Hotel Pineta ***

Hotel Pineta ***

Dag 1 • België - Duitsland - Oostenrijk - Slovenië

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de centrale vertrekplaats. De bagage wordt overgeladen en aansluitend rijden we via diverse snelwegen doorheen België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk naar Slovenië en Kroatië. Avondstop, film aan boord en middernachtstop.

Dag 2 • Slovenië - Kroatië

’s Morgens bereiken we Izola in Slovenië,  vrij ontbijt.  Aansluitend rijden we naar Portoroz en daarna naar Kroatië. Installatie in het hotel, waar onze kamers  beschikbaar zijn vanaf 14u00. Vrij middagmaal. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3 tem dag 10 • Kroatië

Verblijf in Vrsar op basis van kamer in halfpension.

Dag 11 • Kroatië - Slovenië -  Oostenrijk - Duitsland - België

We verlaten onze kamer rond 10u00.  Vrij middagmaal. Na de middag vertrek richting België. Vrij avondmaal in Oostenrijk. Film aan boord en middernachtstop.

Dag 12 • België

In de vroege ochtend komen we toe in Aarlen. Vrij ontbijt, te reserveren bij boeking. Aansluitend wordt de bagage overgeladen en rijden we  naar de verschillende afstapplaatsen.

Opatija: Opatija is een dorpje gelegen aan de voet van het Uckagebergte. Lang werd het als kuuroord gebruikt door vele koninklijke en adelijke gasten vanwege het milde mediterrane klimaat. Zij lieten er prachtige buitenverblijven bouwen. De gezellige Lungomare boulevard is zo’n 11 km lang en staat vol met bloemen en planten.  Rond de boulevard vindt u talrijke eet- en drinkgelegenheden.

Umag: Umag en omgeving oefenen zonder meer een bijzondere aantrekkingskracht uit op de toerist. Ook Umag heeft een lange historie. Er zijn trouwens nog restanten van oude muren te zien. De faciliteiten voor de watersporters zijn hier bijzonder groot,  u kunt er duiken en leren snorkelen. In Umag is het goed vertoeven aan de haven met z’n vele terrasjes en (vis)restaurants. Vanuit de stad kunt u tal van excursies maken, zowel over land als over zee.

Pore: Pore is één van de belangrijkste toeristenplaatsen van  Istrië.  De omgeving van het stadje is weelderig begroeid met oude dennen en ceders. Het drukst is het in de richting van de stranden, met lokkende namen als ‘de blauwe lagune’ en ‘de groene lagune’. De stad werd in de hele wereld bekend door de 1500 jaar oude Euphrasius-basiliek met zijn schitterende Byzantijnse mozaieken, welke een plaats heeft  gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, de organisatie die culturele en natuurlijke monumenten over de hele wereld beschermt.

Vrsar: Vrsar is een betoverend oud vissersplaatsje aan de westkust van Istrië, tussen Rovinj en Pore, aan de monding van het Limski kanaal. Het veelkleurige stadje bestaat uit een oud centrum vol cultuur  met een rijke geschiedenis. Het is op de top van een heuvel gelegen. Het nieuwer en levendiger deel bevindt zich aan de voet van de berg, langs het strand en de jachthaven. De nauwe steegjes van de stad leiden naar de stadspoort, kleine pleintjes, rotsstenen huisjes, een romaans kasteel, een pittoresk kerkje en drie uitzichttorens. Het uitzicht vanaf de kust bij Vrsar is spectaculair, 18 onbewoonde eilandjes  omgeven door een kristalheldere zee. In dit romantische Vrsar zou trouwens ook de Italiaanse dichter en avonturier Giacomo Casanova verbleven hebben…

Rovinj: Rovinj, de stad van de romantiek en kunsten, is één van de meest schilderachtige stadjes van het Middellandse Zeegebied. Het silhouet van de stad wordt bepaald door de St. Eufemiakerk uit de achttiende eeuw. Door beperkte ruimte  werden er hoge huizen gebouwd, tussen smalle steegjes en kleine pleintjes. Deze oude rotsstenen steegjes van het centrum, de bijzondere galerieën en winkeltjes vol lokale kunst en nijverheid nodigen u uit rond te wandelen. De Italiaanse invloed is hier veel groter dan elders in Kroatië. Rondom het centrale plein,  doorlopend tot het pittoreske haventje met zeilboten en vissersschepen, bevinden zich charmante cafeetjes en restaurants.

Na de verwelkoming door onze plaatselijke host in Kroatië zal hij u nog meer informatie kunnen geven over de verschillende excursiemogelijkheden (afhankelijk van het aantal deelnemers) en toeristische attracties in Kroatië, zoals:

Pula: Bezoek aan de stad Pula met o.a. de tempel van  Augustus, de triomfboog van Sergius en de markthal. Nadien vrije tijd om te shoppen.

Rondrit door Istrië: We rijden naar Motovun, één van de mooiste uitzichten van Istrië en bezoeken Pazien. Tijdens deze uitstap  kunt u proeven van typische Istrische specialiteiten.

Brijuni eilanden: We rijden langs de kust van Rovinj tot aan Fazana Hafen. Daarna vertrekken we per boot naar de Brijuni eilanden, een unieke plaats van natuurlijke en culturele rijkdommen.

Ligging: Het hotel ligt op een heuvel en biedt zo een prachtig uitzicht op Vrsar en tal van groene eilandjes waarmee het omringd wordt. Men gaat vanuit het hotel langs het zwembad via afdalende korte paadjes in de schaduw van de hoge pijnbomen, waar het hotel ook naar vernoemd is, naar het prachtige kiezelstrand.

Algemene info: Dit hotel heeft een schitterende locatie en telt 99 kamers. Het personeel spreekt Frans, Duits en Engels. De meeste kredietkaarten worden aanvaard.

Voorzieningen: Buffetrestaurant, à la carte restaurant, aperitief- en pianobar, Adria snackbar, internet, tuin, gratis ligstoelen aan het zwembad.

Kamers: Alle kamers (1-3 pers.) hebben een badkamer met bad of douche, haardroger, telefoon, airco, wifi, tv, minibar (betalend) en balkon. Enkel de kamers aan de zeezijde kunnen als driepersoonskamers geboekt worden. De 2-persoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.

Maaltijden: Ontbijtbuffet, ’s avonds wordt de maaltijd geserveerd onder de vorm van buffetten in het hotel Pineta of in het restaurant van hotel Belvedere (afhankelijk van de hotelbezetting).

Kinderen: Kinderbedje (tegen betaling), kinderzwembad, kinderclub (in hoogseizoen), speelplaats en  avondprogramma voor kinderen met o.a. kinderdisco, kindercabaret, kinder miss- en misterverkiezing, tekenfilms, talentenshow. 1 Kind tot en met 11 jaar, dat de kamer deelt met 2 volledig betalende volwassenen, is GRATIS. 

Sport & Ontspanning: Binnenzwembad, het buitenzwembad van hotel Belvedere is beschikbaar voor de gasten van hotel Pineta. Tegen betaling: fitness, mooie wellness met onder meer een sauna, massage en bubbelbad. Diverse (water)sportmogelijkheden in het nabijgelegen sportcentrum Porte Sole.

Extra: Dagelijks sportanimatie. ‘s Avonds: animatieprogramma met live muziek, folklore, allerlei showprogramma’s,…

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

GRATIS ROYAL CLASS: Voor het vervoer met de *****Royal Class autocar betaalt u GEEN toeslag.

 

FIRST CLASS: Speciaal voor reizigers die graag luxueus reizen.

Toeslagen: Volwassenen: € 35 pp/rit.

                 Kind tem 14j: GRATIS first Class seats tijdens de maanden juli & augustus,  andere periodes: €25 pp/rit.

 

NU -€ 10 KORTING/RIT op reservatie FIRST CLASS seats:

Reserveer vóór 1 mei 2023 uw First Class* seats en geniet van -€ 10 korting pp/rit.

*Enkel geldig voor reizigers > 14 jaar en niet voor Zillertal. 

verblijftaks ter plaatse te betalen

Gerelateerde reizen