Het Sauerland, land van heuvels & meren

Het Sauerland, land van heuvels & meren

Dag 1 • België - Soest - Bad Sassendorf - Winterberg
We rijden naar Soest, een meer dan duizend jaar oude stad, met traditionele vakwerkhuizen, historische gebouwen en imposante groene zandstenen kerken. We wandelen door straten vol vakwerkhuizen waar ooit onze Belgische militairen graag vertier zochten. Op ongeveer 5 km van Soest bezoeken we Bad Sassendorf, vooral bekend voor zijn modderbaden. Reuma, hart- & vaatzieken worden hier met succes behandeld. Nadien rijden we naar Winterberg waar we overnachten in ons hotel.


Dag 2 • Bad Arolsen - Waldeck - Edersee - Korbach
Vandaag brengen we eerst een facultatief bezoek aan het Residenzschloss Bad Arolsen (± € 7 pp). Koningin Emma, echtgenote van Koning Willem III der Nederlanden, groeide hier op. Een plaatselijke gids leidt ons rond door de pronkzalen van dit prachtige barok kasteel uit de 18e eeuw. Daarna rijden we naar Waldeck, een pittoresk stadje aan de Edersee, waar we een prachtig uitzicht hebben vanop de imposante burcht, voorloper van het barokke paleis van Bad Arolsen, aan de oever van het stuwmeer.


Dag 3 • Winterberg - Willingen - Arnsberg - Möhnesee - België
We rijden eerst naar Willingen waar we kort halt houden. Dan trekken we richting Arnsberg, één van de favorieten van het Sauerland. De oude stadskern met zijn leistenen gevels, kerkjes en een bijzonder plein wordt aan drie zijden omspoeld door de Ruhr. Op de berg aan de noordzijde stond lang een burcht, nu een ruïne. Bij de sfeervolle ruïne op de bergtop ligt de Alte Markt met het oude raadhuis en de madonna in de gevel. Na een wandeling in Arnsberg gaat het verder naar het stuwmeer Möhnesee dat ontstaan is door de bouw van een stuwdam in de rivier de Möhne. We maken facultatief een mooie boottocht (± € 10 pp) over de Möhnesee. Nadien keren we terug naar België.

HOTEL WINTERBERG RESORT***

Ligging: aan de voet van de berg Kahler Asten, op 3 km van het centrum van Winterberg, in het hartje van het Sauerland

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar met open haard, tuin, terras, verwarmd binnenzwembad, sauna, fitnessruimte, gratis wifi, mooi ingerichte kamers met badkamer/douche en toilet, telefoon, tv, zithoek

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België