Het ruige Toscane & Cinque Terre

Het ruige Toscane & Cinque Terre

Dag 1 • België - Piotta

Via Luxemburg, Metz en Straatsburg reizen we door naar Zwitserland, waar we overnachten in het ***Motel Gottardo Sud.

Dag 2 • Piotta - Piacenza - Marina di Bibbona

Voor de middag rijden we via Milaan naar Piacenza, gesitueerd op de rechteroever van de Po. In de geboortestad van modeontwerper Armani maken we een stadswandeling langsheen romaanse kerken en het prachtige gotische stadhuis. Aansluitend zetten we onze route verder naar onze verblijfplaats Marina di Bibbona waar we comfortabel verblijven in het ****hotel Marinetta.

Dag 3 • Cinque Terre

Vandaag brengen we een dag door in het schilderachtige Cinque Terre. Dit paradijselijke oord, ingesloten door een amfitheater van olijfbomen, wijnranken en steile kliffen, was vroeger enkel met de muilezel bereikbaar. De kleurrijke huizen van het Unesco-werelderfgoed laten zich het best bewonderen door middel van een ontspannen boottocht. Elk dorp, waarvan we er twee effectief bezoeken, laat een onvergetelijke indruk na. Monterosso is met zijn prachtige zandstranden het grootste dorp. Vernazza met kronkelige smalle steegjes het kleinste en meest pittoreske. Manarola mag zich dan weer het oudste dorp noemen. Corniglia is vooral bekend omwille van de wijnvelden en de overheerlijke Sciacchetrà wijn. Riomaggiore ten slotte pronkt dan weer met de vroegere ‘Via dell’ Amore’. Tegen de avond laten we de oogverblindende schoonheid achter ons en keren we terug naar ons hotel.

*Boottocht is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dag 4 • Grosseto - Suvereto

Grosseto is het centrum van de Maremma. We maken een stadswandeling in het oude centrum, ingesloten binnen de zeshoekige citadel. We bezoeken de kathedraal en flaneren over de Piazza Dante. Er is voldoende tijd voor een vrij middagmaal, een bezoek aan het Etruskisch museum en een beetje shopping. Daarna vertoeven we nog even in Suvereto, dat nog steeds zijn authenticiteit behouden heeft.

Dag 5 • Massa Marittima - Populonia

Op het programma staat vandaag een bezoek aan twee kleine pittoreske stadjes gelegen in de Maremma, oftewel ‘het moeras bij de zee’. Massa Marittima, gebouwd op een hoge heuvel aan de rand van de Colline Metallifere, is één van de meest verrassende steden. De schitterende Dom, het stadhuis, de Piazza Garibaldi - één van de mooiste pleinen van Toscane! - alsook het Palazzo Pretorio laten ons even wegdromen naar lang vervlogen tijden. In Populonia - genoemd naar de Etruskische God van de wijn en de dronkenschap - verwonderen we ons aan één van de belangrijkste necropolissen van de regio.

Dag 6* • Elba

We wijden een dag aan Elba, het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. In het havenstadje Piombino schepen we in voor een boottocht naar Portoferraio. Met zijn gezellige havenstadjes en een rijkdom aan fauna en flora was dit kleine paradijsje tevens de tijdelijke verblijfplaats van Napoleon Bonaparte. Genietend van de rustige natuur, indrukwekkende bergen en de mooie kustlijn houden we geregeld een stop bij de meest pittoreske plaatjes.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Pitigliano - Saturnia

Het op een gele klif gebouwde stadje Pitigliano laat op iedereen een onvergetelijke indruk na. De stad wordt ook wel het ‘kleine Jeruzalem’ genoemd omwille van de vroegere aanwezigheid van een Joodse gemeenschap en biedt naast talrijke kerken eveneens een mooie synagoge. In Saturnia wandelen we naar één van de meest tot de verbeelding sprekende plekjes, namelijk de watervallen ‘Cascate del Mulino’. De liefhebbers kunnen hier volop genieten van een heerlijke duik in de natuurlijke warmwaterbronnen (eigen badlaken meenemen).

Dag 8 • Volterra - Bolgherie

Op onze voorlaatste dag op Italiaans grondgebied bezichtigen we Volterra, idyllisch gelegen in het zacht glooiende Toscaanse heuvelland. Volterra is gesticht door de Etrusken en is naast albast ook bekend om zijn dreigende torens, majestueuze paleizen en forten. Na de middag trekken we naar Bolgherie. Dit dorpje staat helemaal in het teken van de wijn, de dichter Giosuè Carducci en het beeldje van Nonna Lucia. Ideale onderwerpen om over na te praten bij een goed glas wijn in de plaatselijke wijnkantine.

Dag 9 • Genova - Piotta

We nemen de oogstrelende indrukken van de Maremma met ons mee en zetten onze terugtocht in naar Genua voor een onderhoudende stadswandeling in de oude stad. In Piotta verblijven we opnieuw in het ***Motel Gottardo Sud.

Dag 10 • Piotta - België

Via de autosnelwegen rijden we met alweer een pak fijne vakantieherinneringen terug naar België.

Hotel Marinetta ****

Ligging: gelegen in een mediterraan privépark op slechts 200 meter van het eigen strand

Uitrusting: mooi hotel met restaurant, bar, eigen strand, binnen- en buitenzwembaden en een gloednieuw wellness center, gratis wifi, comfortabel ingerichte stijlvolle kamers, badkamer met bad of douche en haardroger, toilet, telefoon, tv, airco en balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangenmenu of buffet 

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug

• Vervoer met een *****ROYAL CLASS autocar

Halfpension vanaf 1e dag avondmaal t.e.m. 10e dag het ontbijtbuffet 

• Alle uitstappen zoals beschreven in het programma

• Bezoeken: boottochtten naar Elba en Cinque Terre, Necropolis Populonia, kathedraal in Grosseto, albasterie in Volterra, bezoek aan wijnkantine in Bolgherie en Etruskisch museum

• Gebruik van draadloze headset

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België