Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud

Dag 1 • België - Trier - Oberwolfach

In de voormiddag rijden we doorheen Duitsland richting Trier. Naast de vele historische bouwwerken bezit het aantrekkelijke stadscentrum veel leuke winkels en restaurants. We genieten van een vrij middagmaal. Aansluitend rijden we naar Oberwolfach waar we verblijfen in het ***Hotel Zum Walkenstein.

Dag 2 • Allerheiligen - Badische Weinstrasse - Gengenbach

Deze voormiddag brengen we een geleid bezoek aan de kloosterruïne en watervallen van Allerheiligen, waar de Lierbach zich over een hoogte van 100m naar beneden stort. Aansluitend rijden we via Ruhestein en de Schwarzwald Hochstrasse naar de Mummelsee. In de namiddag gaan we naar Sasbachwalden met zijn mooie vakwerkhuizen en de prachtige bloementuinen. Nadien volgen we de Badische Weinstrasse naar Gengenbach. Deze voormalige “Freie Reichsstadt” is een groot openluchtmuseum. De smalle straatjes rondom de markt, de markt zelf en de vele vakwerkhuizen maken het samen met de abdijkerk tot een prachtig geheel.

Dag 3 • Zell am Harmersbach - Gutach - Schiltach

In de ochtend gaan we naar Zell am Harmersbach voor een facultatief bezoek aan het Storchenturm-Museum (± € 2,5 pp). Aansluitend brengen we in Gutach een vrij bezoek aan het openluchtmuseum Vogtsbauernhof (± € 9 pp), een van de belangrijkste attracties van het Zwarte Woud. ’s Namiddags rijden we naar Schiltach, een pareltje in het Kinzigtal, waar we een kleine wandeling maken.

Dag 4 • Freiburg - Feldberg - Titisee

Deze voormiddag bezoeken we Freiburg. Het oude stadscentrum wordt beheerst door de gotische toren van de Freiburger Münster. In de namiddag rijden we door het Hochschwarzwald en houden een korte stop op de Feldberg. Nadien rijden we naar Titisee waar we genieten van vrije tijd.

Dag 5 • Oberwolfach - België

We vatten onze terugreis aan en rijden via Duitse autosnelwegen terug naar België.

 Hotel Zum Walkenstein***

Ligging: gelegen in een prachtige vallei aan de rand van het plaatsje Oberwolfach

Uitrusting: streekhotel met restaurant en bar, stijlvolle en rookvrije kamers uitegerust met radio, tv, badkamer met douche en toilet, haardroger en meestal balkon (rookvrij)

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension van de 1e dag avondmaal t.e.m. 5e dag ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België