Grote rondreis door Kroatië

Grote rondreis door Kroatië

Tijdens deze populaire rondreis ontdekt u Split met zijn Romeinse paleizen, Dubrovnik en tal van andere cultuurhistorische sites. De hoofdstad Zagreb, de meren van Plitvice met de bruisende watervallen, de Adriatische Zee met het heerlijke blauwe water. Kortom: de mooiste parels van Kroatië!

Dag 1 • België - Deggendorf

Voor de middag rijden we doorheen Duitsland naar Deggendorf voor installatie in het **** NH Parkhotel.

Dag 2 • Deggendorf - Trakošcan - Zagreb

Via Oostenrijk en Slovenië bereiken we de grens met Kroatië. We houden halt in Trakošcan voor een facultatief bezoek aan het kasteel (± € 5 pp). Dit kasteel is het mooiste van Kroatië en ligt hoog boven een meer. Aansluitend rijden we verder naar Zagreb voor installatie in het *** hotel Laguna. 

Dag 3 • Varazdin - Zagreb

‘s Ochtends bezoeken we Varazdin, bekend om haar mooie pastelkleurige barok en rococo paleizen en het witgeverfde kasteel met de terracotta dakpannen. In de namiddag bezoeken we Zagreb, sinds 1991 hoofdstad van Kroatië. We bezoeken o.a. de wijken Kaptol met de Maria Hemelvaartskathedraal en Gradec met het veelkleurige dak van de Markuskerk en de Stenen Poort.

Dag 4 • Plitvice

Vandaag rijden we naar het nationaal park van Plitvice. Zestien fel turquoise meren zijn hier met elkaar verbonden door maar liefst 92 watervallen. De uitzonderlijke schoonheid van de meren, de rijke fauna en flora met hun contrasterende kleuren, de hoge dichtbeboste bergen en de gezonde berglucht vormen een ideaal decor voor een adembenemende wandeling door het park. Overnachting in het *** hotel Mirjana & Rastoke in Slunj.

Dag 5 • Plitvice - Knin - Neum

We rijden zuidwaarts door de Krajina-streek. Rond de middag bezoeken we Knin, bekend vanwege het grote middeleeuwse fort. We maken een wandeling en brengen een bezoek aan de orthodoxe kerk. Daarna doorkruisen we Dalmatië tot aan de Neretva-delta. We verlaten Kroatië en rijden naar Bosnië-Herzegovina voor installatie in het *** hotel Sunce.

Dag 6 • Dubrovnik

Deze dag staat in het teken van de stad Dubrovnik, een waar openluchtmuseum. De oude ommuurde stad vol kronkelende straatjes, trappetjes en gezellige pleintjes staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Interessante bezienswaardigheden zijn o.a. de stadsmuren, de barokke kathedraal en de schatkamer, het Dominicanenklooster en het Rectorenpaleis. Vrije namiddag. 

Dag 7 * • Mostar

Door de Neretva vallei rijden we naar het binnenland van Herzegovina, tot de stad Mostar. Het bekendste symbool van deze stad is de “Stari Most”, een sierlijke brug over de Neretva die in 1566 gebouwd werd door de Ottomanen. Geleide wandeling door het oude centrum van de stad en facultatief bezoek aan één van de moskeeën. Via Medurgorje rijden we terug naar Kroatië. Onderweg kunnen we nog genieten van een facultatieve wijnproeverij met hapjes (± € 9 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 • Neum - Split - Sibenik

Na het ontbijt rijden we naar Split, de hoofdstad van Dalmatië. Split is vooral bekend door het Paleis van Diocletianus. Het paleis vertelt het verhaal van 17 eeuwen bouwkunst, van het laat Romeinse rijk tot aan de Napoleontische tijd. De oude binnenstad is een labyrint van oude smalle straatjes en pleinen. Installatie in een **** hotel van de groep Solaris.

Dag 9 • Zadar - Krka

In de voormiddag bezoeken we de op een schiereiland gelegen stad Zadar. De oude binnenstad bezit oude Romeinse en middeleeuwse bezienswaardigheden. De grootste trekpleisters zijn het zeeorgel en de “Groet aan de Zon”. In de namiddag rijden we naar Skradin voor een facultatief bezoek aan de watervallen Skradinski Buk (± € 15 pp) in het Nationaal Park Krka rond de rivier Krka. Deze rivier stort zich hier maar liefst 47m naar beneden. 

Dag 10 • Sibenik

Vandaag bezoeken we het historische Šibenik. De trekpleister hier is de Sv.Jakova kathedraal (± € 4 pp). Vrije namiddag.

Dag 11 • Sibenik - Opatija - Porec

Vandaag zetten we onze reis verder naar het noorden. We passeren het Velebitgebergte, Senj en doorkruisen de Kvarner. We bezoeken Opatija, ook wel het Nice van Kroatië genoemd. Deze mondaine badplaats bestaat uit een bonte mix van villa’s in verschillende kleuren en stijlen. We rijden naar Porec voor installatie in het **** hotel Valamar Zagreb.

Dag 12* • Rovinj - Pula

In de voormiddag rijden we naar Rovinj.  Het stadje is tweetalig Kroatisch/Italiaans en het Venetiaanse verleden is overal zichtbaar. We bezichtigen de oude stad en de haven met de veelkleurige batanas (kleine vissersbootjes). In de namiddag bezoeken we Pula. De stad is rijk aan overblijfselen uit de Romeinse tijd met als hoogtepunt het amfitheater (± € 7,50 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 13 * • Porec

In de voormiddag maken we een wandeling naar het centrum van Porec. We brengen een facultatief bezoek aan de Euphrasiusbasiliek (± € 6,50 pp), bekend om zijn prachtige mozaïeken. Vrije namiddag. 

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 14 • Porec - Deggendorf

Vandaag rijden we via Slovenië richting Duitsland voor installatie in **** NH Parkhotel.

Dag 15 • Deggendorf - België

We rijden via de autosnelwegen door Duitsland. Na de middag zetten we onze weg verder naar België.

HOTELS *** EN ****

Ligging: de meeste hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: mooie verblijfshotels met restaurant, bar, veelal met lift, sommige met zwembad of strand

Kamers: comfortabel ingerichte kamers met bad of douche, toilet, telefoon en tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, verzorgde 3-gangen avondmalen of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Kroatische Kuna (HRK)

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem 15e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België