Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud biedt een waaier aan mogelijkheden. De loof- en naaldbossen die zich uitstrekken op hellingen en dalen toveren een eindeloze verzameling groene tinten. Tussen het groen liggen kleine historische plaatsen en kuuroorden. In het Zwarte Woud kunt u bovendien lekker eten en drinken!

Dag 1 • België - Trier - Oberwolfach

In de voormiddag rijden we doorheen Duitsland richting Trier. Naast de vele historische bouwwerken bezit het aantrekkelijke stadscentrum veel leuke winkels en restaurants. We genieten van een vrije lunch. Aansluitend rijden we naar Oberwolfach.

 

Dag 2 • Allerheiligen - Badische Weinstrasse -  Gengenbach

Deze voormiddag brengen we een geleid bezoek aan de kloosterruïne en watervallen van Allerheiligen, waar de Lierbach zich over een hoogte van 100m naar beneden stort. Aansluitend rijden we via Ruhestein en de Schwarzwald Hochstrasse naar de Mummelsee. In de namiddag gaan we naar Sasbachwalden met zijn mooie vakwerkhuizen en de prachtige bloementuinen. Nadien volgen we de Badische Weinstrasse naar Gengenbach. Deze voormalige “Freie Reichsstadt” is één groot openluchtmuseum. De smalle straatjes rondom de markt, de markt zelf en de vele vakwerkhuizen maken het samen met de abdijkerk tot een prachtig geheel.

 

Dag 3 • Zell am Harmersbach - Gutach - Schiltach

In de ochtend gaan we naar Zell am Harmersbach voor een facultatief bezoek aan de Zeller Keramik (± € 4,5 pp). Tijdens de fabrieksrondleiding maken we kennis met de productie van het gekende porselein “Hahn und Henne”. Aansluitend brengen we in Gutach een vrij bezoek aan het openluchtmuseum Vogtsbauernhof (± € 9 pp), één van de belangrijkste attracties van het Zwarte Woud. ’s Namiddags rijden we naar Schiltach, een pareltje in het Kinzigtal, waar we een kleine wandeling maken.

 

Dag 4 • Freiburg - Feldberg - Titisee

Deze voormiddag bezoeken we Freiburg. Het oude stadscentrum wordt beheerst door de gotische toren van de Freiburger Münster. In de namiddag rijden we door het Hochschwarzwald en houden een korte stop op de Feldberg (1.493m). Nadien rijden we naar Titisee waar we genieten van vrije tijd.

 

Dag 5 • Oberwolfach - België

We vatten de terugreis aan langs Baden Baden en rijden doorheen de Pfalz tot de omgeving van Pirmasens. Vervolgens rijden we verder naar België.

 

Hotel Zum Walkenstein***

Ligging: gelegen in een prachtige vallei aan de rand van het plaatsje Oberwolfach

Uitrusting: streekhotel met restaurant en bar

Kamers: stijlvolle, rookvrije kamers ingericht met radio, tv, badkamer met douche en toilet, haardroger en meestal balkon (rookvrij)

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België