Ile de France & Kasteel Vaux-le-Vicomte

Ile de France & Kasteel Vaux-le-Vicomte

Dag 1 • België - Gerberoy - Auvers-sur-Oise - Melun
In Picardië ligt het schilderachtige Gerberoy, één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Honderden rozenstruiken parfumeren de mooi geschilderde vakwerkhuizen. We wandelen tot aan de kerk, het oude stadhuis en de omzoomde stadswallen. Vervolgens bezoeken we het kunstenaarsdorpje Auvers-sur-Oise, waar Vincent Van Gogh verbleef en ongeveer 70 schilderijen maakte. We wandelen naar l’Auberge Ravoux (± € 6 pp) waar Van Gogh woonde, de kerk die in één van zijn schilderijen vereeuwigd is en naar het kerkhof waar hij begraven ligt. We rijden naar Melun waar we overnachten.

Dag 2 • Nogent-sur-Seine - Provins - Kasteel Vaux-le-Vicomte
We verkennen Nogent-sur-Seine, met fraaie huizen uit de 19e eeuw en de Saint-Laurent kerk. Eind maart 2017 opende het Camille Claudel Musée (± € 7 pp), in het huis waar de kunstenares vroeger woonde. Daarna bezoeken we het middeleeuwse Provins met zijn mooi Le Châtelplein, omgeven door oude huizen en monumenten zoals de collegiale Saint Quiriacekerk. Deze avond brengen we door op het kasteel van Vaux-le-Vicomte (te reserveren bij inschrijving). We genieten eerst van een “Dîner aux Chandelles” in één van de restaurants bij het kasteel. Vervolgens brengen we een bezoek aan het kasteel zelf. Bij valavond wordt het kasteel en de tuin verlicht met 2000 kaarsen. Een uniek spektakel! Na een kort maar spectaculair vuurwerk keren we terug naar ons hotel.

Dag 3 • Chantilly - België
We maken een wandelingetje in Melun. Nadien rijden we naar Chantilly, bekend om zijn kasteel en paardenhoofdstad van Frankrijk. Dat komt door de aanwezigheid van het Paardenmuseum gevestigd in de Grote Stallen van het kasteel. We sluiten af met een facultatieve dressuurdemonstratie of een facultatief bezoek aan het kasteel. Nadien keren we terug naar België.

HOTEL IBIS STYLES MELUN***

Ligging: gelegen op 2,5 km van het centrum van Melun en op ongeveer 3 km van Vaux-Le-Vicomte

Uitrusting: modern hotel met receptie, restaurant, bar, gratis wifi, mooi ingerichte kamers voorzien van airco en een extra koelkast, badkamer met
douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, bureau, kluis, 

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 1x 3-gangenmenu & 1x diner bij kaarslicht in het restaurant van het kasteel van Vaux-le-Vicomte (drank inbegrepen)

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
• Kamer met ontbijtbuffet
• Toegang park van het kasteel van Chantilly
• Toegang kasteel Vaux-le-Vicomte
• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België