Het Gardameer, een wonderbaarlijke regio

Het Gardameer, een wonderbaarlijke regio

Het Gardameer heeft een vrij zacht klimaat, een fraaie natuur, veel schilderachtige dorpjes en is grotendeels omringd door heuvels en bergen. Deze combinatie van factoren maken van het Gardameer de geliefde bestemming die het nu is. De gunstige ligging ten opzichte van Europese handelsroutes zorgde ervoor dat er aan het Gardameer al vroeg in de geschiedenis belangrijke handelsnederzettingen ontstonden. De Romeinen hebben hier in hun glorietijd verschillende vestigingen gehad en later in de middeleeuwen profiteerden de dorpen aan het Gardameer van de vrij dominante positie van de stad Venetië.

Dag 1 • België - Ulm

Vanuit België via diverse autosnelwegen in de richting van Duitsland. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag zetten we onze weg verder via Karlsruhe en Stuttgart naar Ulm. Installatie in het **** hotel Maritim te Ulm.

Dag 2 • Ulm - Garda

In de voormiddag rijden we naar Oostenrijk langs Reutte en de Fernpass gaat het richting Innsbrück. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag houden we even halt bij de Brenner en rijden verder doorheen Italië naar Garda. Installatie in het **** Poiano Resort.

Dag 3 • Bardolino - Lazise - Valeggio sul Mincio

De haven en de daarop aansluitende wandelpromenade met een aantal fraaie gebouwen en het nodige groen geven Bardolino die typische sfeer die je aan het Gardameer mag verwachten. Het tweede sterke punt van Bardolino is de Piazza Matteotti. Dit langgerekte plein loopt van de haven naar de statige kerk Santi Nicole e Severo. Bardolino is binnen de regio, maar ook ver daarbuiten, bekend vanwege de uitstekende wijnen. We brengen er dan ook een bezoek aan het wijn verbouwend bedrijf Zeni. Het kleine haventje met aan de ene kant terrasjes en aan de andere kant een oude kerk betovert ons meteen in Lazise. De autovrije wandelpromenade langs het Gardameer is een hoogtepunt van deze toeristenplaats. Vrij middagmaal. Parco Giardino Sigurtà gelegen in Valeggio sul Mincio wordt beschouwd als een van de vijf mooiste parken en tuinen ter wereld. Dit is een plek waar geschiedenis, cultuur en natuur in perfecte harmonie zijn.  

Dag 4 • Gardone Riviera - Salò - Desenzano - Sirmione - Peschiera del Garda

Op een heuvel in Gardone Riviera ligt een van de meest bijzondere bezienswaardigheden aan het Gardameer: het museum Vittoriale degli Italiani. Het museum is een wonderbaarlijke verzameling van gebouwen, kunstvoorwerpen en voertuigen in een park. Salò is tegenwoordig een van de elegantste en meest luxueuze badplaatsen aan het Gardameer. Dit heeft het voor een belangrijk deel te danken aan de langste, en volgens velen ook de mooiste boulevard langs het meer, de Lungolago Zanardelli. Vrij middagmaal. Via Desenzano, een mondaine badplaats aan de zuidkant van het Gardameer, rijden we naar Sirmione. De ligging van Sirmione is uniek, het plaatsje ligt op een lang en smal schiereiland dat 4 kilometer het Gardameer insteekt. De historische binnenstad is autovrij en kan alleen worden bereikt via een voetgangersbrug die bij de Scaligeri burcht over een gracht ligt. Eigenlijk ligt Sirmione dus op een eiland! Via Peschiera del Garda rijden we terug naar onze verblijfplaats.

Dag 5 * • Isola del Garda

Vanuit Garda varen we naar het eiland Isola del Garda, het grootste eiland in het Gardameer en een echte pareltje. De prachtige villa in Venetiaans-gotische stijl dateert van het begin van de 20e eeuw en is eigendom van de familie Cavazza. De Italiaanse en Engelse tuin met diverse terrassen is prima onderhouden en telt vele exotische planten en bomen en prachtige bloemen uit de hele wereld. Van de 9e tot de 18e eeuw was het eiland het domein van monniken en diverse broederschappen, die op het eiland een ideale plaats vonden voor rust. Na het bezoek genieten we op het eiland van een proeverij met plaatselijk specialiteiten. 

*Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 6 • Verona

Verona is het meest bekend als stad van Romeo en Julia, Shakespeare ‘s legendarische liefdespaar. Het bekendste gebouw van Verona is de Arena, na het Colosseum in Rome het grootste bewaard gebleven Romeinse amfitheater. We bezoeken het bouwwerk op Piazza Bra. Natuurlijk nemen ook een kijkje in Casa di Giulietta, of Casa Capuleti. Dit was het huis van Julia, of Giulietta zoals ze in Verona zeggen, met het beroemde balkon aan de Via Cappello 23. Op de muren van de toegangspoort tot de binnenplaats van het huis springen veel internationale liefdesverklaringen in het oog. Op de binnenplaats staat ook een bronzen beeld van Julia. Voor een beetje geluk in de liefde raak je haar rechterborst aan. Een traditie die, zo getuigt de glanzende borst, door de meeste bezoekers in ere wordt gehouden. De stad kent verder een aantal monumentale paleizen en kerken, leuke winkelstraten, gezellige terrasjes en voortreffelijke restaurants.

Dag 7 • Garda - Baldersheim/Muhlhouse

We rijden in de richting van Zwitserland en dit via Bergamo, Milaan en Como. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag doorheen de St. Gotthardtunnel via Luzern, Bazel naar Baldersheim in Frankrijk. 

Dag 8 • Baldersheim/Muhlhouse - België

Vanuit Baldersheim keren we terug naar België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

 

Hotels *** en *****

Poiano Resort Garda

Ligging: het Poiano Resort ligt op een heuvel in Garda en wordt omgeven door een groen landschap van 60 hectare.

Uitrusting: Het heeft een zwembad van olympisch formaat, 6 graveltennisbanen en een fitnessruimte met een persoonlijke trainer. Het biedt een wellnesscentrum, restaurants en een gratis seizoensgebonden pendeldienst naar het centrum.

Kamers: alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een balkon, satelliet-tv en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger.

Maaltijden: bij mooi weer wordt het ontbijtbuffet geserveerd op het terras. ’s Avonds serveert men Italiaanse en internationale gerechten.

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug 
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar 
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 8e dag ontbijt 
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma 
  • Inbegrepen toegangen: Wijnhandel Zeni Bardolino, Parco Giardino Sigurtà, Museum Vittoriale degli Italiani, Boottocht naar en bezoek Isola del Garda, Streekgerechten op Isola del Garda, Amfitheater Verona
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België