Istrië, prachtig natuurgebied met kristalheldere zee

Istrië, prachtig natuurgebied met kristalheldere zee

Dag 1 • België - Zagreb - Opatija

Vanuit België vliegen we naar Zagreb, waar onze plaatselijke Nederlandstalige reisleider ons verwelkomt. Afhankelijk van het aankomstuur brengen we een bezoek aan Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Vervolgens rijden we naar Opatija en nemen we onze intrek in het ****Bristol Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Rijeka

Vandaag bezoeken we de bekende havenstad Rijeka. In de 19de-eeuw ontwikkelde de stad zich niet alleen tot de grootste haven in dit gebied, maar ook tot één van de grootste in heel Europa. Vroeger een zeer machtig industrieel centrum. In het centrum bewonderen we de kleurrijke straatkunst en de historische architectuur, aansluitend wandelen we naar het kasteel van Trsat en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Trsat. Vanuit het kasteel genieten we van het overweldigende uitzicht op Rijeka.

Dag 3 • Krk

Vandaag staat een ontspannende boottocht op het programma langs de baai van Rijeka. We varen onder de Krkbrug - de langste boogbrug van Europa - richting Njivice. Nadien bezoeken we nog enkele pittoreske dorpjes op de eilanden Krk en eindigen op het grootste eiland in Kroatië, het eiland Cres. Tijdens onze vaart genieten we van een snack, een middagmaal, koffie en - niet te vergeten! - de prachtige natuur en een kristalheldere zee.

Dag 4* • Opatija

Tijd om ons verblijfsoord Opatija een beetje beter te leren kennen. Opatija is een idyllisch gelegen kustplaats aan de Adriatische Zee en een bekend 19e-eeuws kuuroord. Tegenwoordig is deze stad een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. Op deze vrije dag kunnen we gerust wat tijd nemen om te winkelen of om een gezellig terrasje te doen. Een wandeling op de bekende Lunomare - het 12 km lange kustwandelpad - is eveneens een aanrader.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 5 • Dubrova - Labin – Raša - Pore

Op 150 meter onder de grond verkennen we de oude mijnen van Labin en het National museum. Tijdens deze rondleiding staan we versteld van de menselijke kracht en het leven van de mijnwerkers. Tegenwoordig is het een stad van galerijen en kunstenaars. In het nabijgelegen dorpje Dubrova ontdekken we een rijke verzameling van Istrische stenen sculpturen, gemaakt door internationale beeldhouwers. Ten slotte ronden we deze boeiende dag af met een kijkje in het Mijnmuseum van Raša, waar de geluidseffecten een goede impressie weergeven van de leefwereld van de vele kompels. We rijden dan verder naar Pore voor intrek in ****Valamar Parentino Hotel. 

Dag 6 • Pore - Motovun

Na het ontbijt bezoeken we Pore, een stad met een heel rijke geschiedenis. We wandelen door de oude Romeinse straten. Als hoogtepunt brengen we een bezoek aan de Euphrasiusbasiliek, een kerk gebouwd in Byzantijnse stijl waarvan het interieur is versierd met spectaculaire mozaïeken, Hierna  trekken we verder naar Motovun, één van de mooiste en meest authentieke middeleeuwse nederzettingen van Istrië. In de omliggende bossen groeit de beroemde lokale specialiteit, de Istrische truffel. We bezoeken een familie die al generaties lang truffels ontgint en hiervan overheerlijke truffelproducten maakt, een degustatie van dit zwarte goud is uiteraard voorzien. 

Dag 7 • Brijuni NP - Pula

Voor de middag bezoeken we het Brijuni National Park en verkennen de prachtige ongerepte natuur. De Brijuni-archipel telt 14 indrukwekkende eilanden. We maken een bootovertocht naar het grootste eiland Veliki Brijun, bekend om haar natuurlijke schoonheid en rijk cultureel en historisch erfgoed. We nemen een toeristisch treintje en ontdekken o.a. een olijfboom uit de 4de-eeuw, een Romeinse woonvilla, de fototentoonstelling “Tito op de Brioni-eilanden” en nog veel meer. Na de middag trekken we verder naar de stad Pula waar we één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld bezichtigen. We ontdekken het verleden al wandelend langs de Tempel van Augustus, de triomfboog van Sergii en de tweelingpoort. 

Dag 8 • Pore - Zagreb - België

‘s Ochtens rijden we richting Zagreb waar we onze vlucht terugnemen naar België.

HOTELS****

Ligging: gelegen dichtbij centrum van Opatija & Porec met zicht op de Adriatische Zee

Uitrusting: stijlvol uitgeruste hotels, lift, receptie, bar met livemuziek, restaurant, terras, gratis wifi, comfortabele kamers met airco, bureau, kluisje (toeslag), flatscreen tv, badkamer met douche/bad, toilet, haardroger,  gratis toiletartikelen, wellnessfaciliteiten, verwarmd zwembad,

Maaltijden: ontbijtbuffet, 1x light maaltijd (truffel specialiteiten), 1x maaltijd tijdens bootvaart, ’s avonds buffet

Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
voor vliegreis: bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven

  • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug
  • Vlucht van België naar Zagreb en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1ste dag avondmaal t.e.m. 8ste dag ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: boottocht Krk en Cres, Mijnmuseum Raša, National museum Labin, Euphrasiusbasiliek, Istrisch truffel menu, Brijuni National Park, Pula amfitheater
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige plaatselijke gids

Gerelateerde reizen