Gemütlichkeit in het Zwarte Woud

Gemütlichkeit in het Zwarte Woud

Dag 1 • België – Breitnau

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Q8 Ranst. Via de Duitse snelwegen rijden we naar het Hochschwarzwald waar ons hotel****Hofgut Sternen in Breitnau ligt, waar we logeren.

Dag 2 • Todtnau – Sankt Blasien 

We starten de dag aan de Todtnau waterval, die wordt gezien als de meest spectaculaire waterval van Zwarte Woud die over verschillende niveaus 97m dieper neerstort. We maken een indrukwekkende wandeling tot aan de top. Hierna bezoeken we Sant Blasien met zijn grote domkerk. De stad verwierf ook veel bekendheid als kuuroord waar vele bekendheden van over de hele wereld naartoe kwamen. Maar de publiekstrekker blijft de voormalige abdijkerk en bijhorende klooster. De kerk heeft één van de grootste koepels in Europa en binnenin krijgen we een informatieve rondleiding.

Dag 3 • Feldberg - Schluchsee

We starten richting de Felberg, met een hoogte van 1493 m de hoogste berg van het Zwarte Woud, en de hoogste berg in Duitsland buiten de Alpen. Met een gondelbaan bereiken we top. Als we boven aankomen, kunnen we bij helder weer genieten van een prachtig uitzicht op het Zwarte Woud en de Alpen. Na onze afdaling rijden we naar Erich’s Schnapshäusle voor een demonstratie bij het maken van een typische lokale specialiteit; de schwarzwaldkirschtaart. We nemen tijd voor een lekker lunch met taart en koffie. We eindigen de dag met een boottocht op de Titisee.

Dag 4 • Sauschwaenzlebahn – Triberg

Vandaag nemen we de ‘Sauschwaenzlebahn’, het varkenstaartje. Deze nostalgische stoomtrein rijdt doorheen het Wutachtal en passeert over een afstand van 25km vele idyllische dorpjes, 4 bruggen en 6 tunnels. Aan de eindhalte in Blumberg vinden we een klein museum over de antieke treinen. In namiddag rijden we verder naar een typisch stadje Triberg. Dit is één van de bekendste stadjes in het Zwarte Woud en kent vooral veel populariteit tijdens de kerstperiode. Eén van de grootste trekpleisters hier is het Eble Uhren Park, de grootste koekoeksklok ter wereld. We bezoeken het interessante Zwarte Woud Museum waar we in de leefwereld van de regio stappen.

Dag 5 • Hohenzollern – Karlsruhe

Vandaag gaan we het rijk verleden van het imposante kasteel van de Hohenzollern ontdekken. De middeleeuwse ruïne werd herbouwd in neogotische stijl in 19de eeuw. Het kasteel is trouwens nog steeds in handen van de familie Hohenzollern, die vroeger over Pruisen en het Duitse Keizerrijk regeerde. Sinds 1952 bevindt zich hier een tentoonstelling van de kunstcollectie en herinneringsstukken van de Hohenzollerns. Het kasteel is trouwens nog steeds in handen van de familie Hohenzollern. Na ons bezoek rijden we door naar het Schlosshotel**** in Karlsruhe voor onze overnachting. 

Dag 6 • Karlsruhe – België

Voor we terug naar België rijden, ontdekken we nog Karslruhe, de op een na grootste stad van Baden-Württemberg. Het centrum van de stad is geconcentreerd rond het kasteel met tuinen, gebouwd in het begin van de 18de eeuw voor marktgraaf Karel III. Het werd zijn favoriete verblijfsplaats en zo kreeg de stad haar naam; “Karels Rust”. We maken een verkennende wandeling in het centrum voordat we terug naar België rijden.

HOTELS

HOFGUT STERNEN HOTEL ****

Ligging: in schilderachtige omgeving van het Zwarte Woud

Uitrusting: duurzaam hotel dat eigen energie produceert, verspreidt over 4 gebouwen, receptie, bar, restaurant, terras met buitenmeubelen, tuin, gratis wifi, lift, ruime kamers met verschillende inrichtingen van traditioneel tot modern, flatscreen-tv met satellietzenders, radio, telefoon, thee- en koffiefaciliteiten, badkamer met bad/douche, toilet, gratis toiletartikelen, haardroger, kluisje

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 4 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 5e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Hochschwarzwaldkaart
  • Toegangen: Todtnau watervallen, Domkerk St.-Blasien, Feldbergbahn, demonstratie van de Schwarzwaldkirschtaart met koffie, boottocht Titisee, treinrit Sauschwaenzelbahn, Zwarte Woud Museum Triberg, Hohenzollern kasteel
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België