Ierland, het land van sagen en mythen

Ierland, het land van sagen en mythen

Tijdens deze rondreis nemen we u mee op ontdekkingstocht door het land van sagen, mythen en oude tradities. Een land met een rijke geschiedenis en een prachtige natuur, met woeste kusten, mooie meren en golvende laagvlaktes. Geniet van de typisch Ierse sfeer en traditionele muziek.

Dag 1 • België - Newport

We rijden richting Calais. Na aankomst op Britse bodem rijden we verder richting Londen en via Swindon naar Newport voor installatie in het *** Hampton by Hilton.

Dag 2 • Newport - Waterford

Na het ontbijt rijden we naar Fishguard voor een 3 uur durende overtocht naar Rosslare. Na ontscheping rijden we naar Waterford. Installatie in een ***hotel.

Dag 3 • Waterford - Killarney

In de voormiddag rijden we naar Cashel voor een bezoek aan een unieke archeologische site: de Rock of Cashel (± € 8 pp). Een 60m hoge rots en de ruïnes van de kathedraal van Sint Patrick, de kapel en de ronde toren van koning Cormac. Na de vrije lunch verder naar Killarney, centrumstad gelegen in het zuidelijke deel van het graafschap Kerry. We maken een stadswandeling en nemen onze intrek in het ***hotel Eviston House.

Dag 4 * • Ring of Kerry

De “Ring of Kerry” is een van de bekendste routes van het land omwille van zijn grote schoonheid, de indrukwekkende uitzichten over zee, de hoge bergen en grillige kustlijn. Tijdens de rondrit maken we verschillende fotostops en bezoeken de stadjes Waterville en Sneem. Na het vrije middagmaal rijden we naar Moll’s Gap voor een mooi uitzicht op de Macgillycuddy’s bergen. Facultatief bezoek aan een schapenboerderij (± € 6 pp), waar we een demonstratie krijgen van een schaapherder. Via het hoogland bereiken we Lady’s View met een prachtig zicht op de meren van Killarney National Park.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Dag 5 • Killarney – Muckross gardens – Bunratty - Ennis

In de voormiddag brengen we een facultatief bezoek aan de prachtige tuinen of aan Muckross House (± € 9 pp), een Victoriaans huis dat midden in het Killarney National Parc ligt. In de namiddag rijden we verder naar Bunratty, voor een facultatief bezoek aan het meest complete en authentieke middeleeuws kasteel en het aanpalende openluchtmuseum (± € 12 pp). Aansluitend naar Ennis voor installatie in het ***West County hotel 

Dag 6 • Ennis – Cliffs of Moher – The Burren – Galway - Tuam

We rijden richting Galway en brengen eerst een bezoek aan de beroemde Cliffs of Moher (± € 7 pp) We rijden verder door The Burren, een uniek karstlandschap en naar de dolmen van Poulnabrone. Daarna brengen we een stadsbezoek aan de universiteitsstad Galway. Aansluitend naar Tuam voor installatie in het ***hotel Ard Ri House hotel.

Dag 7 • Kylemore Abbey - Connemara

Vandaag verkennen we de Connemara. We genieten van de meest ongelofelijke landschappen en brengen een facultatief bezoek aan Kylemore Abbey (± € 12 pp), een romantisch kasteel met een prachtige Victoriaanse tuin, gelegen te midden van de natuur.

Dag 8 • Tuam – Sligo – Londonderry - Ballykelly

Via Charlestown en Boyle rijden we naar Sligo, de hoofdstad van de gelijknamige graafschap. Nadien rijden we door naar Drumcliff voor een kort bezoek aan het bekende High Cross en de ronde toren. Via Donegal vervolgen we onze weg en houden we een paar fotostops. Aangekomen in Londonderry, maken we een stadswandeling. Aansluitend naar Ballykelly voor installatie in het *** Drummond hotel (of gelijkwaardig).

Dag 9 • Bushmills – Giant’s Causeway – Carrick-a-Rede

We brengen eerst een facultatief bezoek aan Bushmills, de oudste distilleerderij met licentie (± £ 7,5 pp). We rijden verder naar de noordkust van Antrim en brengen een facultatief bezoek aan één van de meest betoverende natuurfenomenen van het land: de Giant’s Causeway (± £ 8 pp) met een wonderlijke verzameling van 40.000 basalten pilaren van gestold lava. Aansluitend langs de Coast Causeway, voor een facultatief bezoek aan de spectaculaire hangbrug van Carrick-a-Rede (± £ 6 pp).

Dag 10 • Belfast – Tara - Dublin

Na het ontbijt rijden we naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. We maken een verkenningstocht langs de imposante Victoriaanse gebouwen en monumenten. We bekijken de muurschilderingen op Falls Road en Shankill Road. Aansluitend rijden we door het Titanic Quarter. Via Castelbellingham naar Tara, voor een bezoek aan een van de belangrijkste geschiedkundige plaatsen van het land. Hier werden eeuwenlang de Keltische koningen gekozen door een mysterieuze steen. Aansluitend rijden we naar Dublin voor een stadsrondrit en installatie in het ***Ripley Court Hotel 

Dag 11 * • Dublin

We maken een stadswandeling langs o.a. het St.Stephen’s Green Park, Grafton Street, de trendy wijk van Temple Bar, langs de Liffey en O’Connell Street. We brengen een facultatief bezoek aan Trinity College met het beroemde Book of Kells (± € 10 pp). We blijven in de stad voor het avondmaal en een spectaculaire show met Keltische muziek en dans.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 12 • Bunclody - Newport

Na een vroeg ontbijt rijden we naar de haven van Dublin voor een 3 uur durende overtocht naar Holyhead. Na het ontschepen rijden we richting Birmingham voor installatie in een ***hotel.

Dag 13 • Birmingham - België

Via London rijden we richting Dover voor onze overtocht naar Frankrijk. Aansluitend keren we terug naar België.

Hotels ***

Ligging: de hotels zijn meestal centraal bij de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: mooie hotels met lift, restaurant, bar, salon

Kamers: mooi ingericht, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv

Maaltijden: Iers of Engels ontbijt, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Engelse driepunt-stekker meenemen (eventueel kopen op de ferry)
  • VREEMDE MUNT: Engelse Pond

 

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 13e dag het Engels ontbijt
  • Inbegrepen: show met Keltische muziek en dans