Hawaii • Exotische belevenis in het paradijs

Hawaii Exotische belevenis in het paradijs

Een van de meest exotische en tot de verbeelding sprekende bestemmingen is ongetwijfeld Hawaii. De realiteit overtreft er uw dromen. Hawaii biedt u ontzettend veel meer dan een mooie strandvakantie. Van de archipel bezoeken we uitgebreid de drie voornaamste eilanden Oahu, Maui en Kauai. Alle hotels zijn langs de mooie stranden gelegen. U zal er genieten van onovertroffen natuur in al zijn vormen: machtige vulkanen, uitnodigende stranden, palmbomen en exotische bloemen, geërodeerde bergflanken, dichte jungle met watervallen en schilderachtige riviertjes. Dit leidt tot onvergetelijke korte wandelingen. Maar buiten de natuur wordt U ook geconfronteerd met een portie locale geschiedenis en nog levende folklore. En in het stranddeel van de hoofdstad Honolulu, Waikiki, is het lekker verblijven in een luxueuze omgeving met prachtige winkels, openlucht markten en karakteristieke restaurants. Deze topbestemming verwelkomt U in kleine groepen, begeleid door onze eigen Hawaii kenner. Maar gedurende de ganse trip is er ook vrije tijd voorzien, zodat U zelf kan genieten van de couleur locale.

Dag 1 • Brussel - Los Angeles

Met een intercontinentale vlucht bereikt u Los Angeles. Transfer naar het hotel Courtyard by Marriott

LAX voor één overnachting. Met deze stop wordt de reis en vooral de jetlag een pak comfortabeler en draaglijk omdat u tegen de tijdszones invliegt. Vrije tijd in Los Angeles. Uw reisleider reikt u graag mogelijkheden aan ter plaatse.

Dag 2 • Los Angeles - Maui (o)

U vliegt naar Honolulu op het belangrijkste eiland Oahu voor de connectie met een korte inter eiland vlucht naar Maui, bekend als "Valley Island". Vier overnachtingen in het Ka'anapali Beach Hotel.

Dag 3 • Maui (o)

In de voormiddag kan U relaxen na de vluchten en genieten van de faciliteiten in het hotel.  Na de lunch vertrekt u naar het Iao Valley natuurgebied in het centrum van het eiland, waar U we een wandeling maakt naar de Iao Needle, een karakteristieke rots met lava oorsprong. U rijdt langs de indrukwekkende noordkust om te stoppen voor mooie vergezichten en karakteristieke natuurfenomenen zoals de blowholes. De rest van de namiddag kan u vrij spenderen in Lahaina, de oude hoofdstad van de archipel. Het historische centrum bevat veel oude typische gebouwen en U kan er gezellig langs de promenade wandelen en genieten van een Hawaiiaanse cocktail.

Dag 4 • Maui (o)

Vandaag doet U een uitdagende uitstap naar het Haleakala Nationaal Park met zijn gelijknamige vulkaan. Deze vulkaan domineert het ganse rechter deel van het eiland. Boven aan de kraterrand is het zicht adembenemend. De vergezichten onderweg geven U een indruk van de grootsheid van dit maanlandschap. Tijdens de terugrit kan U nog vrij rondwandelen in het gezellige centrum van Wailea met zijn vele winkels. De rest van de namiddag spendeert U vrij in het hotel of langs het strand.

Dag 5 • Maui (o)

U neemt de legendarische Road to Hana, die beschouwd wordt als de mooiste schilderachtige weg in de archipel. Deze smalle kronkelige weg door het dichte groen volgt de noordkust naar het geïsoleerd gelegen Hana. Onderweg stopt u aan de Waikani waterval. In Hana hebt u vrije tijd voor de lunch en de verkenning van het stadje. Nadien rijdt U verder door naar Wailua waterval en de Pools at 'Ohe'o, natuurlijke waterbassins midden in de jungle, waar U tijd hebt voor een zwempartijtje.

Dag 6 • Maui - Kauai (o)

's Morgens neemt u een korte vlucht naar ons volgende eiland, Kaui, bekend als "Garden Island". De bloemenpracht is hier ongeëvenaard. Na de vlucht kan U even relaxen in ons nieuwe hotel, waar we de volgende 3 nachten vertoeven, het Kiahuna Plantation and the Beach Bungalows hotel. Na de lunch bezoekt U Waimea Canyon, de "Grand Canyon of the Pacific", waar U regelmatig stopt aan verschillende uitzichtspunten. U stopt aan het einde van de baan aan de beroemde Kalalau Lookout. Op de terugweg ziet U een historische site Knei'olouma Heiau met Hawaiiaanse totempalen. Iets verder wordt U afgezet aan het strand, waar U na een korte wandeling het hotel bereikt.

Dag 7 • Kauai (o)

In de voormiddag relaxt U in het hotel of aan het strand. In de namiddag verkent U het centrum van het eiland waar U eerst een wandeling maakt door Old Koloa, een dorp met mooi bewaarde kleurrijke Hawaiiaanse huizen.  Via de Tree Tunnel, een weg volledig overdekt door gebladerte, bereikt u de Wailua waterval. U rijdt nadien langs de ruïne van het Coco Palms hotel, waar Elvis Presley acteerde in Blue Hawaii. Verder doet U een boottocht door de jungle tot aan de bekende Fern Grotto, een prachtig natuurverschijnsel waarbij een grot overgroeid is met hangende varens. Na de boottocht stopt U aan de Opaeka'a waterval. Nadien wandelt U door een historisch en deels nagebouwd oorspronkelijk Hawaiiaans dorp, de Kamokila Hawaiian Village, mooi gelegen in het oerwoud aan de rivier. De site is beroemd geworden met de film Outbreak.

Dag 8 • Kauai (o)

Vandaag zal U de Oost- en Noordkant van het eiland bezoeken. Een eerste stop vindt plaats in het centrum van Kapa'a, een typisch hedendaags dorp aan de kust gelegen. Daarna wandelt U naar het Kilauea Lighthouse, die zich op het meest Noordelijke punt van het eiland bevindt. De rotskliffen errond herbergen duizenden vogels die hier beschermd worden. U rijdt helemaal door langs de kustbaan tot het eindpunt. Daar geniet U een tijd van Tunnels Beach met indrukwekkend zicht op de Na Pali Coast. Dat is een ontoegankelijk gebied voor gemotoriseerd verkeer, bestaande uit hoge en wild geërodeerde maar groen begroeide kliffen, waarbij de rotsen een heel kleuren palet bestrijken langs een vierde van de eiland omtrek. De Na Pali Coast, het filmdecor van vele beroemde films, is ongetwijfeld de mooiste kust van de Hawaiiaanse archipel en wordt beschouwd als een van de mooiste kusten ter wereld. De rest van de namiddag brengt U vrij door in Hanalei, het meest noordelijke stadje op het eiland.

Dag 9 • Kauai - Oahu (o,a)

In de voormiddag kan U optioneel een unieke en ongeëvenaarde helikoptervlucht maken boven het eiland (te reserveren en extra te betalen bij boeking). Dit is één van de meest indrukwekkende helikoptervluchten wereldwijd. U vliegt oa boven Waimea Canyon, de midden in het oerwoud achtergebleven gigantische houten poort uit de Jurassic Park film, de waterval uit dezelfde film, rond de Wai'ale'ale vulkaan (die heel het eiland domineert), het centrum van het eiland met dichtbegroeide jungle, bezaaid met watervallen en bosrivieren, begroeide kloofwanden, de Noordkust met Hanalei en Lihue Airport omgeving waar Indiana Jones gefilmd werd.  Maar het absolute hoogtepunt zal zeker de volledige Na Pali Coast zijn, enkel te bereiken vanuit de zee. U zal getuige zijn van de kleurenpracht en vele ingesloten inaccessibele strandjes. Dit is een absolute aanrader maar bent U niet zo'n fan van helikopters, dan kan U gerust relaxen in en rond het hotel. In de namiddag neemt U een korte vlucht naar het belangrijkste eiland Oahu waar U 5 nachten spendeert in het Sheraton Princess hotel, gelegen in hartje Waikiki wijk. 's Avonds geniet U van een typisch Hawaiiaans spektakel, de Luau. Tijdens dit historisch geënt spektakel wordt U verwelkomd door de oude Hawaiiaanse koningen en hun gevolg, U kan deelnemen aan typische lokale spelen; intussen wordt eten bereid met lavastenen in een overdekte put en de avond wordt afgesloten met een wervelende Hawaiiaanse show met zang en dans, waaronder de bekende vuurdans.

Dag 10 • Oahu (o)

Na een luxueuze rust in het hotel maakt U met de reisleider een oriëntatiewandeling in de Waikiki buurt. Na de lunch bezoekt U Pearl Harbour, de door de Japanners zwaar getroffen militaire haven en basis op 7 december 1941 , waarna de USA mee actief werd in Wereldoorlog II. Het gezonken vliegdekschip ligt nog zichtbaar op de bodem, overspannen door een drijvend monument. Na 80 jaar lekt de USS Arizona nog altijd deeltjes olie die als tranen van herinnering hun weg gaan. Vervolgens staat een citytour gepland door downtown Honolulu, de hoofdstad. U stopt daarbij aan het State Capitol, geflankeerd door de geliefde Pater Damiaan, het oude Koninklijk Paleis, de Ali'iolani Hall en in Chinatown. De rest van de namiddag kan U genieten aan de grote shopping mall area met gezellige terrasjes, van de Aloha Tower, vlak aan zee gelegen.

Dag 11 • Oahu (o)

's Morgens rijden we naar de uitgedoofde vulkaan Diamond Head, vlak aan zee gelegen, welke we te voet zullen beklimmen (geen speciale conditie vereist). Vanop de kraterrand hebt U het mooiste zicht over de Waikiki baai met zijn zalige stranden en indrukwekkende hotels. U rijdt verder tot aan het Halona Blowhole en bijhorende cove. U kan vrij lunchen aan het strand van Kailua, bekend voor zijn clubs met de typische outrigger kano's. Daarna bezoekt u de mooi gelegen Japanse Byodo-In tempel, verweven met een substantiële Japanse bevolkingsgroep op het eiland. Op de terugweg stopt U aan de hoger gelegen Nu'uanu Lookout met indrukwekkend zicht op de Oostkust. U bezoekt Punchbowl Cemetery, gelegen in een oude vulkaankrater, gedomineerd door het witte monument voor de gesneuvelden van alle oorlogen in het Pacific gebied. De dag wordt afgesloten met een echte jungle wandeling naar de Manoa waterval.

Dag 12 • Oahu (o)

Onderweg stopt U aan het schilderachtige eilandje met de bijnaam "Hoed van de Chinese Man" en aan het grote Laie Hawaii tempelcomplex. Verder hebt u de ganse dag bezoek aan het Polynesian Cultural Center, met nagebouwde dorpjes uit de verschillende Polynesische landen (combinatie van educatieve info en entertainment). Hoogtepunt is de rivierstoet met vlotten uit elk land waarbij kleurrijke outfits de hoofdrol spelen.  U sluit de dag af met een buffet dinner in het park, gevolgd door een wervelende en kleurrijke Hawaiiaanse show.

Dag 13 • Oahu (o,a)

U begeeft zich tenslotte naar de Noord-West kant van het eiland, waar U langs de Dole ananas Plantage passeert en dan stopt in het kleurrijke dorp Haleiwa. U bereikt daarna de beruchte Noordkust met de immens hoge golven waar de wereldkampioenschappen surfen jaarlijks plaats vinden, oa aan Banzai Pipeline Beach, wat uw volgende bestemming wordt. Na de lunch wandelt U door een paradijselijk aandoende vallei, de Waimea Valley Botanical Garden. De wandeling eindigt aan de Waimea waterval die een bassin heeft gevormd, waar het heerlijk zwemmen is. De namiddag sluit U af met nog wat vrije tijd in Waikiki gebied rond het hotel. 's Avonds neemt U deel aan de dinner cruise voor de Waikiki kust, waarbij we afscheid nemen van Hawaii in stijl.

Dag 14 & 15 • Oahu - Brussel (o)

Via Los Angeles en Amsterdam vliegt u terug naar Brussel waar U kan nagenieten van uw "lifetime experience in paradise".

Volgens programma

 • Spectaculaire reis met zorgvuldig geselecteerde hotels
 • Met zeer ervaren eigen Nederlandstalige gids
 • Max 15 personen per vertrek (single kamers ook mogelijk)
 • ESTA niet inbegrepen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen