Ile de France & Kasteel Vaux-le-Vicomte

Ile de France & Kasteel Vaux-le-Vicomte

Dag 1 • België - Gerberoy - Auvers-sur-Oise – Evry

In Picardië ligt het schilderachtige Gerberoy, één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Rozenstruiken parfumeren de mooi geschilderde vakwerkhuizen. We wandelen tot aan de kerk, het oude stadhuis en de omzoomde stadswallen. Vervolgens bezoeken we het kunstenaarsdorpje Auvers-sur-Oise, waar Vincent Van Gogh verbleef en ongeveer 70 schilderijen maakte. We wandelen naar l’Auberge Ravoux (± € 6 pp), waar de schilder Vincent Van Gogh op het einde van zijn leven verbleefen naar de kerk die in één van zijn schilderijen vereeuwigd is. We bezoeken ook het kerkhof waar hij begraven ligt. Daarna rijden we Evry voor het diner en overnachting in ***hotel IBIS Styles Evry Lisses.

 

Dag 2 • Nogent-sur-Seine - Provins – Kasteel Vaux-le-Vicomte

We verkennen Nogent-sur-Seine, met fraaie huizen uit de 19de-eeuw en de Saint-Laurent kerk. Eind maart 2017 opende het Camille Claudel Musée (± € 7 pp), in het huis waar de kunstenares vroeger woonde. Daarna bezoeken we het middeleeuwse Provins met zijn mooi Le Châtelplein, omgeven door oude huizen en monumenten zoals de collegiale Saint Quiriacekerk. Daarna trekken we naar het prachtige 17de-eeuwse kasteel Vaux-le-Vicomte om de feeërieke ‘Samedie aux Chandelles’ te ervaren. Dan worden het kasteel en de tuin verlicht met duizenden lichtjes. We genieten hier van een diner in één van de restaurants en brengen daarna een bezoek aan het kasteel zelf. We eindigen het bezoek met een kort maar spectaculair vuurwerk. Daarna keren we terug naar ons hotel.

 

Dag 3 • Pierrefonds – Chantilly – België

We maken in de voormiddag een korte stop aan het imposante kasteel van Pierrefonds. Dit typische Frans kasteel werd grondig gerestaureerd in de 19de eeuw onder aanleiding van bekend architect Eugène Viollet-le-Duc. Hierna rijden we richting Chantilly, de paardenhoofdstad van Frankrijk. Midden in het elegant aangelegde park liggen de Grote Stallen en het feeërieke kasteel. We kunnen een facultatief bezoek brengen aan het kasteel, de paardenstallen of indien dit voorzien is, een dressuurdemonstratie bijwonen (± € 18 pp). Nadien keren we terug naar België.

HOTEL IBIS STYLES EVRY LISSES***

Ligging: gelegen op 30 minuten rijden van Vaux-le-Vicomte en op 30km van Parijs

Uitrusting: modern hotel met receptie, restaurant, bar, lift, gratis wifi, mooi ingerichte & geluidsdichte kamers, airco, badkamer met douche, toilet, telefoon, tv, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 1x 3 gangenmenu & 1x maaltijd bij kaarslicht in het restaurant van het kasteel van Vaux-le-Vicomte (drank inbegrepen)

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
  • Diner en toegang tot het kasteel Vaux-le-Vicomte
  • Toegang park van het kasteel van Chantilly
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België