Genieten van Parijs

Genieten van Parijs

Parijs, stad van de Eiffeltoren, Champs-Elysées en de Seine, is één van de indrukwekkendste steden van Europa. Tijdens uw citytrip in deze wereldstad zult u o.a. kunnen genieten van de grootse bouwwerken, de beroemde boulevards, de sfeervolle pleintjes en de befaamde bruggen over de Seine.

Dag 1 • België - Parijs

We rijden Parijs binnen via La Défense, de meest futuristische wijk van Parijs. Aansluitend rijden we via enkele belangrijke “avenues” naar het Quartier Latin, waar we wandelen door de Jardin de Luxembourg. We wandelen verder naar het Panthéon en brengen een bezoek aan St Etienne-du-Mont waar het schrijn van Ste-Geneviève, de patrones van Parijs, jaarlijks vele bezoekers trekt. Nadien rijden we naar Malmaison voor installatie in ons hotel.

 

Dag 2 • Parijs

In de voormiddag rijden we naar Le Marais, een trendy wijk waar heel wat jonge couturiers zich komen vestigen. Vervolgens maken we een wandeling op het Ile-de-la-Cité, het historisch hart van Parijs, met als belangrijkste bezienswaardigheid de Notre Dame. Daarna bezoeken we facultatief Opéra Garnier (± € 11 pp). Dit 19e eeuwse gebouw is het symbool van de pracht en praal van het Tweede Keizerrijk. Nadien is er voldoende tijd om te flaneren over de prachtige boulevards en winkelstraten rond de Opéra. Aansluitend maken we een facultatieve boottocht (± € 10 pp) langs de oevers van de Seine. Deze avond kunnen we facultatief een cabaret show bijwonen in de Paradis Latin (€ 75 pp; te reserveren bij boeking). Bij een glaasje champagne genieten we van een schitterend schouwspel van kleur en ritme, rijk versierde kostuums en hoofdtooien en worden we vermaakt en geïntrigeerd door bijzondere dansers en danseressen.

 

Dag 3 • Parijs - België

Na een korte stadsrondrit komen we aan bij het Louvre. We kunnen een vrij bezoek brengen aan het Louvre of een geleide wandeling maken in de buurt van het Louvre. Na de middag gaan we naar Montmartre. We bezoeken er niet alleen de kerk Sacré Coeur en Place du Tertre maar gaan het échte Montmartre ontdekken: de wijngaard, de molens, Bateau-Lavoir,... Rond 16u00 verlaten we Parijs en rijden naar België.

 

Opgelet: volgorde programma kan gewijzigd worden afhankelijk van plaatselijke evenementen

Inter Hotel Paris Ouest Reuil-Malmaison***

Ligging: gelegen in het centrum van Reuil-Malmaison, historische plaats waar Napoleon woonde met zijn vrouw Josephine, op wandelafstand van de RER (waarmee u in 4 haltes naar de Champs-Elysées  rijdt), vlakbij restaurants & winkeltjes

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, cocktailbar, gratis wifi

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, haardroger en toilet, telefoon, tv en airco, bureau

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden in restaurant in Rueil-Malmaison (10 minuutjes wandelen vanaf het hotel)

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België