Adriatische Riviera

Adriatische Riviera

Benvenuti: aan de Adriatische kust is deze begroeting vooral bestemd voor de vakantieganger die hier komt voor de zon, de zee, de cultuur, de geschiedenis en de keuken. U vindt hier kleine en middelgrote hotels uitgebaat door families met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Italiaanse Adriatische kust komt tegemoet aan de wensen van iedereen. De lange brede zandstranden zijn door de langzaam aflopende kust ideaal voor gezinnen met kinderen. Hier zal u zich niet vervelen!

 

Na de verwelkoming door onze plaatselijke hostess in Italië, zal zij u meer informatie geven over welke uitstappen er  mogelijk zijn aan de Adriatische Riviera. Ondermeer (afhankelijk van het aantal deelnemers):

VENETIE

een onvergetelijke dag naar, voor velen de mooiste en zeker de meest fascinerende stad ter wereld met zijn vele kanalen, bruggen en eilanden.

SANTARCANGELO & SAN MARINO

begeleide gezellige wandeling door het prachtig oud stadje Santarcangelo. Nadien naar San Marino: het oudste en 3e kleinste republiek ter wereld, prachtig gelegen op 750 m hoogte. Begeleide wandeling met nadien vrije tijd om taksvrij te winkelen.

BOLOGNA

de hoofdstad van onze Regio Emilia Romagna, wat door zijn prachtig historisch centrum als een groot monument beschouwd kan worden. Bologna is ook een geweldige stad om te “shoppen"  en is tevens de oudste universiteitsstad van de katholieke wereld.

 

Dag 1 • België - Frankrijk - Zwitserland - Italië

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de centrale vertrekplaats.  De bagage wordt overgeladen en aansluitend rijden we via diverse snelwegen doorheen België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland naar Italië.  Avondstop, film aan boord en middernachtstop.

 

Dag 2 • Italië

’s Morgens bereiken we Milano Marittima, vrij ontbijt.  Aansluitend rijden we naar de andere hotels, waar onze kamers  beschikbaar zijn vanaf 14u00.  Verblijf in halfpension (avondmaal in het hotel) of volpension (middag- en avondmaal in het hotel).

 

Dag 3 tem dag 7 of 13 • Italië

Verblijf op basis van half- of volpension, naargelang het gekozen regime.

 

Dag 8 of 14 • Italië - Zwitserland - Frankrijk - België

We verlaten onze kamer rond 10u00. Vrij middag- en avondmaal.  In de namiddag vertrekken we richting België. Film aan boord en middernachtstop.

 

Dag 9 of 15 • België

In de vroege ochtend komen we toe in Aarlen. Vrij ontbijt. Aansluitend wordt de bagage overgeladen in Bierges en rijden we naar de verschillende afstapplaatsen. 

Explore:

2 GRATIS UITSTAPPEN: inbegrepen voor vertrekdata
24/05, 30/05, 03/09 & 09/09 (met autocar)

1. Saludecio & Mondaino: We maken een prachtige uitstap door de natuur van de binnenlanden van de Romagna en de Marken naar de middeleeuwse dorpjes Saludecio en Mondaino. Saludecio is bekend voor zijn prachtige muurschilderingen "Murales" en het prachtige uitzicht over het land en de kust. In Mondaino gaan wij "Dante Alighieri" ontmoeten die ons dit bijzonder stadje leert kennen en waar we genieten van een heerlijke kaasproeverij met een glaasje wijn.

2. Comacchio & Ferrara: Het stadje Comacchio is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna, in de provincie Ferrara. Het historische centrum van de stad is gebouwd op dertien eilandjes die door bruggen met elkaar verbonden zijn. De belangrijkste brug is de Treponti uit 1634 die uit vijf bogen en twee torens bestaat. Op het eerste gezicht doet Comacchio denken aan de noordelijker gelegen steden Venetië en Chioggia. De prachtige stad Ferrara is gelegen in de Podelta en bekend om het kasteel van de Este "Castello Estense", het Joodse getto en de prachtige kathedraal. Hier vindt men ook gezellige winkelstraten met prachtige winkels, restaurantjes, koffiebars en nog veel meer.