Groothertogdom Luxemburg met Esch-Sur-Alzett

Groothertogdom Luxemburg met Esch-Sur-Alzett

Dag 1 • België - Luxemburg - Esch-sur-Alzette
We rijden via autosnelwegen langs Namen en Aarlen naar het Groothertogdom Luxemburg voor een bezoek aan Luxemburg-stad, één van de welvarendste steden van Europa met vele banken. De stad is opgedeeld in twee delen, Ville Haute en Ville Basse, en wordt gekenmerkt door een wirwar van steegjes, brugjes en hoogteverschillen. Tijdens een stadswandeling door het historische centrum lopen we o.a. langs het Groothertogelijk Paleis, de kathedraal Notre Dame, Place d’Armes, en het stadhuis terwijl onze gids vertelt over de bewogen geschiedenis van Luxemburg. Nadien is er wat vrije tijd en wie wil kan eens binnenspringen in het inspirerend bankmuseum over het ontstaan van het moderne bankwezen. We kunnen er nog oude bankbiljetten en munten bekijken. Vervolgens rijden we door naar Esch-sur-Alzette.

Dag 2 • Esch-sur-Alzette
Vandaag bezoeken we Esch-sur-Alzette, de 2de stad van Luxemburg en uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2022. De stad heeft haar huidige uitstraling vooral te danken aan de ijzerertslagen. De hoogovens van Belval, geïntegreerd in de Cité des Sciences van de universiteit, vormen dan ook een toeristisch hoogtepunt. Wanneer we één van de ovens beklimmen, genieten we van een prachtig uitzicht. We bezoeken het Belval museum o.l.v een plaatseljike gids. Daarna keren we terug naar het centrum van de stad waar verschillende bezienswaardigheden op cultureel vlak zoals het nationaal verzetsmuseum, verschillende monument en oude gebouwen de moeite waard zijn. Tijdens een architectuurwandeling doorheen het centrum neemt onze gids ons mee langs diverse parkjes, paviljoenen, het stadhuis, de St. Joseph kerk en diverse panden aan de Rue de Luxembourg en Rue de l’Alzette in Jugendstil, Neo-classicisme en Art Déco. In het centrum is een autovrije winkelstraat met talloze winkels, cafés en restaurants voor een kleine pauze.

Dag 3 • Mondorf-les-Bains - Remich - Grevenmacher - België
Deze ochtend rijden we naar het uiterste zuiden van Luxemburg. We houden er halt in het bekoorlijk stadje Mondorf-les-Bains, een bekend kuuroord. Nadien volgen we via de oevers van de Moezel de schilderachtige Weinstrasse. In Remich houden we halt voor bezoek aan dit mooie stadje met zeer oude stadskern. Liefhebbers kunnen er genieten van een facultatieve boottocht (± € 10 pp). We eindigen onze reis in de hoofdplaats van de Luxemburgse wijnstreek, Grevenmacher, met oude binnenstad met smalle straatjes, ruïnes van de middeleeuwse vestingen, historisch belfort. De ideale afsluiter van het weekend is een facultatief bezoek aan de wijnkelders van Bernard Massard met degustatie (± € 11 pp).

HOTEL IBIS ESCH BELVAL***

Ligging: gelegen in het centrum van de gloednieuwe stad Esch-Belval, op 300 meter van het muziektheater Rockhal.

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, bar, snackbar, gratis wifi in openbare ruimtes, terras, tuin, de kamers zijn voorzien van airconditioning,
satelliet-tv, een bureau en een badkamer met douche.

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België