Het verrassende hart van Nederland

Het verrassende hart van Nederland

Dag 1 • België - Woudrichem - Gorinchem - Wijk bij Duurstede - Driebergen

We rijden naar Woudrichem waar we genieten van de eigenheid van het eeuwenoude vestingstadje dat zich uitstekend leent voor een heerlijke rondwandeling. We nemen het veerpont naar de authentieke vestingstad Gorinchem, prachtig gelegen aan de Merwede en de Linge. Het wandelpad, over de vestingwallen geeft prachtige uitzichten over de rivieren. Daarna trekken we naar Wijk bij Duurstede, pittoresk stadje aan de splitsing van de Nederrijn en de Lek. De haven, de smalle straatjes, het kasteelpark maken dit historisch stadje de moeite waard. Daarna rijden we door de Utrechtse Heuvelrug naar Driebergen voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Nationaal Park Hoge Veluwe - Utrecht

Vandaag genieten we van zowel de prachtige natuur van het hart van Nederland als van Utrecht, een van de leukste steden van dit land. We rijden eerst naar het Nationaal Park Hoge Veluwe. We maken met onze autocar een mooie rondrit door het park. Nadien hebben we tijd voor een wandeling, een bezoek aan het Kröller-Müllermuseum of Museonder, waar we tussen de wortels van de bomen wandelen. ‘s Namiddags rijden we naar Utrecht. De middeleeuwse binnenstad leent zich uitstekend om al wandelend te ontdekken. Met onze gids gaan we op zoek naar de mooiste en gezelligste plekjes want op de charmante pleinen en in de talloze steegjes komt de stad pas echt tot leven.

Dag 3 • Naarden - Muiden

We rijden naar Naarden, parel van het Gooi. Op weg daar naartoe passeren we vele kastelen, grote herenhuizen en prachtige tuinen. Naarden, Hollandse waterliniestad, heeft een van de mooiste vestinggrachten van Nederland en blaakt van historie. Na een bezoek rijden we verder naar de charmante vestingstad Muiden. Het Muiderslot en de waterrijke omgeving zorgen voor veel activiteit op en rond het water. Muiden maakte deel uit van de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie, verdedigingswerken die hier waren opgezet om het rijke Amsterdam te beschermen. Het middeleeuwse Muiderslot is het oudste en beroemdste kasteel van Nederland. We kunnen het kasteel bezoeken (± € 15,5 pp), wandelen door Muiden of met de boot (± € 18 pp) naar Pampuseiland, in het midden van het IJmeer,  varen. We kunnen er genieten van een fantastisch uitzicht over het IJmeer. In de late namiddag keren we terug naar België.

Bergse Bossen Hotel***

Ligging: rustig gelegen in de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Uitrusting: modern hotel met receptie, restaurant, rustige lounge met open haard, sfeervol Grand Café met terras, binnentuin met eigen kruiden- & moestuin, gratis wifi,alle kamers op de begane grond, badkamer met douche en toilet, tv, radio, telefoon, kluisje, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België