Istrië, prachtig natuurgebied met kristalheldere zee

Istrië, prachtig natuurgebied met kristalheldere zee

Dag 1 • België - Zagreb - Opatija
Vanuit België vliegen we naar Zagreb, waar onze plaatselijke Nederlandstalige reisleider ons verwelkomt. Afhankelijk van het aankomstuur brengen we een bezoek aan Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Vervolgens rijden we naar Opatija en nemen we onze intrek in het ****Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta.

Dag 2 • Opatija - Briuni - Pula - Opatija
Voor de middag bezoeken we het Brijuni National Park en verkennen we de prachtige ongerepte natuur. De Brijuni-archipel telt 14 indrukwekkende eilanden. We maken een bootovertocht naar het grootste eiland Veliki Brijuni, bekend om haar natuurlijke schoonheid en rijk cultureel en historisch erfgoed. We nemen een toeristisch treintje en ontdekken o.a. een olijfboom uit de 4de-eeuw, een Romeinse woonvilla, de fototentoonstelling “Tito op de Brioni-eilanden” en nog veel meer. Na de middag trekken we verder naar de stad Pula waar we één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld bezichtigen. Onze plaatselijke gids neemt ons mee naar het verleden waar we al wandelend langs de Tempel van Augustus, de triomfboog van Sergii en de  weelingpoort ons even in de 1e eeuw wanen.

Dag 3 • Opatija - Rijeka - Opatija
Vandaag bezoeken we de bekende havenstad Rijeka. In de 19e-eeuw ontwikkelde Rijeka zich niet alleen tot de grootste haven in dit gebied, maar ook tot één van de grootste in heel Europa. Vroeger een zeer machtig industrieel centrum, nu één van de twee culturele hoofdsteden van Europa. In het centrum bewonderen we de kleurrijke straatkunst en de historische architectuur, aansluitend wandelen we naar het kasteel van Trsat en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Trsat. Vanuit het kasteel genieten we van het overweldigende uitzicht op Rijeka.

Dag 4 • Opatija - Pore - Motovun - Opatija
Na het ontbijt rijden we naar Pore, een stad met een heel rijke geschiedenis. We wandelen door de oude Romeinse straten en bewonderen de prachtige oude villa’s en torens die vroeger de stad beschermden. Als hoogtepunt brengen we een bezoek aan de Euphrasiusbasiliek, een kerk gebouwd in Byzantijnse stijl waarvan het interieur is versierd met spectaculaire mozaïeken, Na het bezoek aan dit UNESCOWerelderfgoed trekken we verder naar Motovun, één van Istrië’s mooiste en meest authentieke middeleeuwse nederzettingen op een heuveltop. In de omliggende bossen groeit de beroemde lokale specialiteit, de Istrische truffel. We bezoeken een familie die al generaties lang truffels ontgint en hiervan overheerlijke truffelproducten maakt, een  egustatie van dit zwarte goud is uiteraard voorzien.

Dag 5 • Opatija
Tijd om ons verblijfsoord Opatija een beetje beter te leren kennen. Opatija is een idyllisch gelegen kustplaats aan de Adriatische Zee en een bekend 19e -eeuws kuuroord. Tegenwoordig is deze stad een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. Op deze vrije dag kunnen we gerust wat tijd nemen om te winkelen of om een gezellig terasje te doen. Een wandeling op de bekende Lunomare - het 12 km lange kustwandelpad - is eveneens een aanrader.

Dag 6 • Opatija - Dubrova - Labin - Raša- Opatija
150 meter onder de grond verkennen we deze ochtend de oude mijnen van Labin en het National museum. Tijdens deze rondleiding staan we versteld van de menselijke kracht en het leven van de mijnwerkers. Tegenwoordig is Labin een stad van galerijen en kunstenaars. In het nabijgelegen dorpje Dubrova ontdekken we een rijke verzameling van Istrische stenen sculpturen, gemaakt door internationale beeldhouwers. Ten slotte ronden we deze boeiende dag af met een kijkje in het Mijnmuseum van Raša, waar de geluidseffecten een goede impressie weergeven van de leefwereld van de vele kompels.

Dag 7 • Opatija - Krk - Opatija
Vandaag staat een ontspannende bootocht op het programma langs de baai van Rijeka. We varen onder de Krkbrug - de langste boogbrug van Europa - richting Njivice. Nadien bezoeken we nog enkele pittoreske dorpjes op de eilanden Krk en eindigen op het grootste eiland in Kroatië, het eiland Cres. Tijdens onze vaart genieten we van een snack, een middagmaal, koffie en - niet te vergeten! - de prachtige natuur en een kristalheldere zee.

Dag 8 • Opatija - Zagreb - België
‘s Ochtens rijden we richting Zagreb waar we onze vlucht terugnemen naar België.

GRAND HOTEL 4 OPATIJSKA CVIJETA****

Ligging: direct aan zee naast de charmante zeeboulevard Lungomare en het Angiolina-park. In de omgeving vindt u allerlei kiezelstranden en wandelpaden

Uitrusting: stijlvol hotel met receptie, lift, restaurant, een beroemde patisserie, terras, solarium, fitnessfaciliteiten, binnen- en buitenzwembaden en verschillende sauna’s en hot tubs, elegante kamers met airconditioning en satelliet-tv, badkamer met ligbad / douche 

Maaltijden: ontbijtbuffet, 1x light maaltijd (truffel specialiteiten), 1x maaltijd tijdens bootvaart, ’s avonds buffet

Gerelateerde reizen