Glo’Art & Oud-Rekem

GloArt & Oud-Rekem

Vandaag starten we in de wereld van de kunst. Maar niet zomaar gewoon kunst maar een uniek project met kunstenaars van over gans de wereld. Laat u verrassen door een nooit geziene collectie kunstwerken in alle stijlen. In de namiddag trekken we naar Oud-Rekem. Dit dorp draagt de titel van mooiste dorp van het land.

Voormiddag: vanaf onze opstapplaats rijden we naar Lanaken. Hier bevindt zich GLO’ART, een sociale en culturele non-profit kunststichting voor kunstenaars van over de hele wereld. Hier worden we ontvangen met een koffie en cake. Eigenaar Willy Gilissen heeft als missie kunstenaars helpen de kost te verdienen met hun kunst. Kunstenaars uit de hele wereld kunnen een verblijfsvergunning van één maand in het centrum aanvragen. De meest getalenteerde artiesten uit het proefprogramma wordt een solide samenwerking aangeboden. Ontdek in het centrum  de prachtige kunstwerken zoals schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en fotografie. Vele beeldhouwwerken staan tentoongesteld in het schitterende park van GLO’ART.

Middag: we genieten van een lekker 3 gangenmenu.

Namiddag: na ons middagmaal maken we een korte rondrit door de Maasvlakte tot in Oud-Rekem. Van alle Maasstadjes heeft Oud-Rekem de meest authentieke dorpskern. Ooit was het een onafhankelijke Heerlijkheid met eigen munten, een eigen leger en een eigen justitie. In 2008 werd Oud-Rekem door Toerisme Vlaanderen officieel uitgeroepen tot “Het Mooiste Dorp van Vlaanderen”. Met onze gids maken we een wandeling door het gezellige centrum. We bezoeken de museumkerk, zien het Poortgebouw, het Drossaerdhuis en het Gerechtshof. De vele historische gebouwen vormen samen een historisch dorpje dat ons terug brengt in de tijd. Na nog even vrije tijd in het centrum rijden we terug naar onze afstapplaats.

Avond: einde van de dagreis om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Koffie met cake
  • Bezoek aan GLO’ART
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Oud-Rekem
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen