Het ruige Toscane & Cinque Terre

Het ruige Toscane & Cinque Terre

De Maremma, een ruig stukje Toscane, is gekenmerkt door een helderblauwe zee, lange stranden, zwarte rotsen, beboste heuvels, natuurlijke thermale bronnen en pittoreske dorpen. Met een bezoek aan Elba en de schilderachtige kuststrook Cinque Terre wordt dit een enige en unieke reis.

Dag 1 • België - Piotta

Via Luxemburg, Metz, en Strasbourg rijden we naar Zwitserland. Installatie in het *** Motel Gottardo Sud.

 

Dag 2 • Piotta - Piacenza - Marina di Bibbona

Voor de middag rijden we via Milaan naar Piacenza, gesitueerd op de rechteroever van de Po. In de geboortestad van modeontwerper Armani maken we een stadswandeling langsheen romaanse kerken en het prachtige gotische stadhuis. Aansluitend rijden we naar onze verblijfplaats Marina di Bibbona voor installatie in het ****hotel Marinetta.

 

Dag 3 • Cinque Terre

Vandaag brengen we een dag door in het schilderachtige Cinque Terre. Deze vijf geklasseerde, wondermooie vissersdorpen met hun kleurrijke huizen staan sinds 1997 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze magische dorpjes worden ingesloten door een amfitheater van olijfbomen, wijnranken en steile kliffen. Dit paradijselijke oord, vroeger enkel met de muilezel bereikbaar, is nu een nationaal park dat zich het best laat bewonderen via een boottocht. Elk dorp, waarvan we er max. 2 effectief bezoeken tijdens de boottocht, laten een onvergetelijke indruk na: Monterosso, het grootste dorp met prachtige zandstranden. Vernazza, het kleinste en meest pittoreske met kronkelige smalle steegjes. Manarola het oudste. Corniglia met zijn wijnvelden en bekende Sciacchetrà wijn en Riomaggiore, met de vroegere ‘via dell’ Amore’. ’s Avonds laten we de oogverblindende schoonheid achter ons om terug te keren naar ons hotel.

 

Dag 4 • Grosseto - Suvereto

Grosseto is het centrum van de Maremma. We maken een stadswandeling in het oude centrum ingesloten binnen de zeshoekige citadel. We bezoeken de kathedraal en flaneren over de Piazza Dante. Er is voldoende tijd voor een vrij middagmaal en shopping. Daarna vertoeven we nog in Suvereto, dat nog steeds zijn authenticiteit behouden heeft.

 

Dag 5 • Massa Maritima - Populonia

We duiken eventjes de tijd in en bezoeken 2 kleine pittoreske stadjes gelegen in de Maremma, of ‘het moeras bij de zee’. Massa Maritima is één van de verrassendste steden gelegen op een hoge heuvel aan de rand van de Colline Metallifere,‘metaalertsbergen’. De schitterende dom, het stadhuis, de piazza Garibaldi, dat een van de mooiste pleinen van Toscane is, alsook het Palazzo Pretorio laten ons even teruggaan in de tijd. Aansluitend naar Populonia, genoemd naar de Etruskische God van de wijn en de dronkenschap. We bezoeken één van de belangrijkste necropolissen van de regio.

 

Dag 6* • Elba

We wijden een dag aan Elba, het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en 3e grootste eiland van Italië. Langs een mooie kustweg begeven we ons naar Piombino waar we inschepen naar Portoferraio, de plaats waar Napoleon verbleef. Vervolgens maken we een verrassend mooie tocht over het eiland met zijn gezellige havenstadjes en een rijkdom aan fauna en flora. Genietend van de rustige natuur, indrukwekkende bergen en de mooie kustlijn houden we geregeld een stop bij de meest pittoreske plaatjes van het eiland.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

 

Dag 7 • Pitigliano - Saturnia

Pitigliano, hoog gelegen op een gele klif van vulkanische tufsteen, laat een onvergetelijke indruk na. Pitigliano is ontstaan rond een versterkt paleis, het Palazzo Orsini. De stad wordt ook wel het kleine Jeruzalem genoemd omwille van de vroegere aanwezigheid van een Joodse gemeenschap en biedt naast talrijke kerken, ook een mooie synagoge. In Saturnia wandelen we naar één van de meest suggestieve plekjes, nl. de watervallen ‘ cascate del Mulino’. We kunnen genieten van het baden in de natuurlijke warmwaterbronnen met zwavelhoudend water van 37° (eigen badlaken meenemen).

 

Dag 8 • Volterra - Bolgherie

We bezoeken Volterra, een van de mooiste stadjes, idyllisch gelegen in het zachtglooiende Toscaanse heuvelland. Volterra is gesticht door de Etrusken en is buiten voor albast, bekend om zijn dreigende torens, majestueuze paleizen en forten. Na de middag rijden we naar Bolgherie. Dit dorpje staat helemaal in het teken van de wijn, de dichter Giosuè Carducci en het beeldje van nonna Lucia.

 

Dag 9 • Genova - Piotta

We nemen de oogstrelende indrukken van de Maremma met ons mee en rijden naar Genova. We maken een mooie wandeling in de oude stad. Daarna rijden we naar Piotta voor installatie in het *** Motel Gottardo Sud.

 

Dag 10 • Piotta - België

Via de autosnelwegen rijden we terug naar België.

Hotel Marinetta****

Ligging: gelegen in een mediterraan privépark op slechts 200m van het eigen strand

Uitrusting: mooi hotel, met restaurant, bar, eigen strand, binnen- en buitenzwembaden en een gloednieuw wellness center, gratis wifi

Kamers: mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche en haardroger, toilet, telefoon, tv, airco en balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 10e dag het ontbijtbuffet
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen: Boottochtten naar Elba en Cique Terre, Necropolis Populonia, Kathedraal in Grosseto, Albasterie in Volterra, bezoek aan wijnkantine in Bolgherie.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België