Het Ruhrgebied

Het Ruhrgebied

Dag 1 • België – Duisburg – Essen

Via Venlo rijden we naar Duisburg. De Innen-Hafen van Duisburg draait nog steeds op volle toeren, het is Europa’s grootste binnenhaven. Maar de haven is niet alleen een plek waar hard gewerkt wordt, een deel ervan heeft een nieuw uiterlijk gekregen met moderne architectuur, jachthaven en boulevard. We kunnen facultatief een boottocht in de binnenhaven maken (± € 17,50 pp) en er is ook mogelijkheid voor lunch aan boord. Nadien verkennen we met onze gids de rest van Duisburg en eindigen we de dag met een bezoek aan “Tiger & Turtle”. Het kunstwerk - toepasselijk gemaakt van verzinkt staal - lijkt op een achtbaan maar is in feite een trap van 220 meter lang. We gaan het avontuur aan en worden beloond met een prachtig uitzicht. We rijden verder richting Essen waar we logeren in het ****hotel Bredeney.

Dag 2 • Essen

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan dé blikvanger van Essen: de Zeche Zollverein. In 2001 heeft het hele complex de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen. Zowel de mijn als de kolenwasserij en de cokesfabriek laten vol overtuiging zien hoe belangrijk de zware industrie voor het Ruhrgebied geweest is. Een plaatselijke gids neemt ons mee doorheen het hele domein. In de namiddag brengen we met onze gids een bezoek aan het centrum van Essen. Bezienswaardigheden zijn de Dom met de Gouden Madonna en de Alte Synagoge met zijn bewogen geschiedenis. De dag wordt afgesloten met een facultatief bezoek aan Villa Hügel (± € 5 pp), een landhuis dat met haar 269 kamers meer weg heeft van een kasteel. Het werd gebouwd door de staalmagnaat Alfred Krupp en diende als woning voor zijn gezin.

Dag 3 • Kettwig - Oberhausen - België

Na het ontbijt rijden we richting Kettwig, een buitenwijk ten zuiden van Essen. We verkennen het historische deel dat rijk is aan monumentale panden en smalle straatjes met typische vakwerkhuizen. Nadien rijden we verder richting Oberhausen voor een vrij middagmaal in de buurt van CentrO. In de namiddag brengen we er nog een geleid bezoek aan de Gasometer. Deze stalen reus met een diameter van 67 meter werd gebruikt voor gasopslag van een nabijgelegen cokesfabriek. Tegenwoordig biedt het bouwwerk een uniek kader voor kunst en cultuur. Vanaf het dak, dat met een lift bereikbaar is, genieten we nog een laatste keer van een formidabel uitzicht op de “Route van de Industriekultur”. Aansluitend keren we terug naar België. 

HOTEL BREDENEY****

Ligging: op wandelafstand van Villa Hügel, het meer van Baldeney en Gruga Park

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, terras, restaurant, bar, gratis wifi, warm ingerichte kamers, flatscreen tv, radio, telefoon, kluisje, badkamer met douch/bad, toilet, haardroger, verwarmd binnen zwembad, Finse sauna, stoomruimte, moderne fitnessruimte

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal t.e.m. de 3de dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België
  • Toegang; Zeche Zollverein Essen, Gasometer Oberhausen