Futuroscope

Futuroscope

Welkom in de fantasiewereld van Futuroscope! Dit park is niet het klassieke pretpark maar is een themapark vol met magie, plezier, fantasie en spanning. 3D Films, Imax, simulators, dark rides, live shows: één voor één fantastische ervaringen voor het hele gezin. Verleg uw grenzen, huiver, ontdek de wereld en geniet van de fantastische sfeer!

Dag 1 • België - Poitiers

We rijden langs Belgische & Franse autosnelwegen  langs Parijs, Orleans en Tours naar Poitiers voor installatie in het ***hotel Alteora op de site van Futuroscope.

Dag 2 & 3 • Futuroscope

Vanaf de eerste blik op het park valt het futuristisch uitzicht al op, net een stad van de toekomst. Futuroscope staat dan ook  vol technologische attracties, simulatoren en interactieve spelletjes. We brengen 2 dagen door in dit futuristisch park. Enerzijds ontdekken we een aantal traditionele attracties als bootjes, een uitzichttoren en waterfietsen. Zo kunnen we in “La Machine à Voyager dans le Temps” in voertuigen en met 3D-brillen op verkenning gaan in de wereld van de Raving Rabbids, de gekke konijnen die bekend zijn van het gelijknamige videospelletje. Dit beschouwen we nog als vrij traditioneel. Anderzijds worden we ondergedompeld in de interactieve belevenissen. In diverse filmzalen kunnen we interactief bezig zijn of wanen we ons door beweging een onderdeel van de film.  In “Danse avec les robots” bijvoorbeeld, klimmen we in een van de tien robotarmen en worden we synchroom met de dansfilm op het projectiescherm tot 7 meter de lucht in geslingerd. Of “The Best of Dynamic” waarbij we virtueel een bobsleecircuit afrazen en een wilde rivier bevaren. In “Les Animaux du Futur” maken we dan weer kennis met de dieren van de toekomst door middel van interactieve 3D-filmtechnieken. In “Arthur”, beleven we in 4D een tocht door de fantasiewereld van het klein volk Minimoys. We zitten in een bewegende vluchtsimulator die nauwkeurig de bewegingen op het 25m hoge halfronde filmdoek volgt. Als we het park eens op een andere manier willen zien, stappen we gewoon in Aerobar en drinken een drankje op 35m hoogte. Er is genoeg om ons 2 dagen te laten verbazen! Bovendien kunnen we ’s avonds nog genieten van een spectaculaire avondshow.

Dag 4 • Poitiers - België

Via Franse en Belgische autosnelwegen keren we terug naar België.

HOTEL ALTEORA***

Ligging: gelegen op de site van Futuroscope, op ongeveer 500m van de hoofdingang van Futuroscope

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, pizzeria, lounge bar, terras, buitenzwembad, minigolfbaan, cardio-training, recreatieruimte, gratis wifi

Kamers: moderne kamers met badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, tv, radio, telefoon, airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds maaltijd in buffetvorm (drank inbegrepen)

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Inbegrepen: 2 dagen toegang Futuroscope
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België