Instappen & wegwezen

Onze autocars

Het succes van een autocarreis hangt af van vele factoren, maar uw reiscomfort komt voor ons op de allereerste plaats. Reizen Lauwers staat garant voor comfort en bezorgt u zo een aangename reis. Onze ****Princess Class en *****Royal Class autocars beschikken over alle comfort. Veiligheid en comfort worden nog beter door de allerlaatste technische snufjes in onze autocars. De luchtvering is uitstekend zodat u tijdens het rijden geen schokken voelt. De krachtige motor en de beste remsystemen garanderen een probleemloos verloop van de reis. De temperatuur in de autocar blijft in alle omstandigheden aangenaam door een goed functionerende luchtkoeling. Uw veiligheid is onze grootste zorg! Daarom worden onze autocars voor elke rit, in onze eigen werkplaats door goed geschoolde technici, grondig nagekeken. Voor reizen langer dan zes dagen respecteren we de wettelijke rustdag van de chauffeur. Voor de express reizen met nachtritten worden twee of drie chauffeurs ingeschakeld en wordt enkel gereden met *****Royal Class autocars.

Bagage Autocarvakantie

Aan boord van de autocar is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen bagage. Let daarom goed op bij het in- en uitladen. In de bagageruimte staat uw bagage veilig opgeborgen, u kunt er tijdens de verdere rit niet meer bij. Omdat de ruimte beperkt is, verzoeken we iedereen om slechts één koffer mee te nemen van normale afmetingen. We beperken het gewicht van de koffers tot een maximum van 20 kg per koffer. Dit omdat we de rug van onze chauffeurs niet zwaar willen belasten. Hiervoor zullen we regelmatig steekproeven uitvoeren. Alle zaken die u tijdens de verplaatsing nodig hebt, stopt u in de handbagage. Denk hierbij aan uw paspoort, geld, fototoestel, medicijnen, versnaperingen… De handbagage moet passen in de luiken boven uw hoofd. Voor uw veiligheid mogen er tijdens de reis nooit zaken voor de nooduitgang of in het gangpad gezet worden. U mag altijd persoonlijke voorwerpen in de autocar laten liggen maar dan wel op eigen verantwoordelijkheid. We verzoeken u ook gebruik te maken van de bagagelabels die u van ons ontvangt. Door de beperkte ruimte in de bagageruimte kan er alleen een inklapbare rolstoel of buggy worden meegenomen, verplicht te melden bij reservatie.

Een dagreis of een nachtreis?

Naar zowat al onze reisbestemmingen rijden we uitsluitend overdag, wat aangenamer is. U geniet niet alleen van het landschap onderweg maar leert intussen ook uw medereizigers kennen. Onze *****Royal Class autocars bieden u veel comfort: relaxzetels en handige been- en voetsteunen zorgen voor een schokvrije slaaphouding. De grote afstand tussen de zetels zorgt voor extra ruimte voor de benen. Kortom: onze autocars zijn rijdende hotels!

Uw thuis op wielen

Reizen Lauwers zorgt ervoor dat de ****Princess Class of *****Royal Class uw thuis op wielen wordt. We doen dat met enthousiasme, van het begin van de reis tot we u weer veilig naar huis brengen. Onze autocar is een thuis met comfort: gekoelde en warme dranken, een toilet met lavabo, relaxzetels met verstelbare voetsteunen en multi media systeem met meerdere beeldschermen. U wordt niet moe in onze autocars en we lassen op regelmatige tijdstippen een pauze in. We strekken even armen en benen en gaan dan onze thuis op wielen in, op weg naar uw vakantie.

Bagage Vliegvakantie

Voor onze vliegvakanties gelden de voorwaarden van de verschillende vliegtuigmaatschappijen. Hou er rekening mee dat u per persoon slechts 1 koffer mee mag nemen. Voorzie steeds 1 koffer per persoon, want ook bij samengevoegde bagage (1 koffer voor 2 personen) wordt slechts het maximum gewicht van 1 koffer toegestaan! Ook voor uw handbagage gelden strikte regels. Per persoon hebt u recht op 1 stuk handbagage. Een handtas, camera, winkelaankopen, moeten in dit 1 stuk handbagage zitten. Uw handbagage mag de maximale afmetingen van 55 x 40 x 20cm niet overschrijden. Het maximale gewicht is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Voor onze vliegvakanties kunt u vanuit Vlaanderen een thuisophaling van en naar de luchthaven reserveren aan € 35 per persoon per traject. Let op, dit is geen taxiservice en moet minimum 21 dagen voor vertrek gereserveerd zijn. Voor andere regio’s is een thuisophaling zowel qua mogelijkheid als prijs enkel op aanvraag.