Floriade in Almere

Floriade in Almere

Dag 1 • Belgie - Kampen - Flevoland - Emmeloord
Vanuit de centrale vertrekplaats rijden wij naar Kampen, een stadje bekend voor haar eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart. Zo telt deze Hanzestad ruim 500 monumenten. Na de middag doen we in april één der mooiste tulpenroutes van Nederland, regelmatig wordt een stop voorzien om mooie foto’s te maken. Aansluitend rijden we verder naar ons hotel. Op de andere vertrekdata gaan we in de namiddag op verkenning in Flevoland met eerst een bezoek aan Schokland, UNESCO-werelderfgoed. Dit voormalige eiland in de Zuiderzee ligt nu midden in de polder. Vandaar rijden wij door de “groenten- en fruitsupermarkt” van Nederland, langs Vollenhove en het Natuurpark De Weerribben naar ons hotel in Emmeloord.


Dag 2 • Emmeloord - Almere
Vandaag staat volledig in het teken van de Floriade 2022 , welke om de 10 jaar gehouden wordt in Nederland. Na het ontbijt rijden we langs Lelystad en de Oostvaardersplassen naar Almere voor bezoek aan de Floriade. Via een gondelbaan komen we in het park, waar we eerst een korte verkennende wandeling maken. De Floriade is dan ook een internationaal feest van groen en kleur. Op meer dan 60 ha hebben vele landen hun perceel aangeplant met bomen, bloemen en planten die eigen zijn aan hun land. Het is ook een feest van duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe technologieën voor groen, voedsel, energie en gezondheid gepresenteerd. Het is een paradijs voor planten- en bloemenliefhebbers. Ruiken, proeven en genieten kan je op deze Expo!


Dag 3 • Emmeloord - Orchideeënhoeve - België
Na het ontbijt en het uitchecken rijden we door de polders en het Kuinderbos naar Luttelgeest waar we facultatief een bezoek brengen aan de Orchideeënhoeve ( 12.50 € pp). Een junglepark met tropische planten en dieren dat zich richt op de combinatie van flora en fauna. Naast de orchideeënkwekerij, het Amazone Regenwoud en de vlindertuin vind je er ook de ‘Zwevende’ Bloementuin waar je onder een wolk van bloemen wandelt. Rond 13 uur vertrekken we naar Almere, de waterstad van Nederland. We maken een mooie stadswandeling langs moderne gebouwen, waar architecten vrij spel hebben gekregen. Na deze fascinerende wandeling is er ook nog wat vrije tijd om een terrasje te doen of wat te shoppen. Want weet - in Almere zijn de winkels op zondagnamiddag open. Aansluitend terug naar België.

VAN DER VALK HOTEL EMMELOORD***

Ligging: gelegen op slechts 20 minuten rijden van het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Uitrusting: stijlvol hotel met receptie, lift, bar in Engelse stijl met gezellige inrichting,, gratis wifi, terras, tuin, de kamers zijn voorzien van extra lange
bedden en satelliet-tv, badkamer met bad en toilet, tv, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 3e dag het ontbijt
• Toegang: Floriade Expo 2022 Almere
• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België