Indrukwekkend Andalusië

Indrukwekkend Andalusië

Dag 1 •  België - Malaga - Torremolinos

We nemen onze vlucht naar Malaga. Aansluitend rijden we naar Torremolinos voor installatie in het ***hotel Royal Costa (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Ronda - Jerez - Sevilla

Voor de middag trekken we naar een van de mooiste Andalusische steden, Ronda. Ronda ligt op een rots en is ook een van de oudste steden van Spanje. Er zijn drie bruggen die de Tajo de Ronda overbruggen. De Tajo de Ronda is een tientallen meters diepe kloof die Ronda in tweëen verdeelt: de Ciudad Vella (het oude centrum) en de Mercato (de markt). We brengen een facultatief bezoek aan de oudste en meest gewaardeerde arena (± € 7 pp) van Spanje en zijn nadien vrij om de oude stadskern te verkennen. Na de middag zetten we onze reis verder via Jerez naar Sevilla. Installatie in het ****hotel AC Sevilla Forum (of gelijkwaardig).

Dag 3 • Sevilla

Vandaag ontdekken we Sevilla, dat eeuwenlang overheerst werd door de Moren en die duidelijk hun stempel op het uitzicht van de stad hebben gedrukt. In het historisch centrum bezoeken we de Barrio Santa Cruz wijk en brengen we een facultatief bezoek aan de kathedraal met de Giraldatoren (± € 10 pp) en de koninklijke paleizen Real Alcazar (enkel bij boeking te reserveren). Het paleizencomplex is waarschijnlijk het oudste van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het omvat ook uitgestrekte tuinen in verschillende stijlen, van Moors tot renaissance. Na de middag maken we een wandeling over de Plaza de España. In de late namiddag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4 • Cordoba - Baeza

We rijden naar Cordoba. Samen met onze gids verkennen we het centrum met o.a. de jodenwijk met zijn steegjes en zijn indrukwekkende synagoge. We bezoeken de Calle de la Flores en brengen een facultatief bezoek aan het Alcazar van de christelijke vorsten en de moskee. Daarna genieten we nog van wat vrije tijd en reizen we verder richting Baeza. Installatie in het ****hotel Campos de Baeza (of gelijkwaardig). 

Dag 5 • Baeza - Ubeda - Granada

In de voormiddag bezoeken we de middeleeuwse plaatsjes Baeza en Ubeda, waar we de grootste rijkdom aan renaissance-erfgoed kunnen bewonderen. Het Santa Maria Plaza in Ubeda wordt overigens beschouwd als een van de mooiste pleinen in Andalusië. In de namiddag vertrekken we naar Granada voor installatie in het ****hotel Macia Real de la Alhambra (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Granada

Het Alhambra domineert het panorama van de stad Granada en wordt beschouwd als een van de mooiste Moorse bouwwerken. Niet voor niets is deze architectonische parel een van de belangrijkste toeristische attracties van heel Spanje. In de voormiddag brengen we een facultatief bezoek aan dit paleizencomplex (te reserveren bij boeking). Nadien is er ook een mogelijkheid tot een facultatief bezoek aan de kathedraal en de koninklijke kapel. We genieten nog van wat vrije tijd.

Dag 7 • Granada - Malaga - België

Indien de vluchturen het toelaten, gaan we nog even op verkenning in Malaga. We genieten nog van wat vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

Hotels *** & ****

Ligging: de hotels zijn vrij centraal bij de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar en veelal openluchtzwembad, mooi en comfortabel ingerichte kamer met bad of douche, toilet, telefoon, wifi, meestal met tv en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Malaga heen en terug 

  • Transfers met plaatselijke autocar 
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. 7e dag het ontbijtbuffet 
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids

  • Excursiepakket te reserveren bij boeking: bezoek Alhambra Granada (inkom, plaatselijke gids, plaatselijk vervoer, reservatiekosten, audiofoon) en bezoek aan de Koninklijke paleizen Real Alcazar Sevilla (inkom)