito en keizerin Masako. Geef uw ogen en zintuigen de kost op de Tsukiji Outer Market. Bewonder de befaamde en werkelijk prachtige Asakusa Kannon tempel met grote rode lampions, het Nakamise winkelcomplex, de gekende Ginza wijk en geniet van een prachtig uitzicht vanop het Observation Deck van het Tokyo Metropolitan Government gebouw. Verder ook een aangename cruise op de Sumida rivier wat u een andere kijk op de stad zal geven. Avondmaal in de stad.   

Dag 5 • Tokio - Hakone - Mount Fuji - Lake Hamana (o,a)

Deze zeer aangename dag begint met een rit naar Hakone waar een boottocht over het Lake Ashi op het programma staat. Dit meer is omringd door een schitterende bebossing in vijftig tinten groen. Vervolgens vertrekt u per kabelbaan naar Owakudani oftewel de ‘Boiling Valley’. Deze vallei bestaat uit een rotslandschap van scherpe stenen, kraters, modder- en zwavelbronnen. Na de middag reist u door naar Mount Fuji. Deze 3776 m hoge berg is de hoogste berg van Japan en een algemeen symbool van dit machtige land. U rijdt tot het 5de station (ca. 2300 m), waarvandaan de meeste trekkings naar de top beginnen. Van hieruit heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de omgeving. U zal vannacht logeren in hotel The Hamanako dat prachtig gelegen is langs het Lake Hamana.

Dag 6 • Lake Hamana - Kyoto (o,a)

In de voormiddag rijdt u naar de prefectuur Shiga voor een bezoek aan Shigaraki dat bekend is voor keramiek en bijzonder aardewerk. Mooie collectiestukken kan u bewonderen in het Miho Museum. Nadien verder naar de fantastische stad Kyoto. Maar liefst 1.100 jaar geleden was Kyoto de keizerlijk hoofdstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit nog steeds hét culturele centrum bij uitstek is. Een stad die u nog heel lang zal bijblijven. Een eerste bezoek aan Gion Corner met het bijwonen van de traditionele Maiko Show. Gion is ook de wijk van de geisha’s. Dit zijn hoogopgeleide en zeer gerespecteerde Japanse gastvrouwen die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig geisha’s. Als u ze ziet lijken ze altijd gehaast maar dat komt omdat ze dan altijd onderweg zijn om te gaan bidden of naar een volgende opdracht. U verblijft drie nachten in hotel Kyoto Tower.

Dag 7 • Kyoto (o,a)

Het historische Kyoto ontsluiert nog meer van haar pracht tijdens een bezoek aan het kasteel van Nijo. Dit in 1603 gebouwde paleis is bekend om zijn typische architectuur, decoratieve deuren en houten vloeren. Vervolgens staan volgende bezoeken op het programma: het waanzinnig mooie  Gouden Paviljoen, Nishiki Market en de Ryoanji tempel met z’n aparte rotstuin, eigen aan het zenboeddhisme. U moet in Kyoto uiteraard ook een bezoek brengen aan de imposante Kiyomizudera tempel die eigenlijk op houten palen gebouwd is en u zal een wandeling doen langsheen Ninenzaka en Sannenzaka, wat oude pelgrimspaden zijn die tegen een heuvel aanliggen en nu bezaaid met boeiende winkeltjes.  

Dag 8 • Hiroshima (o,a)

Tegenover uw hotel ligt het schitterende treinstation waar u de befaamde Shinkansen oftewel ‘bullet train’ hogesnelheidstrein zal nemen voor een daguitstap naar Hiroshima. Hou uw fototoestel zeker in de aanslag bij de vermiljoenrode poort aan het Itsukushima Shrine dat lijkt te drijven in het stille water. Dit is niet voor niets één van de mooiste en meest gefotografeerde uitzichten van Japan. Wandeling door de stad met een aangrijpend bezoek aan het Peace Memorial Park met z’n museum en de Atomic Bomb Dome. Dit gebouw, op 160 m van het hypocentrum van de bom, is getuige van de ongelooflijke impact die Little Boy, de allereerste atoombom, heeft veroorzaakt. Terug naar Kyoto voor de overnachting. 

Dag 9 • Kyoto - Osaka (o,a)

Vooraleer Kyoto te verlaten nog bezoeken aan het Fushimi Inari Shrine en de Gekkeikan saké brouwerij. Verder naar Nara voor een bezoek aan de befaamde Todaiji tempel met groot Boeddha beeld. In het Nara Park lopen groepen herten lekker vrij rond tussen de toeristen. Vervolgens naar de andere grote wereldstad in Japan. De laatste etappe van deze reis brengt u namelijk naar Osaka. Het Umeda Sky Building vormt een prominent onderdeel van de skyline en vanop het observatiedek heeft u een mooi uitzicht op de stad. Geef uw ogen de kost bij een wandeling door het straatje Dotonbori. Hier barst het van de restaurantjes, winkels met felle lichtreclames, karaokebars en amusementshallen. Ook de Shinsaibashi wijk zal u verbluffen. Overnachting in het luxe hotel Nikko Kansai Airport. Erg makkelijk om ’s anderdaags de vlucht terug te nemen.

Dag 10 • Osaka - Brussel (o)

Na het ontbijtbuffet kan u rustig wandelen vanuit de lobby naar de luchthaven om in te checken voor de vlucht naar Brussel waar u nog dezelfde dag zal toekomen. Einde van uw onvergetelijke kennismaking met Japan.

Volgens programma

 • Beste Japan reis op de Belgische markt
 • Prijs/kwaliteit TOP
 • HALF pension

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen