Ile de France & Kasteel Vaux-le-Vicomte

Ile de France & Kasteel Vaux-le-Vicomte

Wie Ile de France zegt, zegt Parijs. Maar Ile de France heeft veel meer in petto. Denk maar aan het luxueuze kasteel Vaux-le-Vicomte, het middeleeuwse plaatsje Provins met indrukwekkende stadsmuren of het impressionisten dorpje Auvers-sur-Oise. Of u nu houdt van cultuur of natuur, Ile de France is voor iedereen een fascinerende streek.

Dag 1 • België - Gerberoy - Auvers-sur-Oise - Evry

In Picardië is onze eerste halte het schilderachtige Gerberoy, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Honderden rozenstruiken parfumeren de mooi geschilderde vakwerkhuizen uit de 17e-18e eeuw. We wandelen tot aan de kerk, het oude stadhuis en de omzoomde stadswallen. Vervolgens bezoeken we het kunstenaarsdorpje Auvers-sur-Oise, waar Vincent Van Gogh verbleef en ongeveer 70 schilderijen maakte.  We wandelen naar l'Auberge Ravoux (± € 6 pp) waar Van Gogh woonde, de kerk die in een van zijn schilderijen vereeuwigd is en naar het kerkhof waar hij begraven ligt. Nadien rijden we naar Evry voor installatie in ons hotel.

 

Dag 2 • Nogent-sur-Seine - Provins - Kasteel Vaux-le-Vicomte

We rijden naar het stadje Nogent-sur-Seine, met fraaie huizen uit de 19e eeuw en de Saint-Laurent kerk. Eind maart 2017 opende het Camille Claudel Musée (± € 7 pp), in het huis waar de kunstenares vroeger woonde. Behalve werken van Claudel zijn er ook werken van andere kunstenaars te zien. Daarna bezoeken we het middeleeuwse Provins met zijn mooie Le Châtelplein, omgeven door oude huizen en monumenten zoals de Caesartoren en de collegiale Saint-Quiriacekerk. Vanavond bezoeken we het kasteel van van Vaux-le-Vicomte (te reserveren bij inschrijving), een meesterwerk uit de 17e eeuw maar ook de verlichte Franse tuinen. We genieten eerst van een  “dîner aux chandelles” in één van de restaurants bij het kasteel. Vervolgens bezoeken we het kasteel. Bij valavond wordt het kasteel en de tuin verlicht met 2000 kaarsen. Een uniek spektakel! Na een kort maar spectaculair vuurwerk keren we terug naar ons hotel.

 

Dag 3 • Chantilly - België

Deze ochtend maken we eerst een wandelingetje in Evry met haar prachtige kathedraal. Nadien rijden we naar Chantilly, bekend om zijn kasteel en paardenhoofdstad van Frankrijk. Dat komt door de aanwezigheid van het Paardenmuseum dat gevestigd is in de Grote Stallen van het kasteel van Chantilly. We sluiten ons bezoek af met een facultatieve dressuurdemonstratie of een facultatief bezoek aan het kasteel. Nadien keren we terug naar België.

HOTEL IBIS STYLES EVRY CATHEDRALE***

Ligging: in het centrum van de nieuwe stad Evry, tegenover de kathedraal, dichtbij een winkelcentrum

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, gratis wifi

Kamers: mooi ingericht met badkamer met douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, radio, bureau, internetaansluiting

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 1x 3-gangenmenu in het hotel & 1x diner bij kaarslicht in het restaurant van het kasteel van Vaux-le-Vicomte (drank inbegrepen)

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België